Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 21:44, 10 cze 2023

Nie, takie luźne myśli . Jeszcze nie uwinęłam się z przedogródkiem. Pogoda mnie zniechęca. Na jakim stanowisku masz kirengeszomę? Ona chyba lubi cień i wilgoć.
vita 22:05, 10 cze 2023

Tak, zdecydowanie cień i wilgoć lubi kirengeszoma, tak wychodzę na przeciw myślom
Pogoda i mnie zniechęca, deszcz zapełnił mi ledwie pół beczki, a co to jest? Natomiast zachęcił pełzające do aktywności, zupełnie nieproporcjonalnie
Dorota321 17:01, 11 cze 2023

Biało zielony clematis prześliczny, miałam go i ja w ilości dwóch sztuk. Niestety nie chciały się u mnie zadomowić na dłużej. Będę podziwiała u Ciebie.
mirkaka 11:51, 15 cze 2023

Jola, trochę u mnie popadało, ale tylko trochę, dobre i to
hankaandrus_44 12:29, 15 cze 2023

Hura! Kropi deszczyk, może nie podleje, ale zmieni otoczenie,
bo tylko 17C.Miłego weekendu.
zbigniew_gazda 18:32, 15 cze 2023

Nie wiem co lepsze dla kręgosłupa - koszenie kosiarką trawnika, czy plewienie na kolankach. Życzę dużo deszczyku. U nas zapowiadają po niedzieli upały.
Ewa777 18:42, 15 cze 2023

Jolu, skąd Ty wyczytujesz takie ciekawe imprezy? Nie słyszałam o Festiwalu dworków, a chętnie się bym wybrała. Daj znać jak będziesz znała kolejny termin, proszę
Bardzo mi się spodobały obrazki z wycieczki. Lubię takie wypady

U Ciebie tez ślicznie. Susza, wiadomo daje się we znaki, ale dzięki naszej pielęgnacji roślinki daja sobie radę.
Joku 21:31, 15 cze 2023

Niebo się zlitowało i nieco deszczu spuściło. Niedużo, ale liczy się każda kropla. U mnie za deszczomierz robi taczka .

Vita, o kirengeszomie to były tylko mrzonki, miejsca brak.

Dorota, ten klematis chyba z tych bardziej wymagających. U mnie szału nie ma, już myślałam że przepadł.

Mirka, cieszymy się z każdej kropli deszczu. U mnie od wczoraj lekko pada.

Haniu, czyli na północ też deszcz w końcu dotarł. Życzę dalszego miłego pobytu na działce, bo jeżeli dobrze pamiętam to zamierzasz kontynuować.

Zbyszku, w moim przypadku lepiej sprawdza się koszenie, kolana też nieco nadszarpnięte.

Ewa, zobaczyłam informację chyba na lokalnej stronie internetowej (nadmorski24.pl). Widziałam już w ubiegłym roku, ale wtedy było za późno. Impreza nazywa się Festiwal Dworków i Pałaców Północnych Kaszub. Jeżeli wypatrzę informację w przyszłym roku i nie zapomnę o twojej prośbie to będę pisać.
hankaandrus_44 21:46, 16 cze 2023

Jolu, byłam w ogrodzie, tylko do podlania w szklarni. Na nocleg poczekam aż pogoda się unormuje. Takie pokropki są denerwujące, niechby zlało porządnie, a potem kilka dni wolne, a tak, ni leżenie, ni robota.
Joku 21:53, 16 cze 2023

Obawiam się że na deszcz nie mamy póki co liczyć. A ja sugerując się zapowiadanym w prognozie deszczem rozsypałam nawóz na trawnik .