Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Wafel 22:18, 21 maj 2024

O Jolu, gdzie ty się tam zapuściłaś... tylko po zmroku tam nie spaceruj ale okoliczności przyrody piękne, lubię dolne miasto i okolice bastionów w Gdańsku mają swój klimat
Basieksp 22:34, 21 maj 2024

Fajnie to wygląda
Rumianka 22:38, 21 maj 2024

Jolu skręcimy na pewno, ale chyba dopiero w czerwcu...teraz jeździmy do syna na działkę, bo potrzebuje pomocy i jeszcze trochę nam zejdzie. Następnie na początku czerwca mamy wyjazd spotkaniowy 3-dniowy. Dopiero potem będziemy wolni i zawitamy, po wcześniejszym uzgodnieniu dogodnego terminu...
Magara 23:50, 21 maj 2024

Dolne Miasto się cywilizuje, szok
Ale obrazek - uroczy
ryska 14:18, 22 maj 2024

Joku napisał(a)
Nie wiem czy inni ogrodowo zakręceni też tak mają ale ja będąc gdziekolwiek zawsze wypatruję jakichś ciekawych w tym temacie obrazków. Dzisiaj wypatrzyłam taką boczną uliczkę w okolicach ulicy Łąkowej w Gdańsku.

Mnie Trójmieście urzeka zielonością. I stale męczę moją Julię o zdjęcia z tym co jest posadzone w łódkach-donicach w Gdyni Sama też mi przysyła fotki skwerków ciekawie obsadzonych.
Alija 18:27, 22 maj 2024

Podobają mi się takie ściany porośnięte roślinami, piękny obrazek.
Spory kawałek starej-nowej rabatki pozyskałaś, fajnie mieć znowu miejsce na nowe nasadzenia, nowe pomysły.
sylwia_slomc... 21:40, 22 maj 2024

U mnie też w tym sezonie wrzoście mocno podmarzły, a ponad połowa wrzosów padła całkiem, żal, ale co zrobić. Wrzosy usuwam te co zmarzły, a wrzośce z suchego pdgoliłam może się odbudują. Mam takiego 10 letniego co raz została z niego jedna gałązka w tej chwili wielka poducha i najładniejszy w ogrodzie z wrzośców. Więc i tym dam jeszcze szansę.
Joku 16:15, 23 maj 2024

Gosiu, też mi się podobało miejsce, musiałam uwiecznić na pamiątkę. M dopingował: zrób zdjęcie, pokaż na forum .

Ewa, cieszy mnie że nie jestem sama z takim dziwactwem. A nawet jest nas więcej czytając wasze wpisy. Bardzo mnie to podnosi na duchu .

Asiu, byłam z eMem, wierzyłam że w razie niebezpieczeństwa mnie obroni . Poza tym był dzień a po sąsiedzku była klinika weterynaryjna. Okolice bastionów i dolny Gdańsk wynalazł eM, przerzucił się ze swojej rodzinnej Gdyni na Gdańsk od czasu gdy nam nowa dwupasmowa droga przybyła.

Basiu, ładny zakątek Gdańska.

Elisko, czekam na telefon.

Daga, podoba mi się to że remontują całość z nawierzchnią ulic i chodnikami. Większość jeszcze rozgrzebana ale za rok pewnie będzie ładnie. Piszę za rok bo ulicę Ogarną robią chyba drugi albo trzeci rok. Nie wiem czemu tak długo.

Ryska męcz dziecko, męcz. Widać że dziewczyna wie co mamusi sprawia przyjemność. Mnie jedna z kuzynek zawsze przysyła jakieś kwiatkowe zdjęcia ze swoich wypraw.

Alu, też lubię porośnięte pnączami ściany. Odzyskany kawałek ziemi nie jest duży ale można nieco zaszaleć . Właściwie to wolałabym już usiąść i omiatać wzrokiem jak Hania . A tu kolejne rewolucje się szykują.

Sylwia zdziwiła mnie zdolność odbudowy wrzośców, wydawało mi się że będą straszyć swoim wyglądem. Swoje podcięłam w podobny sposób jak piszesz. Gdyby rosły w środku rabaty to pewnie dałoby się znieść ich czasową brzydotę. A u mnie stały na przedzie, w dodatku na podwyższeniu, jak na scenie.

Joku 20:54, 26 maj 2024

Dla Asi (Wafel) pokazuję różnicę w liściach bodziszka Renarda (na pierwszym zdjęciu) i bodziszka wspaniałego (na drugim zdjęciu). Bodziszek wspaniały ma liście bardziej powcinane, ciemniejsze i mniej "pomarszczone". Liście b. Renarda są jaśniejsze niż tego drugiego i bardziej zaokrąglone. Mam obydwa więc mi łatwiej porównać. Dla mnie ten twój jest bodziszkiem Renarda. W sklepach czasami mylą się. Zresztą nieważne jak się nazywa, najważniejsze że jest ładny i cieszy właścicielkę .

Wafel 21:05, 26 maj 2024

Jolu dziękuję za uświadomienie