Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

zbigniew_gazda 21:33, 23 cze 2024

Jolu - ogród piękny i kipi kolorami. Brawo.
Joku 21:39, 23 cze 2024

Dziękuję . Pozdrawiam.
Magara 22:52, 23 cze 2024

Jola, ogród piękny, to wiadomo
Ale Ty i kompulsywne zakupy - zaskoczyłaś mnie
Zawilec bardzo ładny
Kordina 23:20, 23 cze 2024

Magara napisał(a)
...
Ale Ty i kompulsywne zakupy - zaskoczyłaś mnie ...

No właśnie, każdego jednak czasami złapie
ElzbietaFranka 00:27, 24 cze 2024

Przeczytała odpowiedź odnośnie ostrogowca. Zacznę przycinać jak piszesz.

Odnośnie tego zawilca wydaje mi się, że to zawilec najzwyklejszy.
Jesienią można kupić niby cebulki i sobie jesienią posadzić. Mam sporo zawilców. Trudno mi jest odpowiedzieć jaki konkretnie to jest.
Zajrzyj na str Świat kwiatów - zawilce oni tom mają fotki i opisy. Ja u nich zawsze kupują tzw cebulki.

Te twoje podobne do zawilców wielko kwiatowy który też ma pięć płatków w kwiatku, ale nie jestem pewna.
U ciebie widać jak wygląda przekwitły kwiatek muszę sprawdzić moje.
To dziwne, że te wiosenne kwiaty jeszcze teraz kupiłaś. Musiały być wczesną wiosną posadzone.

basia3012 00:31, 24 cze 2024

Jolu, a może to zawilec wielkokwiatowy, jesienny? Ja miałam je ale też rozłaził mi się po rabacie. Oddałam je mamie, u niej miał miejsce do rozłażenia. Ale wyobraź sobie za rok znowu skusiłam się i kupiłam te zawilce jeszcze raz. Powsadzałam je do doniczek i z doniczkami zakopałam na rabatach. To było jesienią ub roku. Ładnie przezimowały obsypane zrębkami. W tym roku ładnie rosną. Zobaczymy jak będzie dalej. Czy będę żałowała, że wprowadziłam je do ogrodu, czy będę zadowolona.
JoannA 00:53, 24 cze 2024

To raczej jest zawilec kanadyjski.

Rumianka 11:29, 24 cze 2024

Jolu obejrzałam letnie fotki...normalnie do zakochania, a te elementy niebieskości to prawdziwy hicior wraz z domkiem i ławeczką prześlicznej urody...Pięknie wszystko zestawione kolorystycznie...jesteś zdolna...
Joku 22:30, 24 cze 2024

Daga, nie znasz mnie .

Bożena, dobrze to ujęłaś . Przy okazji pokaże moje twoje lilie. Piękne są, bardzo mi się podobają. Kolor może niezbyt dokładnie oddaje rzeczywistość, ale bardzo podobny. Pewnie rozpoznasz.

Elu, ja dzisiaj przycinałam moje ostrogowce, już część kwiatów przekwitła, ale pojawią się nowe.
Zawilcowi nie zaglądałam w korzenie, nie wiem czy tam cebula siedzi. Dzięki za namiar na stronę, zaglądnę w wolnej chwili.

Basiu, będę obserwować zawilca, szczególnie jego chęć do rozłażenia się. Zawilec jesienny raczej nie

Bardziej pasuje mi trop wskazany przez Joannę. Witaj Joanna, dawno ciebie nie było. Miło mi że zaglądasz.

Elisko, tyle pochwał? Za dużo na raz , dziękuję. Wybierasz się?
Kordina 18:19, 25 cze 2024

Fajnie Jolu będę miała białe i ciemno-czerwone do wykopania, może zechcesz? Chociaż po jednym?