Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 22:15, 25 cze 2024

Nie, dziękuję. Wolnego miejsca u mnie jak na lekarstwo i prześladuje mnie poskrzypka . Dziwne, ale niektórych nie tyka, w tym tych od ciebie i drzewiastych.
Ewa777 21:59, 26 cze 2024

Joku napisał(a)

Tę ścieżkę mam przeuroczą Też lubię spacerowoać po ogrodzie o różnych porach dnia Teraz obecność panów pracujących przy tarasach mnie trochę ogranocza
Dorota321 16:42, 29 cze 2024

Joku napisał(a)
Szopka była robiona na zamówienie, składana przez producenta u nas w ogrodzie. Wygląd końcowy to dzieło mojego eMa, ławeczki też. Zawartość szopki jest moja, eM czasem sobie na ławeczce posiedzi .
Ścieżkę bardzo lubię, ten widok również. Trochę mnie tylko drażnią rączki od taczki, ale taczka służy mi m. in. za deszczomierz.
Mam nadzieję, że solidnie zrobiona. Przyglądałam się kiedyś marketowym domkom, bardzo byle jakie wykonanie było.
Joku 21:41, 29 cze 2024

Szopka na razie się trzyma, ma już ponad 10 lat. Jedynie na dachu, w miejscu gdzie nie dochodziła papa trzeba było wymienić deskę bo spróchniała. Reszta ok.
Alija 22:14, 29 cze 2024

Joku napisał(a)

Jolu, piękny masz ogród, ta ścieżka wśród bujnych roślin wygląda zachwycająco.
Bardzo podoba mi się też Twój domek ogrodnika z uroczą ławeczką, marzy mi się coś takiego, mam nawet
upatrzone miejsce.

Basieksp 22:40, 29 cze 2024

Śliczne te lilie napewno jeszcze ładnie pachną
Rumianka 14:02, 30 cze 2024

Miałam dziś zaszczyt gościć w ogrodzie Joli Joku. W ogrodzie pachnącym rajem, z niezliczoną
ilością motyli. Podziwiam Jolę za tak pomysłowo skomponowane rabaty. Ilością gatunków roślin można by obsadzić nie jeden duży ogród a Jola zmieściła je u siebie na niezaduzym areale.
Jolu jeszcze raz dziękuję pięknie za miłe spędzony czas i znów bez fotek. Zapommialysmy zajęte rozmową. Twoje lawendy śnić się będą nocą. Masz wyjątkowy dar komponowania roślin, które jeszcze bardziej podkreślają urok Twojego miejsca na ziemi, po prostu Twojego raju. Stworzyłaś przepiękny zakątek, a domek z ławeczką w dalszym ciągu do zakochania. Dziękuję i pozdrawiam
Joku 18:28, 30 cze 2024

Oj Elisko, chyba przesadziłaś z ilością pochwał . Cieszę się że się podobało i że w końcu do mnie dotarliście. Pogoda nam sprzyjała, nie było zbyt upalnie i dało się posiedzieć na tarasie. Potem zrobił się straszny upał a skończyło się burzą i deszczem.
Dziękuję za nasiona, zastanawiam się czy teraz mogę jeszcze wysiać. Goździki chyba tak ale ostróżkę? To jest jednoroczna ostróżka czy bylinowa? Zapomniałam zapytać.
Poproszę o sygnał gdybyś przypadkiem wypatrzyła w ogrodniczym kolumnowe czereśnie. Ja tam dość rzadko bywam chociaż nie jest zbyt daleko ode mnie.
Rumianka 19:50, 30 cze 2024

Jolu, moje pochwały i zachwyty są szczere więc tak je przyjmij. Niedawno oglądałam fajną wypowiedź pani psycholog. Twierdziła że nie należy umniejszać swoich zasług w przypadku rzeczywiście wykonanej pracy, która dała zadowolenie a nie była pozorowana. A w Twoim przypadku przecież tak jest. Więc patrz pkt. 1
Nasionka wysiej już teraz. Ostróżke sialam właśnie wczoraj. Ona w pierwszym roku nie kwitnie a później już zawsze, chyba jest bylinowa. O czereśni będę pamiętać. U nas mocno padało.
Magara 22:49, 30 cze 2024

Ale fajnie niedzielę spędziłyście
Jola, z pochwał trzeba się cieszyć