Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Pokaż wątki Pokaż posty

Znowu na wsi

Joku 20:56, 09 lip 2024

Wiem że to był żart . Czasem tak mam że jak coś w głowie się wykluje to prędzej czy później zostanie zrealizowane. Pewnie nie jestem osamotniona w takich "dziwactwach". Najważniejsze ze to nas uszczęśliwia .
Rumianka 21:13, 09 lip 2024

Nowe fotki bardzo mnie ucieszyły. Teraz już łatwiej zlokalizować mogę miejsca z fotek. Ogród jeszcze piękniejszy, a za te kamyczki należy Ci się medal "kopcziuszkowy"... jeżeli taki istnieje. Zieleń taka soczysta podkreśla piękno rozkwitnietych kwiatów na rabatach. Aż czuje się ich zapach... pozdrawiam
Alija 21:14, 09 lip 2024

Joku napisał(a)
Tymczasem w ogrodzie pełnia lata, kolorowo i buszowato . Resztki pierwszego kwitnienia Burgundy Ice. Bardzo lubię aksamit płatków tuż po rozwinięciu kwiatów.

Jolu, też bardzo lubię tę różę, za kolor i właśnie ten aksamit płatków, moja kwitnie już drugi raz.
Powojnik Paul F. rośnie bardzo mocno i trzeba go kontrolować. Ja go spuściłam z oka i zarósł mi jodłę,
kilka gałęzi uschło, a jego z powodu wysokości trudno było z niej usunąć.
Pięknie masz w ogrodzie.
Magara 22:52, 09 lip 2024

Jola, ogródek cudny, ale robotę to sobie wymyśliłaś

Joku napisał(a)
Wystarczy dobre sito, niezbędne pojemniki, łopatka i wio.

Mój wzrok ogarnął, że "niezbędne pojemniki, łopatka i wino"
Zmęczona ostatnio jestem, ale mój odczyt informacji przy takiej robocie rozważ
Wafel 22:59, 09 lip 2024

Ja też najpierw zobaczyłam "wino" i to niezły pomysł, totalny chillout
Joku 23:05, 09 lip 2024

Elisa, ten sezon bardziej bogaty w opady więc i zieleń ładniejsza. Trawniki mamy zielone.
Faktycznie lepiej ogląda się zdjęcia gdy wiadomo gdzie co rośnie.

Alu, moja róża kończy pierwsze kwitnienie, część pędów już przycięłam i dzisiaj podsypałam nawozem. Będę czekać na następny wysyp kwiatów. Wszystko byłoby z tą różą ok. gdyby nie jej brzydkie przekwitanie.

Daga, takiego wariantu nie rozważałam .
Ewa777 16:40, 10 lip 2024

Jolu, dziękuję za odwiedziny, miłe towarzystwo, za świecę i epidemium. Napisz mi kilka rad, gdzie je posadzić, jak wysoko rośnie, kiedy kwitnie.
Wafel 20:17, 10 lip 2024

Jolu, miło było cię poznać , fajniej tak się pisze do osoby, którą poznało się osobiście.
Joku 20:51, 10 lip 2024

Ewa, ja również dziękuje że chciałaś nam pokazać po raz kolejny swój ogród. Tarasy pięknie wyszły, efekt będzie na długie lata. Przyjemnie się siedziało i gadało przy smacznym cieście i równie smacznej lemoniadce.
O epimedium napiszę u ciebie.

Asiu, mnie również.

Wróciłam do domu, powitał mnie niemożebny upał i duchota ale od zachodu zaczęły nadciągać ciemne chmury. Skończyło się burzą i dość obfitym deszczem. A po drodze na obwodnicy potworne korki.
Wafel 21:19, 10 lip 2024

U nas był armagedon pogodowy, przekrzywiło mi miłorzęba na pniu muszę jutro wzmocnić i dać większy, solidniejszy kijek. Dobrze Jolu, że zdążyłaś zajechać przed tym załamaniem pogodowym. Obwodnica w kierunku Gdyni i dalej nad morze to nasz wakacyjny trójmiejski koszmarek...