Joku
20:05, 11 lip 2025

Asiu (Wafelku) masz pewnie na myśli powojnik Arabella, to jest powojnik bylinowy. W tym roku "puściłam go luzem" bo nie udawało mi się utrzymać go w pionie.
Mnie bardzo podobają się rabaty skomponowane kolorystycznie ale jak się idzie do ogrodniczego to trudno się opanować. Dodatkowo nie lubię przesadzać roślin więc wpycham tam gdzie jest wolne miejsce.
Mirka, tylko że ja nie lubię za bardzo brać się za łopatę
. Jak sobie pomyślę o ewentualnej reorganizacji to mi się słabo robi. Więc wszystko sobie rośnie jak chce. W niektórych miejscach nieco bałaganiarsko. Pozostaje polubić, zresztą lubię ten mój ogród. Zwłaszcza latem
.
Sylwia, najlepiej gdyby każdy z naszych ogrodów miał na samym początku mapkę/ szkic sytuacyjny taki jakie są w programach "Maja w ogrodzie"
. Szopka jest od samego początku, w zeszłym roku mąż ją odmalował więc wpada w oko
. W rzeczywistości dodatki są bardziej szare, aparat przekłamuje odcień. Układ ogrodu na samym początku przemyślałam, jestem z niego zadowolona. Trochę brakuje mi miejsca na warzywnik, ale teraz już nie będę przerabiać ani tworzyć nowych rabat, zagonków. Bratki po przycięciu długo się zbierały, teraz kwitną obficie, nawet ładniej niż wiosną.
Mnie bardzo podobają się rabaty skomponowane kolorystycznie ale jak się idzie do ogrodniczego to trudno się opanować. Dodatkowo nie lubię przesadzać roślin więc wpycham tam gdzie jest wolne miejsce.
Mirka, tylko że ja nie lubię za bardzo brać się za łopatę

Sylwia, najlepiej gdyby każdy z naszych ogrodów miał na samym początku mapkę/ szkic sytuacyjny taki jakie są w programach "Maja w ogrodzie"