Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

sylwia_slomc... 10:58, 27 lip 2025

Jolu możesz do mnie zajrzeć, może Ty będziesz wiedziała co mi to przypłynęło z powodzią? Mnie się wydaje, ze to kruszczyk, ale Google podpowiada szachownicę lub lilie kamczacką po fotce.
Ewa777 11:30, 27 lip 2025

A ja czekam na kwitnienie mojejgo nowego liliowca Pink Perfume. Nie wiem, czy taki młody powtórzy kwitnienie.
Kordina 13:44, 27 lip 2025

Joku napisał(a)
...

Jolu! Ale masz dywanik trawiasty i to w dodatku taki bez śladów używalności, a biorąc pod uwagę, że tam są schody, to chyba rozwijasz skrzydła i lotem ślizgowym lądujesz na swojej ścieżce
Joku 21:53, 27 lip 2025

Sylwia, byłam u ciebie , rośliny nie rozpoznaję.

Ewa, też bym czekała z ciekawością. Sprawdziłam w internecie, trochę podobny do Palibina ale chyba ma większe wiechy kwiatów.

Bożena, po schodach chodzę głównie ja i koty, M rzadko przemknie. Ślady używalności widać wiosną, głównie kocią ścieżkę. Ja staram się szanować własną pracę .
Ewa777 21:56, 27 lip 2025

Na wiechy to jeszcze poczekam. Lilak bardzo młodziutki. Ma na razie tylko kilka gałązek.
Miskantowo 22:08, 27 lip 2025

Jolu, ale u Ciebie pięknie!
Tez mam powojnika Roogichi i u mnie to on, niestety jest zawodny, nawet bardzo.
Szkoda bo bardzo m8 się podoba.
Twój egzemplarz wyglada znakomicie.
Joku 11:52, 28 lip 2025

Ewa, czekam razem z tobą . Może jakiś kwiatek pokaże w przyszłym sezonie.

Wioleta, ogród dziękuje . Powojnik wydaje mi się nie do zdarcia. Zdarzyło się że opanował go mączniak. Z desperacji ścięłam go niemal do ziemi. Po miesiącu osiągnął podobne gabaryty jak przed operacją i kwitł jak gdyby nigdy nic.

Znowu pada ale jest w miarę ciepło. Od kilku dni patrzę podejrzliwie na żywopłocik z bukszpanu, podejrzewam że dopadł go grzyb. Żywopłot od samego początku był przypadkowy, pozbędę się go bez żalu.