Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Magara 23:02, 10 lip 2025

Potwierdzam to co Ewa napisała - dziwne te kwitnienia
Jola - ostrogowce u mnie już przekwitają, a u Ciebie szaleją I jak tu wierzyć w opisy szkółek?
Widoczki wszystkie - zachwycające Ten biało-niebieski domeczek jest wisienką na torcie
GorAna 23:17, 10 lip 2025

Czytam o ogrodowych spotkaniach, miłe są bardzo i ubogacają we wrażenia estetyczne i towarzyskie
Fajne spojrzenia innych obiektywów
Jolu Twój ogród bardzo różnorodny, bogaty i soczysty
Chwilo trwaj
Pozdrawiam serdecznie
hankaandrus_44 23:19, 10 lip 2025

Podziwiam perfekcję! Ja w swoim takiej nie zobaczę. Bo co jedno doprowadzę do wyglądu, to kolejne się czai do poprawki.

Ale chociaż wiem do jakiego wzorca mam się stosować. Gratuluję po całości!
Miskantowo 23:36, 10 lip 2025

Joku napisał(a)
Lato w pełni, widok ze schodów a raczej schodków tarasowych na wprost

Widok tego bialo-niebieskiego domeczku zawsze wywołuje szeroki uśmiech na moje). Twarzy.
Cudny jest.
Roocika 10:10, 11 lip 2025

Jolu świetny masz ten ogród, upakowany różnorodnymi roślinami.
Wafel 16:02, 11 lip 2025

Jolu piękne są te fioletowe powojniki bylinowe (?), niziutko płożące się przy roślinach
Śliczne te otwarte różyczki a ta z ciemniejszymi oczkami jest no, słodziutka ❤️
mirkaka 16:47, 11 lip 2025

Joku napisał(a)
Lubię ogrody uporządkowane pod względem kolorystycznym ale sama nie umiem być pod tym względem konsekwentna

Jeszcze raz wyjątkowo obficie kwitnąca w tym roku Reine de Violettes. Pięknie pachnie.

Na koniec bardziej spokojnie

Co za głupoty opowiadasz, masz przepiękny ogród, bardzo dopasowane nasadzenia
Czasami jak coś kolorystycznie nie pasuje, to łopata jest na to wyjściem
Albo polubić
Róże ślicznie kwitną

U mnie ostrogowce też już tnę, przekwitają,

Ewa, floksy są wcześniejsze i późniejsze, te Jola ma ode mnie , to te fioletowe, one są najwcześniejsze, moje pozostałe floksy też jeszcze w pąkach, dopiero pojedyncze się otwierają, a przepraszam, Jola ma jeszcze różowe kwitnące
Wafel 16:57, 11 lip 2025

Ja też nie odczułam wizualnie żadnych drażniących kolorystycznie zestawień, ogród wygląda elegancko. Kiedyś też myślałam, że będę miała 3 kolory kwiatów, a teraz się cieszę, że jest kolorowo, pomarańczowy bardzo mi rozwesela ogródek i serce
sylwia_slomc... 17:08, 11 lip 2025

Jolu dopiero zdjęcia dziewczyn pokazały mi, ze kompletnie Twojego ogrodu nie znałam mimo zaglądania na wątek od lat. Gdzieś mi wcześniej umknęły te pokoje ogrodowe, a domek w bieli i błękicie cudo I ta ławeczka jak wisienka na torcie . Donica z bratkami robi mega wrażenie
Joku 19:45, 11 lip 2025

Roślinki, rabatki, domek i ja dziękujemy wszystkim za miłe słowa.

Ewa, u mnie wszystko kwitnie nieco później niż u was bo ja na wygwizdowie. Chociaż coraz bardziej zacisznie się robi.

Daga, ostrogowce niektóre też już przekwitają - te wystawione na słońce. Wycinam przekwitnięte kwiatostany, jest z tym trochę zachodu i trzeba poświęcić nieco czasu. Ale ja mam wolnego czasu sporo i ogród niewielki to mogę się bawić. W nagrodę ostrogowce kwitną do późnej jesieni, może nieco skromniej ale tworzą spore kępy więc i plamy koloru są.

GorAniu, ogrodami zajmuję się na poważnie od 1995 roku więc przez ten czas sporo roślin mi się uzbierało. Niektóre przepadły, niektóre się rozrosły, zawsze jest gęsto . A lato jest piękne , niech trwa jak najdłużej.

Haniu, u mnie też ciągle jakaś robota na mnie się czai. Jedynie chwasty mam pod kontrolą, mniej więcej.

Wioleta, też lubię ten mój ogrodowy domek .

Asiu (Roocika), dziękuję .