Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Joaska 19:53, 05 cze 2013

ło matko do Danusi w kapeluszach??????
ja mam tylko mojego dziecka ..... kowbojski
ka1sia 19:58, 05 cze 2013

kobietki, o co chodzi z tymi kapeluszami? ja nawet kowbojskiego nie posiadam
Konstancja30 20:02, 05 cze 2013

kapelusz do Anglii wymagany ... lato Anno Domini 2012 i Ewa w angielskich rabatach niczym urodzona tam właśnie ... i w kapeluszu ... omal omal nie napisałam urodzona tam właśnie w kapeluszu ... wiedział świat po co mu znaki przestankowe ... nie wiem ja ignorując je zapamiętale )))))))))) ...

Kasia nic się nie martw ... przedzjazdowa kawka dopuszczalna bz cypilindra chyba, że zaszalejemy ... ja tam nie mam nic przeciw ... im większe rondo ... im większy okular tym śliczniejszam )))
ka1sia 20:08, 05 cze 2013

[quote

Kasia nic się nie martw ... przedzjazdowa kawka dopuszczalna bz cypilindra chyba, że zaszalejemy ... ja tam nie mam nic przeciw ... im większe rondo ... im większy okular tym śliczniejszam )))

uff, to dobrze, bo już myslalam, że cylinder czas nabyć jak w tym dowcipie, że każde pudło musi być przykryte
Konstancja30 20:10, 05 cze 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Iza, ja dopiero latam za kapeluszem. A jak będzie padać, to klapa. Wtedy tylko zamszowy kowbojski.

Dziś zakup, dosyć mierzenia.

Ewo koniecznie dla mnie foto w szałowym jak mniemam nakryciu głowy pośród angielskich ostróżek i firletek ... ...

aućk ... a ile zamieszania siem narobiło ... dwa województwa w popłoch wprawiłyśmy ... Effka marsz do kasy kapelusz w dłoń i na podbój ogrodów z historią w tle
Madzenka 20:14, 05 cze 2013

Joaska 21:54, 05 cze 2013

O kurcze to ja nie załapałam że tylko angielskie panny w kapelusze się odziewaja, to mi ulżyło
A na spotkanie to chyba bez cylindrów bo jak nas w rondach w agrocentrum zobaczą to powiedzą że wariatki Kielce z Anglią pomyliły
Evchen 22:27, 05 cze 2013

Ależ byłoby fajnie, gdyby na spotkania ogrodowiskowe angielskie kapelusze wdziewać
Konstancja30 22:29, 05 cze 2013

ku pamięci

angielską miec zamierzam ... ba nawet dwie angielskie a środkiem trawnik ... moje pojęcie o tym jaka ona ma być przechodzi okres maniakalno-depresyjny ... i raz wiem ... wiem fszystko by zaraz potem nie wiedzieć nic ...

idea była aby sentymentalno - romantyczna była w bieli i różu z kroplą niebieskiego ... ale wlazłam na wątek rabaty angielskiej i intensywne kolory w kilku poziomach z subtelną trawką obaliły i pastelowy domek z kart poprzedniej wizji ...

fakty są takie ...

wiem, że będzie bodziszek ... w linii brzegowej bo urzeka ... doczytałam gdzieś, że podcięty na początku lata cieszy kwiatami do jesieni ...

wiem, że kcem kokorycz pogiętą (w dwóch znanych mi kolorach niebieska mimo woli u mnie a w tonacji mocnego różu u sąsiadki)

zawciąg - bo się u Irenki zakochałam ... ... może biały bo biel potrzebna

przetacznik mi siem podoba ...

werbena patagońska - no toto daje niesamowitą mgiełkę w rabacie ...

róże ... można róże na angielską ? bo nigdzie w inspiracjach nie widziałam ...

to tyle sama z sobą ustaliłam ale nawet prototyp nie jest ...

edytuję bo przed chwilą zobaczyłam u Ani ... wypatrzone przez Madżenkę ... i jak żyć ???

Marzena2007 napisał(a)

Wg mnie piwonie. Muszę znaleźć spis roślin z tego ogrodu bo mnie zachwyca ta łaką

Sprawdziłam - piwonia buckeye belle
Oraz
Salvia caradonna,
Astrantia ‘Hadspen Blood’ and ‘Claret’,
Iris germanica ‘Deep black’

skopiowane ku pamięci ... Madżenko jesteś kochana
Joaska 09:36, 06 cze 2013

T aszławia Caradonna piekna jest, Danusia ja chyba ma , z tego co pamiętam to taka lekko pokładająca się jest.