Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 21:10, 07 cze 2013

beta napisał(a)

piękny ten pień...tzn. pięknie wygląda...ja bym go zostawiała...widzę, że lawenda szaleje...a naparstnice jaki kolor?...bardzo się im ostatnio przyglądam...strasznie mi się podobająna przyszły sezon chyba sobie sprezentuje...z nasion wysiewałaś?

pozdrawiam Konstancjo

naparstnica jest śliczna ... taka śmietanka z bordo kropkami ... moje od Ani Asc ... powoli przenosimy ogród mimo woli na świętokrzyski grunt

pień ... jego losy ciągle niepewne ... zaczynam ustępować z pniem na korzyść drzewka ... szukam drzewka które wytrzyma południową patelnię
Konstancja30 21:13, 07 cze 2013

asc napisał(a)
Daj przepis na pyszotę do makaraonu. Z lubczykiem, bo mi drań rośnie i trza go konsumować M zaczyna jeść nie tylko mięsko Ale jak proste to i nieskomplikowane, bo jak skomplikowane to szkoda czasu na pisanie ..

Aniu moim zdaniem proste ... aromatyczne i smaczniusie ... zapas można mieć w lodówce w słoiczku ...

przepis jest tu http://nalesnikiem-do-nieba.blogspot.com/2010/08/lubczyk-ktorego-nie-da-sie-nie-lubic.html

facet podobno dobrze gotuje ... no i piszę fajnie
Konstancja30 21:15, 07 cze 2013

Joaska napisał(a)

Coś wymyślę żeby ogrodowiskowo było, nie wiem może jakiś kwiat we włosach

coś trzeba wymyślić ... ja pamięci do twarzy nie mam ... Kasię Ania pokazaywała ... no może mnie jakoś poznacie ... nie trudno ... małe cudne niewywrotne i z reguły tnie w stronę przeciwną ...
ka1sia 21:28, 07 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)

coś trzeba wymyślić ... ja pamięci do twarzy nie mam ... Kasię Ania pokazaywała ... no może mnie jakoś poznacie ... nie trudno ... małe cudne niewywrotne i z reguły tnie w stronę przeciwną ...

Iza, leżę i długo się nie podniosę po tym opisie jak sobie go w agro przypomnę, to będę się śmiala jak głupi do sera..... nie będzie problemu z rozpoznaniem... to będę ja
Konstancja30 21:39, 07 cze 2013

no to mamy trio ... Asia z kfiatkiem we włosach ... Ty w spazmach śmiechu a ja pod bramą i szukam jej zawzięcie ... no takich dwóch jak nas trzy to nie masz ani jednej ...
ka1sia 21:43, 07 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)
no to mamy trio ... Asia z kfiatkiem we włosach ... Ty w spazmach śmiechu a ja pod bramą i szukam jej zawzięcie ... no takich dwóch jak nas trzy to nie masz ani jednej ...

oj nie ma...
juz się nie mogę doczekać na spotkanie
Mala_Mi 22:37, 07 cze 2013

Ale Wam dobrze... przyznaję facet pisze świetnie Ale dlaczego w tym przepisie używa dziwnych rzeczy o których nie miałam pojęcia Ze składników to tylko wiem gdzie zdobyć lubczyk (mam od Ciebie i już go poznałam, wcześniej nie używałam, widzisz też się od Ciebie uczę chabaziów) i czosnek, i mega świderki makaron.... reszta to brzmi jak jakiś SF
Jak masz taką, to melduję, że ja takiej jak na razie nie mam... ach naparstnice są to rośliny 2 letnie, jeden rok rosną w zielone, drugi rok kwitną, u mnie kwitną nie najgorzej w 3 rok, a potem są brzydkie i małe... wiec trzeba dawać im się rozsiewać, przesadzać siewki te z pierwszego roku na miejsce stałe (dobrze to znoszą)... i znów nowe....
To te???? Bo miałam inne szlachetne, ale coś już ich nie widzę.. albo się zmutowały, albo zaginęły jako bardziej delikatne.. Acha na początku są kremowe, a potem bieleją

Mala_Mi 22:38, 07 cze 2013

A kwartet też z nas byłby niezły I foto kochaniutkie, foto ma być
Madzenka 22:58, 07 cze 2013

Foto foto!! Najchętniej z kubkiem w promieniu 2 metrów

I foto dech kcem
Joaska 23:17, 07 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)

mysle ze do srody jakis umowiony znak sygnal wymyslimy.