Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

kwiatholandii 12:04, 12 wrz 2013

Taras świetny. Pomysł z kolorem skandynawskim super. Mój znajomy właśnie ma taki taras ale kupował bardzo dobrze zaimpregnowane drewno i dodatkowo u niego jeszcze poleżalo kilka dni w specjalnej bali i się moczyło. Nie trzeba z nim nic robić. U Ciebie teraz tylko to olejowanie. Powodzenia
Madzenka 21:03, 12 wrz 2013

Iza czekam na ten bestseller
I olej na tarasie
wiesz że kofam
Mala_Mi 08:13, 13 wrz 2013

besteller Iza chyba nigdy nie napisze...bo czasu jej braknie
Konstancja30 20:30, 14 wrz 2013

dziefczyny ... ale miałam sobotę !!! ... (chłopaki ... nie żebym do Was nie pisała ... żeby nie było chopaki też ) ...

targi były ... dom i ogród ... no z samymi targami to porażka i to na kilku płaszczyznach ... o tym potem ... ale na te targi wybrałyśmy się grupą ... grupą pod wezwaniem takich dwóch jak nas trzy nie ma ani jednej ... Kasia ... Asia i ja

w tym miejscu należą się podziękowania niekwestionowanej organizatorce Asi ... ta bowiem widząc jak niemrawo nam idzie umawianie pewnego dnia wysłała konferencyjnie sms ... a powiem chwila to już była ostatnia ... nie bez racji Joanna przypomniała, że targi som ... pan od trawek przyjedzie ... i my też ... o ile się zreflektujemy i zbierzemy do kupy ... ... na szczęście Asia nie czekała, aż się ruszymy i ustaliła, że spotykamy się u mnie ... o 9 ... i dzięki Asi w sobotę o 9 przekrzykując się nawzajem z buziami pełnymi j drożdżówki Kasi (mniam) zaczęłyśmy sobotę najfajniej jak można ...

targi ...
największą atrakcją targów było dotarcie do wejścia ... ha ... organizatorzy tak je skamuflowali, że żałuję iż nie obfociłyśmy pędzących wokół centrum grupek ludzi ... można by rzez z punktu A do punktu B ... z wielką niewiadomą punktu W jak wejście ... żałośnie pod kolejną zamkniętą bramą zerkałyśmy ... zazdrośnie zastanawiając się jakim cudem ta garstka szczęśliwców dostała się do środka ...
my w końcu też się dostałyśmy ...
i dziękujemy zielonemu światu i opatrzności za pana od trawek ... pan był ... trafffki miał ... i hosty podobno interesujące w odmianie ... zakupy u pana poczynione ... i to tyle w temacie targi ogród ... było jeszcze stoisk kilka ... dosłownie ... za to nie było rewelacji ... naszej ulubionej szkółki te targi nie pobiły ... zatem dwa ujęcia dla przyzwoitości

Gabrysia_ 20:43, 14 wrz 2013

Fajnie was widzieć,zadowolone i uśmiechnięte
Iza...ważne,że fajnie spędziłyście dzień
...i zakupy widze poczynione...co fajnego kupiłaś?
Konstancja30 20:47, 14 wrz 2013

targi nie powaliły ... ale po głębszym zastanowieniu nie mogę powiedzieć, żeby rozczarowały ...

znalazłam bowiem 2 absolutnie już konieczne mi do życia rzeczy ... absolutnie podkreślam bo fiem Adamo, ze czytasz

ON ... onego w innej troszkę postaci zobaczyłam po raz pierwszy u Anuli i od tamtego dnia straciłam spokój ...

nic tylko mus takie hyśtadełko posiadać u siebie ... tylko jak ??? jak ja nie mam żadnej gałęzi na jakiej przedmiot mych westchnień mógłby zawisnąć ... no i po problemie ... oto co zobaczyłam

i zaraz musiałam wypróbować ... o bardzo wygodnie siem siedzi i można leżeć ... lubieżnie wygodne ... nie chciałam zejść ale musiałam bo Asia się już ładowała ... Asia ma taaaką gałąź dębową ... szczęściara ... a ja juz Asik byłam na stronie i pan minął się z prawdą mówiąc, ze tylko na stelarzu ten fotel można nabyć ... jest sam fotel i może być podwieszony ... na gałęzi też

nawiasem mówiąc gdy mnie już ściągnęły z tego cudnego hyśtadełka rzekłam rozanielona "to jest to ... ... muszę to mieć " ... i po chwili zupełnie przekonana dodałam "lekarz mi to przepisał" ... trzy panie obok od razu spytały o adres gabinetu gotowe gnać po receptę ... niestety rozwiałam nadzieje "bez refundacji drogie panie" ...

a teraz małą prywata do żona ... kochanie pamiętasz jak obiecaliśmy sobie, że w kwestii zdrowia nie będziemy ani oszczędzać ani dyskutować ?????????? ...

Kondzio 20:47, 14 wrz 2013

ale super spotkanie mieliście a zakupy widzę że takie sobie hi hi hi
iza_1611 20:49, 14 wrz 2013

fajna relacja z targów...ja wybieram się jutro, ale już psychicznie nastawiam się że będzie tak sobie
Najważniejsze, że spotkanie się udało....
makkasia 20:53, 14 wrz 2013

Konstancja30 napisał(a)
targi nie powaliły ... ale po głębszym zastanowieniu nie mogę powiedzieć, żeby rozczarowały ...

znalazłam bowiem 2 absolutnie już konieczne mi do życia rzeczy ... absolutnie podkreślam bo fiem Adamo, ze czytasz

ON ... onego w innej troszkę postaci zobaczyłam po raz pierwszy u Anuli i od tamtego dnia straciłam spokój ...

[Też taki chcę !!! a gałąź ? a gałąź sobie wyhoduję !!!
Konstancja30 21:12, 14 wrz 2013

i sosna ...

poległam ... zobaczyłam i zakochałam się na zabój ... pinus parviflora glauca ...

od zawsze prześladuje mnie widok takiej powykrzywianej sosny na skarpie ...

takie sosny kofałam całym sercem i szczęśliwie zawsze nad naszym zimnym acz niepowtarzalnym morzem takie sosny i inne bardziej nasze udawało mi się odnaleźć ... mniej szczęśliwie dla lekko na nie uczulonego eMa udało mi się przed erą on-line rezerwacji umościć sobie w ich lasku dwa tygodnie szczęścia ...

no i taką sosnę ... z tym niesamowitym odcieniem igieł ... zobaczyłam ...

a, że ja dziś tylko oglądałam ... bo mam plan i się go trzymam ... na szczęście jej nie kupiłam ... choć przemknęło mi przez myśl ... przemknęło ... bo już tę inspirację sobie przetworzyłam i zwizualizowałam na własnym tarasiku ...

po raz pierwszy w życiu moja powściągliwość została nagrodzona ... w naszej szkółce w tej cenie co na targach znalazłam tę samą sosnę tylko w piękniejszej postaci ... i dwie w większej postaci i większej cenie ale czego się nie robi z miłości ...

podsumowując ... sosnę widzę na tarasie ... to raz ...

i w przedogródku ... to dwa ... a z nią kostrzewę ... kosodrzewinę ... lawendę i andromedę ... baza ... do tego coś co da kontrast i kolor w mikro dawce ...

w sumie te targi bardzo mi się podobały ...

i sobota mi się bardzo podoywuje choć się kończy

Asia i Kasia dziękuję ...