Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Mala_Mi 20:11, 05 wrz 2013

Hebe jest do kwaśnej ziemi... wiec koło lawendy chyba nie halo.... i hebe wymarza..... szkoda kasy...... aczkolwiek mam jednego pachruszcza, który oparł sie zawieruchom i jakoś jeszcze dycha.. Ale nie jest ładny..
Konstancja30 20:42, 05 wrz 2013

Ania ... ja dyletantka zielona hakuro chyba z hebe sobie pomyliłam ... no i masz ogrodniczkę
ka1sia 21:01, 05 wrz 2013

Hej, ogrodniczko sprawdzałam, u mnie na wsi jarzębiny nie ma ani z ołowiem ani bez... poważnie, ani jednej nie udało mi się znaleźć
Madzenka 21:17, 05 wrz 2013

Izuś dechy piekne som, może ich nie zmieniaj.???
Konstancja30 11:21, 07 wrz 2013

ka1sia napisał(a)
Hej, ogrodniczko sprawdzałam, u mnie na wsi jarzębiny nie ma ani z ołowiem ani bez... poważnie, ani jednej nie udało mi się znaleźć

w pracy dziefczyny mi odradzają jarzębinę ... chyba zostanę przy niej tylko jako elemencie dekoracji ... jesiennej ...

Konstancja30 11:34, 07 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Izuś dechy piekne som, może ich nie zmieniaj.???

Madżen ilość godzin jakie poświęcam na gapienie w te dechy dawno przestała się mieścić w jakimkolwiek pojęciu rozsądku ... do tego gdy wgapiałam się na nie wisząc na barierce balkonowej dokonałam genialnego odkrycia ...

wspomniałaś ostatnio o wymarzonym kolorze pegoli ... szary ze srebrnym nalotem ... ha ... wiszę sobie na tej barierce i zastanawiam się co z tymi dechami? (jestem bliska zgromadzenia materiału na książkę w tem temacie ) ... i nagle pacze i widzę na czym ja wiszę ... moja barierka drewniana od maja pozostawiona sama sobie i atmosferze ma właśnie ten odcień ... uwierz mi paczyłam i paczyłam i nie wierzyłam ... piękny szary w blasku słońca bijący po oczach srebrnymi smugami ... cudnie ... tylko teraz mam jeszcze większy problem co z tym zrobić ))))))
kachat 11:39, 07 wrz 2013

U mnie na osiedlu pełno jarzębiny Jarząbów, znaczy się. Bo jarzębinę to ja mam na parapecie, taką ładną, rozpaćkaną, przetrawioną na fiolotowy-błękit przez miłe ptaszki

Iza, trzymam kciuki za sprawę dechową, dasz radę!
Urszulla 13:46, 07 wrz 2013

Konstancja30 napisał(a)
do tarasu to dechom jeszcze trochę zostało ... a ja guuupia myślałam, że 9 miesięcy ciąży to szczyt oczekiwania o ja naiwna ... ale próba generalna była ... i to mniej więcej tak ... mniej bo dechy w wersji soute

widok z kanapy w saloniku

widok na zachód - tu ma stać główna kanapa ... rozłożysta bo fszyscy mają na ogrodowisku rozłożyste kanapy i białą tapicerkę będzie miała już się nie bojam, że się pobrudzi ... przecież ona tylko stoi ... nikt normalny z forum na kanapie nie siada ... na nią siem paczy !!!

i namiastka durnostrojek tarasowych

taras piękny w swojej surowości,
niestety na nasze warunki klimatyczne musisz malować
ale Ty na pewno pogodzisz praktykę z pięknem
Madzenka 14:22, 07 wrz 2013

Ula można olejować bezbarwnym.
Madzenka 14:23, 07 wrz 2013

Konstancja30 napisał(a)

Madżen ilość godzin jakie poświęcam na gapienie w te dechy dawno przestała się mieścić w jakimkolwiek pojęciu rozsądku ... do tego gdy wgapiałam się na nie wisząc na barierce balkonowej dokonałam genialnego odkrycia ...

wspomniałaś ostatnio o wymarzonym kolorze pegoli ... szary ze srebrnym nalotem ... ha ... wiszę sobie na tej barierce i zastanawiam się co z tymi dechami? (jestem bliska zgromadzenia materiału na książkę w tem temacie ) ... i nagle pacze i widzę na czym ja wiszę ... moja barierka drewniana od maja pozostawiona sama sobie i atmosferze ma właśnie ten odcień ... uwierz mi paczyłam i paczyłam i nie wierzyłam ... piękny szary w blasku słońca bijący po oczach srebrnymi smugami ... cudnie ... tylko teraz mam jeszcze większy problem co z tym zrobić ))))))

Iza ja dlatego podjęlam decyjzę, że mój taras może nie jest piekny ale wiosną dostanie po dechach szary w odcieniu srebra.... Musi jeszcze wypłowieć bo był niemal czarny...