Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

malgorzata_s... 17:18, 18 lis 2013

Oj te śpilki. Ja zawsze w samochodzie pod siedzeniem mam buty na zmianę na wszelki wypadek, od pewnego śmiesznego zdarzenia.Pozdrawiam
Magda70 17:50, 18 lis 2013

ka1sia napisał(a)

Marzenko, nie... fotograf był do kitu (ja) i ciemno za szybko się zrobiło i czasu nie starczyło , ale następnym razem się poprawię

Buuuu fotek niet!!
Madzenka 22:15, 18 lis 2013

Ale śpilki som
Madzenka 21:58, 19 lis 2013

A gdzie graby SOM?
Konstancja30 22:13, 19 lis 2013

na wprost tarasu ...

byłaś pierwsza ))))

graby są "kopane" ... jest ciepło więc żyję sobie w przekonaniu, że będzie ok ... Madżen jesteś matką chrzestną wszystkich grabów na forum ... ja nawet nie wiedziałam, ze grab to grab zanim się u Ciebie nie wyedukowałam ... no a moje graby mają dwie matki chrzestne bo Kasia też jest matką chrzestną tych grabów ... ... i jestem pewna, ze mocno trzyma kciuki

Kasia pewnie trzyma też kciuki za dwa serby bo popełniłam dwa serby z Kasią we wtorek ... bo my ten tydzień zaczęłyśmy razem we wtorek ... który w zasadzie był jakby poniedziałkiem ... bo poniedziałek jako święto był drugą niedzielą ... nawiasem mówiąc dokonałam obliczeń na wyrost i mi wyszło, że w związku z powyższym w tym tygodniu brakuje niedzieli ... no bo piątek jest czwartkiem ... sobota piątkiem ale zachowuje niezależność szóstego dnia tygodnia ... niedziela jest sobotą więc niedzieli nie ma ... jako takiej ... w pierwszym liczeniu mi wyszło, że nie ma piątku ale po namyśle odliczyłam raz jeszcze ... i wyszło lepiej ... niestety nie zawsze tak się da z tym liczeniem ...

zatem w poniedziałek w późnych godzinach wieczornych w wymianie wiadomości nomen omen na forum wyszło na jaw, ze obie znaczy ja i Kasia mamy wolne dnia następnego ... decyzja nastąpiła natychmiast i w zgodnym chórze ... jedziemy do roślinek ... i to był bardzo dobry pomysł

serby są malutkie bo ja sobie wykombinowałam eksperyment botaniczny ... zamierzam je ciąć od małego ... mają ładny układ gałązek i liczę, że figurkę będą miały jak sobie wymarzyłam ... tylko to czekanie jak urosną )) ...

ze zdjęciami marnie bo wracam jak już jest ciemno ... chyba trzeba czekać do soboty ...

wiecie ile takie drzewka dają radochy !!! ... chodzę otumaniona szczęściem ...
Zielona 22:18, 19 lis 2013

Iza - całości nie nadrobię szybko, ale się postaram Pierwszą zimę bez książki w ręce zaliczę Za to z lapkiem na kolanach (czy to szkodliwe?) Ale wątki na Ogrodowisku za najlepszą literaturę ostatnio uważam. Zatem pod Twoją ścianą staję i płakać tam nie zamierzam, bo znowu okazało się, że dzięki Ogrodowisku każdy zakątek nabiera niebywałej urody. Pozdrawiam, podglądam i trzymam kciuki za niezapominajki z tulipkami. Na wiosnę jak nic konkurs na cebulowe zostanie ogłoszony
Konstancja30 22:29, 19 lis 2013

Zielona napisał(a)
Iza - całości nie nadrobię szybko, ale się postaram Pierwszą zimę bez książki w ręce zaliczę Za to z lapkiem na kolanach (czy to szkodliwe?) Ale wątki na Ogrodowisku za najlepszą literaturę ostatnio uważam. Zatem pod Twoją ścianą staję i płakać tam nie zamierzam, bo znowu okazało się, że dzięki Ogrodowisku każdy zakątek nabiera niebywałej urody. Pozdrawiam, podglądam i trzymam kciuki za niezapominajki z tulipkami. Na wiosnę jak nic konkurs na cebulowe zostanie ogłoszony

Marta ... jak tu przyszłam ponad rok temu ... w nałóg weszłam tak niewinnie i słodko, że nawet nie zauważyłam ... jakimś ostatnim tchnieniem rozsądku wyartykuowałam pisemnie (to chyba z założenia niepoprawne określenie ), że kofam ale nie fiem jak to ogarnąć ... i zadałam głośno pytanie jak pogodzić forum ... ogród ... żona ... dziecko ... psa ... życie społeczne ... no itd itd ...

wówczas Madżenka mi napisała, ze nie ma godzenia ... jest inaczej ... ... coś w tym stylu to było "w domu syf ... znajomi zaniedbania a my na forum " ... cytat niekompletny ... tyle mi zostało w głowie ... to było rok temu ...

dziś wiem, że żona należy przekonać do wejścia na rabaty ... piesa wprost przeciwnie ... pacholę jak zobaczy jak skończył ojciec i pies zamknie się nad książką ... a ja pacze na rodzący się ogród ... no i wszystko poukładane !!! ...
tylko z czytaniem klapa ... nadrabiam w drodze do pracy i chyba przekonam się do audiobooków

a na wiosnę czekam chyba najbardziej ... ze wszystkich bo oczekują moje własnego spektakularnego sukcesu ... no chyba, że cebulki angelique 9/10 nie zakwitną ... wtedy siem załamię ... o tym co znaczą te cyferki przy cebulkach dowiedziałam się po czasie ...

Zielona 22:36, 19 lis 2013

Haha! Chyba jednak nadajemy się na jakieś grupowe terapie. Wiesz... ja dzisiaj chodziłam po zakurzonym domu i głośno!!! mówiłam do siebie: "nie zajarzę dzisiaj na Ogrodowisko! Muszę zrobić sobie detoks! Trzy dni... chociaż trzy dni... Ogarnę dom, dokupię cosik do lodówki, bo tylko światło tam mam, wyprasuję koszule Mężusiowe, a potem wrócę" No i co? Wieczór... M. pyta, czy mecz mi nie będzie przeszkadzał, a ja z jękiem radości (jak nigdy!) odpowiedziałam:"Nieeeee"... i otworzyłam.... i zalogowałam.... i tak czytam.... oglądam... i przepadłam... jak codzień.... i dobrze mi!
Madzenka 22:37, 19 lis 2013

Iza Kofana bez Ciebie to forum nie miało by takiej barwy i kolorytu
Na twoje Angelique z zapomnajkami będzie czekać całe forum
To mówi Jarząbek czyli matka chrzestna Twoich grabów

Ja poczekam do soboty , nawet spod szczytów gór dolnośląskich, pomiędzy dwiema imprezami będę spozierać czy zdjęcia SOM!!!

Jak wytrzeżwieć po planowanycn dwóch imprezach skoro niedzieli w tym tygodniu nie ma???
Konstancja30 22:39, 19 lis 2013

i to jak dobrze ... !!! ... tylko korektor musiałam lepszy kupić ... pod oczy bom radośnie ale nieestetycznie niewyspana ciągle ))))