Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

anula_wn 21:22, 04 lis 2013

u mnie już nie.... a pokłada się Wam ta kocimiętka? bo mi tak....nawet ją do palika wiązałam
BASIA8 10:43, 05 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)
kubik różany zmienił się nieznacznie ... znacznie zmieni się po wyprawie na bukszpany ...

tymczasem do róży Leonardo da Vinci dosadziłam New Dawn (ha ... wciąż pięknie kwitnie to fotka z dziś ) ... pomiędzy nimi 3 krzaczki lawendy (będzie trzymana w ryzach bo to ta co lubi zaszaleć ) ... róże przecinają kubik po przekątnej ... obwód stanowią trawki ... które kiedyś będą się pokładać na parkaniku z bukszpanu ... obecnie parkanik mini istnieje tylko w narożniku ... resztę prostej od narożnika wiosną zastąpi tulipan Super Parrot ... też zielono ... no dobra może inaczej zielono ale zielono biało ...

po obu stronach przekątnej z różami powstały dwa trójkąty - wnich usadowi się kiedyś pomponella ... zanim jednak to nastąpi Tulipan Angelique musi ją godnie zastąpić ...

Piękna rabata wiosną jeszcze bardziej będzie zachwycać
malkul 11:17, 05 lis 2013

cudna rabata!I nazwę tez ma godną - kubik różany
Margarete 11:53, 05 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)

ja mam reportażowego fioła ... a w wielkim kiosku na "e" ktoś wywalił całego Jagielskiego ... chyba całego bo przy obmacaniu czwartej pozycji osiągnęłam stan zwany pomrocznością ... na mnie tak książki działają ...

zebrany w jednym opasłym tomie cykl autobiografii śp Joasi Chmielewskiej to chciejstwo z sentymentu

"Chustka" ... tym razem nie w postaci bloga a epitafium po fantastycznej kobiecie to ucieleśnienie w twardej okładce jakiego kawałka mojego i jej życia ... bo śledziłam jej zmagania z chorobą na blogu ...

"Sejf" ... pomimo wielu za i przeciw brawo dla Sekielskiego ...

cykl felietonów wigilijnych ... Kisielewskiego ... po reportażach jestem uzależniona od felietonów ...

o skandynawskim kryminale ulubionego autora nie wspomne ... tak jak o kilku kryminałach innych autorów ... ...

i zdobyłam ... bo polowałam "Nakarmić wilki " Nurowskiej ... dla mnie to novum w polskiej literaturze choć to nie nowość ...

za to ostatnia powieść Grocholi mnie rozczarowała ... odgrzewany kotlet ... niestety ... bo lubię jej wcześniejsze powieści ... no ... lubię zwłaszcza Jutkę ... ...

i skoro o Judycie wspomniałam to zaintrygowała mnie "Reakcja" Susan Faludi ... bardzo mnie zaintrygowała ...

o kilku książkach podróżniczych nie wspomnę bo zostały na półce ... buczę ...

a wiecie co jest najgorsze ...

najgorsze jest to, że nawet swe ukochane reporterskie perełki przeliczałam na cebulki ... !!!

Jezu ja tez bym poszałaał zakupowo w księgarni.........też..............tego Jagielskiego brałabym w ciemno, o "Sejfie " słyszałam więcej dobrego niz złego - nie czytałam...może sie skuszę, co do ostatniej Grocholi to podzielam twoje zdanie.........rozczarowała mnie, ja kocham wczesną Grocholę.
Za to ostatnio w ksiegarni na literke "e "widziałam 3 tomy opowiadań autorstwa Alice Munro - tegorocznej noblistki i żałuje ze nie kupiłam, ale miałam w tym momencie niestety inne priorytety ......dwa opowiadania przeczytałam na stojąco i podobały mi sie, takie specyficzne "grocholopodobne" pisanie o kobietach i chyba dla kobiet.......moze napisze list do Mikołaja to mi kupi........

Kochm ogród ( wydatki !!!) ale kocham tez i ksiązki ( wydatki !!!) ale póki co musze zastopowac i jedo i drugie.....
Pozdrawiam
Margarete 12:01, 05 lis 2013

Jeszcze napisze o "Chustce"....... bloga sledziłam od czasu jak usłyszałam przed dwoma laty reportaż Trójce, byłam i jestem zafascynowana główna bohaterką, jej walką , jej życiem i relacjami z synkiem z Nie-mężem, ze światem...... ale po drodze od ubiegłego roku zmieniło sie u mnie troche jesli chodzi o moje osobiste zdrowie.......... wyszłam z tego póki co obronna ręką...... więc nie wiem czy teraz,bogatsza o swoje własne doswiadczenia i swoj własny strach sięgne po te książke... moze kiedys jak nabiore do tego dystansu......
Ale twoja pasje czytania i znajomość zagadnienia podziwiam - Izo ściąge sobie robie z twoich tytułów polecanych tu na forum.. Czekam na kolejne twoje opinie..........
Margarete 12:27, 05 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)
to moja wielka pardobicka ... tulipki w niezapominajkach ... tak długo gapiłam się w obraz nadobnych angelique w różowych niezapominajkach, że zakochałam się w tym obrazie bez pamięci ... zawsze kochałam się w brunetach a wyszłam za blondyna ... no i niezapominajkami jak wyżej ... bendom niebiewskie ... w tym roku ... w przyszłym realizacja nastąpi w różowych ...

yhm ... w tak zwanej podstawowej komórce społecznej blondyn zostaje ... nie wymieniam ... realizację sprzed lat 18 uznaję za dożywotnią ))

"Miszczyni "! Inspiracje wcielane w życie w przemyślany sposób i powoli ale konsekwentnie ... nie tak jak ja, chciejstwo i na łapu-capu...wszystkiego po trochu a teraz jak juz rosną... to żal wyciepać...
A trawki amazon - carrexy znaczy... wyglądaa pieknie, jak stipy które kocham tyle że one nie zimuja ponoć ( stipy) a te twoje carrexy tak... czekam na wiosne jak sie u ciebie odnajda po zimie i lece je kupować - cudne sa.
Ogrodu juz gratuluje a co dopiero jak bedzie reszta planowanych nasadzen !
Przyznaje sie - ja tak nie umiem...;-(

p.s.
Którą z pozycji pana H M - skandywkiego twórcy kryminałów polecasz mi na poczatek...nie znałam tego pana ani jego książek, poczytałam u ciebie,poszperałam i... nabrałam ochoty na spotkanie z panem Kurtem W...... tylko nie wiem od czego zacząć.......
Pszczelarnia 13:33, 05 lis 2013

Izabello-Konstancjo, Ty masz ogród w kwaterach! Średniowiecznie pięknie!
kwiatholandii 07:15, 09 lis 2013

Jak widze te rowne sciezki i perfekcyjne wykonanie cisnie mi sie na usta tylko " chcesz miec dobrze?, zrob to sam".jestescie niesamowici.wiosna bedzie Wasza. buziaki
Mala_Mi 07:33, 09 lis 2013

anula_wn napisał(a)
u mnie już nie.... a pokłada się Wam ta kocimiętka? bo mi tak....nawet ją do palika wiązałam

Nie wiąż tylko ścinaj..szybko odrasta i znów jest ładna i kwitnie teraz. Latem jak nie kwitnie w jakimś okresie łatwiej to przeżyć, bo są inne kfiatuchy, które cieszą oko
Konstancja30 12:43, 09 lis 2013

dziewczyny macham wszystkim i buziam ...

teraz tylko i az tyle bo nie pada ... znikam więc do swojego drugiego ja ... i zamieniam się w glebogryzarkę ... plac na wiosenny trawnik przygotowujemy i ostatnie tulipanki sadzim