Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 22:09, 03 gru 2013

ana_art napisał(a)
a i ja też tofam reklamę coca coli tylko tę starą... 'coraz bliżej święta' i dom 'rozbieram' na popielec

oczywista oczywistość, że starą !!! ...
Sebek 22:34, 03 gru 2013

Konstancja30 napisał(a)

czerwone aksamitne woreczki ze złotym sznurkiem ... sama je szyłam ... były sliczne i zostały 2 a było 24 ... tego roku nikt nie kupił karpia ... mam myslała, że my ... my, że mama ... babcia była oburzona ... wszyscy ratowali przyzwyczajenia ... wróć tradycję w pierogach z grzybami ...

Nooo toooo jest genialne z tym karpiem!
Zielona 08:31, 04 gru 2013

W przedszkolu? Byłam... widziałam.... przeżyłam.... Wiankowanie ekstremalne. Dzieciaki pociągające nosami (bo aura sprzyjająca katarom) i z otwartymi buziami wpatrzone we mnie jak w zjawę. Pani w szoku, bo jak rozsypałam Dzieciom "materiały", to sama nie wiedziała, czy uciekać, czy zaśpiewać kolędę. Ja pełna energii, bo wcześniej przetestowałam na Poli (mój gen w tej grupie przedszkolnej), czy czterolatki poradzą sobie z klejeniem drobiazgów maści wszelakiej do wianków i stożków. (A jakże! dałam Dzieciom wybór "bazy". Zapytałam: "co to może być?" i pokazałam styropianowy stożek. Odpowiedzi wszystkich cytować nie będę, ale że to czubek wieży lub nos Pinokia zaznaczyć muszę Tak więc jedni ozdabiali choinkę, inni nos Pinokia, a jeszcze inni wianki). Ile miały z tego Dzieci? Prawie dwie godziny zabawy (co jest sukcesem, bo utrzymanie kilkulatka w skupieniu przez taki czas to zawsze sukces). Ile miałam z tego ja? Hmm... reklamę kart kredytowych lubię, więc napiszę: to było BEZCENNE. No i.... odpowiadając na Twoje pytanie o to, czy Dzieci wiedzą, jaką mają Mamę... Iza.... oczy mojej Poli wpatrzone we mnie opowiadającą wszystkim Dzieciom historie o Świętach... BEZCENNE. Mam cudowne Dzieci. Cieszę się, że Pan B. zechciał mnie wybrać na Ich Mamę i w momencie porodu takie właśnie otrzymałam. I choć wyznaję zasadę, że Dzieci nie są nasze.... że zostały nam powierzone "na chwilę"... to jestem szczęśliwa, że mam okazję dbać o takie Skarby.

Ściskam i... wcale mnie nie dziwi, że odkopałaś swoją piątkę z polskiego
Zielona 08:37, 04 gru 2013

ana_art napisał(a)
A JA TYLKO DODAM, ŻE MARTA MA MAGIĘ W GŁOSIE. uwielbiam jej słuchać, mówi cudnie, spokojnie, melodyjnie....ach zupełnie moje przeciwieństwo, ale podobno przeciwieństwa lubią się przyciągać

Zawstydziłam się... Kiedy to przeczytałam, wciągnęłam szybko powietrze, przeczytałam jeszcze raz i... znowu się zawstydziłam. I nie wiem, co napisać oprócz : "Dziękuję!". Ja też lubię Cię słuchać i wcale nie uważam, żebyś na drugim biegunie mieszkała. Wręcz przeciwnie!

Iza, wybacz, że u Ciebie, ale mnie Ana zaskoczyła i chciałam podziękować.
A swoją drogą... kiedy czytam ten wątek, chociaż się nie znamy, wyobrażam sobie Ciebie mówiącą te wszystkie ozdobnikowe słowa Na pewno pięknie mówisz
Margarete 09:59, 04 gru 2013

Izo-Konstancjo, Zielona Marto, Ano-art Anetko ....nie znam Was ale jedno wiem na pewno ........lubie Was !
Sorry - Konstancje znam, widziałysmy sie u Dany na Święcie Róż, choc nie miałysmy okazji pogadać.........
ana_art 12:08, 04 gru 2013

Margarete napisał(a)
Izo-Konstancjo, Zielona Marto, Ano-art Anetko ....nie znam Was ale jedno wiem na pewno ........lubie Was !
Sorry - Konstancje znam, widziałysmy sie u Dany na Święcie Róż, choc nie miałysmy okazji pogadać.........
Małgosiu miałyśmy okazaję zamienić parę słów na 'święcie'
trafo 17:33, 04 gru 2013

Podglądam dekoracje świąteczne, i jestem zachwycona ... Wami ... Wspaniałymi Żonami Mamami
Izo, Marto, Ana gorące buziaki
ana_art 18:02, 04 gru 2013

trafo napisał(a)
Podglądam dekoracje świąteczne, i jestem zachwycona ... Wami ... Wspaniałymi Żonami Mamami
Izo, Marto, Ana gorące buziaki
wow ale mi się dostało przez przypadek
A swoją drogą, Iza cały dzisiaj dzień chodzę i zastanawiam się gdzie i jak to cudo przymocować... oczywiście sufit odpada bo by mnie M śmiechem.... Kupiłam cudne długie szklane sople i miałam względem nich podobny plan, ale prostszy w wykonaniu...
Konstancja30 21:56, 04 gru 2013

Margarete napisał(a)

będzie kolejne Święto Róż nie przegapimy tego ooo nie ... tylko ja najpierw muszę na Anie powisieć z kwadrans ... żeby puścić w zapomnienie ten onegdaj popełniony "zachowawczy" uścisk dłoni ... buźka
Konstancja30 21:58, 04 gru 2013

Zielona napisał(a)
W przedszkolu? Byłam... widziałam.... przeżyłam.... Wiankowanie ekstremalne. Dzieciaki pociągające nosami (bo aura sprzyjająca katarom) i z otwartymi buziami wpatrzone we mnie jak w zjawę. Pani w szoku, bo jak rozsypałam Dzieciom "materiały", to sama nie wiedziała, czy uciekać, czy zaśpiewać kolędę. Ja pełna energii, bo wcześniej przetestowałam na Poli (mój gen w tej grupie przedszkolnej), czy czterolatki poradzą sobie z klejeniem drobiazgów maści wszelakiej do wianków i stożków. (A jakże! dałam Dzieciom wybór "bazy". Zapytałam: "co to może być?" i pokazałam styropianowy stożek. Odpowiedzi wszystkich cytować nie będę, ale że to czubek wieży lub nos Pinokia zaznaczyć muszę Tak więc jedni ozdabiali choinkę, inni nos Pinokia, a jeszcze inni wianki). Ile miały z tego Dzieci? Prawie dwie godziny zabawy (co jest sukcesem, bo utrzymanie kilkulatka w skupieniu przez taki czas to zawsze sukces). Ile miałam z tego ja? Hmm... reklamę kart kredytowych lubię, więc napiszę: to było BEZCENNE. No i.... odpowiadając na Twoje pytanie o to, czy Dzieci wiedzą, jaką mają Mamę... Iza.... oczy mojej Poli wpatrzone we mnie opowiadającą wszystkim Dzieciom historie o Świętach... BEZCENNE. Mam cudowne Dzieci. Cieszę się, że Pan B. zechciał mnie wybrać na Ich Mamę i w momencie porodu takie właśnie otrzymałam. I choć wyznaję zasadę, że Dzieci nie są nasze.... że zostały nam powierzone "na chwilę"... to jestem szczęśliwa, że mam okazję dbać o takie Skarby.

Ściskam i... wcale mnie nie dziwi, że odkopałaś swoją piątkę z polskiego

Martuś Ty jesteś BEZCENNA ... cmok