Witaj baraga1904
Hihi ja mam cztery wsadzone do wielkiej donicy, która stoi na tarasie i nie wiem czy to jej zasługa, ale przy tarasie jest jakby mniej komarów. Oczywiście nie jest tak, że nie ma ich wcale ale jednak mniej niż w innych częściach ogrodu. Ale też jest tak,że dość często nią potrząsam więc aromat częściej się uwalnia..
A co do samych komarów to one teraz takie zmutowane, że chyba nic już nie jest w stanie ich odstraszyć tak, żeby żadnego nie było..
nie ma to jak off
jak się wypsikam to nie mają szans mogę wieczorem siedzieć, pielic i nie gryzą..........
chciałam być bardziej eco i liczyłam że rośliny pomogą hmmm dam szansę tej komarzycy, ale w następnym sezonie
...zmutowane i to na bank...
..ja moimi nie potrząsałam i miałam po jednej w dwóch donicach...poza tym w kwietnikach na oknach po jednym egzemplarzu żeby do sypialni nie wlatywały..wszystko na nic...a ja mam słodką krew ( od ciastek oczywiście hihi)
O już mam..cosik na nich widać - moje dzisiejsze zdobycze
kuleczki z bliska - może nie są za cudowne, ale były przececione i każda kosztowała tylko 30 zł (!) ... wsadzę do ziemi, troszkę ponawożę, pójdą do fryzjera i myślę, że w przyszłym roku będą cudne - szkoda by je tam było zostawić