Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Radość dla oczu, pokarm dla duszy

Radość dla oczu, pokarm dla duszy

ZbigniewG 08:40, 24 paź 2013

MuSzka napisał(a)
większość iglaków nie toleruje przesadzania chyba?

u mnie prawie wszystkie były przesadzane i to wielokrotnie w tym i czterometrowce (z powodzeniem)
hanka_andrus 08:44, 24 paź 2013

Nati, nie frustruj się, ilość miejsca jest istotna, ale wyżej pępka nie podskoczysz.
Ciesz się, że masz ogródek w zasięgu ręki i wzroku, nie musisz do niego dojeżdżać. Wtedy to nawet chciejsw za bardzo nie chce się szukać, bo jest szansa, że komuś zza płotu się spodobają. A u Ciebie jest ładnie i o to chodzi. Mnie się podoba.
Pozdrawiam
agatanowa 08:53, 24 paź 2013

Nati, masz u mnie w wątku poradę od Ani, monteverde: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3425-starorzecze-na-gorce?page=74#post_5
agatanowa 09:02, 24 paź 2013

Natka, a czy mogłabyś przeedytować swój post u mnie i wyciąć samo zdjęcie, chodzi o post Dodany 08:40, 23 paź 2013
bo bardzo duże jest, a to nie moj ogródek przecież i ludzie u mnie zaczynają doradzać Tobie hehehe
Nati 09:30, 24 paź 2013

ZbigniewG napisał(a)
Natalia znam się tylko odrobinę i raczej na tym co "pomacam tymi oto rencamy"

Agata jeżeli tak to musisz zmienić avatarek na prawdziwy

Gardenarium 09:38, 24 paź 2013

Nie wklejaj proszę swoich zdjęć w cudzych wątkach, bo narobi się bałaganu

Nati napisał(a)
witam, wiem Danusiu że nie masz czasu odpisywać na każde widzimisię ale bardzo proszę chociaż o małą podpowiedź

widok małego miejsca do obsadzenia obecnie jest tam wszystko planowo ma być duża lime light kulki z bukszpanu i lime marmalade na obwódkę ( przepraszam zagapione z Twojego ogrodu) ale pomyslałm że jest to pierwsze miejsce przed domem które powinno przyciągać wzrok np. duży świerk brewera chociaż on po latach będzie chyba za duży albo zimozielone drzewko jakieś ciekawe bo tymi charakteryzuje się mój ogródek , bonsai duży byłby fajny ale nie doczekam się go zanim urośnie a na gotowy mnie nie stać albo ciekawe liściaste pomóż proszę bo szukam zmian chyba że limki tutaj będą super

pozdrawiam gorąco i zawsze do Ciebie zaglądam, z braku czasu nie komentuję ale jestem wierna

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:40, 24 paź 2013

Jeśli potrzebujesz pilnej pomocy, podaj tylko link, na tę stronę.

Widzę zdjęcie, ale nie wiem w którym dokładnie punkcie chcesz to posadzić

O, już doczytałam, ale to za mały kwadracik na tyl;e nasadzeń. Myślę że na pniu by się coś przydało, bo zajmie mało miejsca (może miłorząb Mariken? albo hortensja jako drzewko? )? Są takie w sprzedaży i tylko cztery kulki pod spodem, To wszystko. Kulki mogą być z tui Danica, Umbraculifera, Little Champion.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:49, 24 paź 2013

Jeśli potrzebujesz pilnej pomocy, podaj tylko link, na tę stronę.

Widzę zdjęcie, ale nie wiem w którym dokładnie punkcie chcesz to posadzić

O, już doczytałam, ale to za mały kwadracik na tyle nasadzeń. Myślę że na pniu by się coś przydało, bo zajmie mało miejsca (może miłorząb Mariken? albo hortensja jako drzewko? )? Są takie w sprzedaży i tylko sześć kulek pod spodem. To wszystko. Kulki mogą być z tui Danica, Umbraculifera, Little Champion.

Jak się zmieści, na samym brzegu żurawki.

Instagram Ogrodowiska
Nati 09:53, 24 paź 2013

Luki napisał(a)
Troszke z opóźnieniem
Pierwsza to raczej Kassandra, przy drugiej obstawiam żuraweczke Alabama Sunrise, kolejna Delta Dawn, jedno zdjęcie mi się nie wyświetla, kolejna to chyba Green Spice.
Fioletowa może być to Odmiana Neptune lub Regina, ale w tej kolorystyce trudno rozpoznać.
A ta obok zielonej może być odmianą Can Can.
Nie jestem wszystkich typów pewien, ale wiosna gdy urosną będzie można określic już chyba dokładnie

hej, dziękuję ci jeśli chodzi o alabamę sunrise to raczej nie bo mam ją na innej rabacie jest zdecydowanie większa i i trochę inne ma przebarwienie teraz, green spice tez tak podejrzewam ciągle ale do tej zielonej żurawki jest tyle podobnych że ciężko określić, neptum i regina zerknęłam to jednak całkiem co innego za bardzo siwe one są, can can może być ale to też wątpliwe

nie lada wyczynem jest odgadnąć te żurawki czekam do wiosny na kwiatostany i dziękuję serdecznie za zmagania z moimi żurawkami

pozdrawiam
Nati 09:53, 24 paź 2013

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Starorzecze na górce

a jakie wymiary?

wszystko, co proponujesz jest ok, a może bonsai, obwódka z bukszpanu, w środku bordowe żurawki i trawki (lub kulka i bordowe żurawki i trawki, bądż kulka i trawki)

dzięki Agatko fajny pomysł i już dawno tak chciałam z tym że na takie duże bonsai mnie nie stać a zanim dochowam się swojego to nie wiem czy to w ogóle się uda nie jestem cierpliwa i jak miałoby tam rosnąć małe drzewko przez 10 lat zanim coś powstanie to bym się wściekła ale ciągle kombinuje nad tym może kupię dużego iglaka i sama uformuję ale dojrzewam do tej decyzji