Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

kraania 09:17, 18 lip 2012

Moniko wpadłam z rewizytą. Masz piękny ogród, taki bardzo naturalny.
EPODLAS 10:33, 18 lip 2012

Monika te zdjęcie nie twoje z tym pięknym powojnikiem to też moje marzenie. Marzy mi się trejaż, który by oddzielał szerszą część ogrodu od węższej. Ten trejaż mógłby być obrośnięty takim powojnikiem. Wiesz jaki to powojnik?
AniaK 10:37, 18 lip 2012

Witaj Moniko.
Aż wstyd, że ja tu pierwszy raz, a Ty u mnie tak często,ale nie nadążam.
Pięknie u Ciebie.Tyle roślin w gruncie, a ile w donicach, jak Ty je ogarniasz??? Ja lubię donice bardzo, ale mam 8 i zawsze zapominam o ich podlewaniu, dopiero jak widzę, że kwiatki klapią to lecę z konewką i obiecuję sobie, że będę pamiętać.
Super wyglądają te powojniki na starych pniach.
Ja też lubię koleusy, jesienią obcinam wierzcholki i do wody, a jak puszczą korzonki to do doniczek.Albo wykopuję całe i wsadzam do doniczek. Nie było problemu z przezimowaniem, tylko obrywam im kwiatostany.
A to dla Ciebie moje tegoroczne

Pozdrawiam
Moniika 11:08, 18 lip 2012

EPODLAS napisał(a)
Monika te zdjęcie nie twoje z tym pięknym powojnikiem to też moje marzenie. Marzy mi się trejaż, który by oddzielał szerszą część ogrodu od węższej. Ten trejaż mógłby być obrośnięty takim powojnikiem. Wiesz jaki to powojnik?

No właśnie nie wiem, dlatego umieściłam go tez w wątku o powojnikach, moze ktoś odpowie, to może być flammula albo powojnik jesienny (ale ten ostatni to dziwną nazwę ma "powojnik jesienny" co to ma być) Zdjecie znalazłam w internecie po wrzuceniu włąsnie hasla powojnik jesienny.. jak sie dowiem to ci powiem.
Moniika 11:09, 18 lip 2012

Aniu Kraaniu dzięki za rewizytę
Moniika 11:13, 18 lip 2012

AniaK napisał(a)
Witaj Moniko.
Aż wstyd, że ja tu pierwszy raz, a Ty u mnie tak często,ale nie nadążam.
Pięknie u Ciebie.Tyle roślin w gruncie, a ile w donicach, jak Ty je ogarniasz??? Ja lubię donice bardzo, ale mam 8 i zawsze zapominam o ich podlewaniu, dopiero jak widzę, że kwiatki klapią to lecę z konewką i obiecuję sobie, że będę pamiętać.
Super wyglądają te powojniki na starych pniach.
Ja też lubię koleusy, jesienią obcinam wierzcholki i do wody, a jak puszczą korzonki to do doniczek.Albo wykopuję całe i wsadzam do doniczek. Nie było problemu z przezimowaniem, tylko obrywam im kwiatostany.
A to dla Ciebie moje tegoroczne

Pozdrawiam

Hej!! Miło ze wpadłaś i to z prezencikami jeszcze!! Piękne te Twoje koleusy! Knicznie spróbuje przwzimowac moje , mam ich dwie donice w tym roku..
Ogarniam donice na tarasie i przy wejsciu bo je lubię bardzo i raczej nie zdaża mi sie juz (zdażało w poprzednich latach) o nich zapomniec tak żeby stała im sie krzywda. Najgorzej z surfiniami bo je podlewać trzeba codzinnie a jak deszcz pada to właściwie jeszcze więcej kłopotu bo chować je muszę (deszcz za mocny i kwiaty niszczy) i do tego podlewac.. Ale i tak je mam bo lubię .. Wszyscy domownicy sie dziwią a ja latam z tymi donicami... pod dach i spowrotem jak słońce wyjdzie - bo one przecież bardzi słońce lubią )
Anita1978 17:41, 18 lip 2012

No ja też z rewizytą fakt- ogród taki naturalny- podoba mi się, ale z takim to chyba jeszcze więcej pracy- bo to tylko tak wygląda, że to niby sama natura, a w rzeczywistości-ile to roboty!!!
Taras ładny i ile donic!!! Ja też mam ale...puste jeszcze- nie miałam juz siły ich zagospodarować, chyba że na jesień wrzosy jakieś wsadzę?
pozdrawiam
Welka 17:41, 18 lip 2012

Jestem, ale z płaczącym Karolkiem, momentami chce zeby dzieci byly wieksze na tyle zeby poslac je na kolonie, bo czasami potrzebuje oddechu (do Bulgarii to z nimi akurat bym tez pojechala )
Musze nakarmic gloda
Moniika 18:01, 18 lip 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Jestem, ale z płaczącym Karolkiem, momentami chce zeby dzieci byly wieksze na tyle zeby poslac je na kolonie, bo czasami potrzebuje oddechu (do Bulgarii to z nimi akurat bym tez pojechala )
Musze nakarmic gloda

Oj Ewelinko... dobrze jeszcze pamiętam jak moja Maja była mała, oj ciężko było, ciężko... cały czas chorowała, płakała non stop i nosiliśmy ją z mężem na zmianę godzinami. Teraz jest wspaniała i taka moja przyjaciółka się zrobiła.. pogadać z nią można już fajnie i w ogóle. A syn, to już zupełnie inna bajka, też jest kochany ale ma dawno skończone 16 lat i już mnie tak nie potrzebuje ... Pozdrawiam Cię i dziękuje za odwiedziny
Moniika 18:09, 18 lip 2012

Anita1978 napisał(a)
No ja też z rewizytą fakt- ogród taki naturalny- podoba mi się, ale z takim to chyba jeszcze więcej pracy- bo to tylko tak wygląda, że to niby sama natura, a w rzeczywistości-ile to roboty!!!
Taras ładny i ile donic!!! Ja też mam ale...puste jeszcze- nie miałam juz siły ich zagospodarować, chyba że na jesień wrzosy jakieś wsadzę?
pozdrawiam

Witaj. Dzięki za miłą wizytę! Wcale nie jest dużo roboty. To znaczy chyba nie więcej niż gdzie indziej, pilnuję tylko żeby chwasty nie szalały, ale teraz mam już dość mało "pustych" miejsc gdzie mogłyby się zadomowić, więc z rzadka "podetnę nóżki chwastom" tu i tam i jest ok. Na tarasie trochę przesadziłam z donicami taka jest prawda. W przyszłym roku kupię kwiaty tylko w dwóch kolorach , jak nie spodoba mi się coś innego nagle, to będą tylko białe i niebieskie..
A Ty już o wrzosach myślisz?? Ja muszę się jeszcze nacieszyć latem, tyle czasu czekałam na wiosnę i lato!! Musi być ciepło jeszcze długo bo nie przeżyję tego, naprawdę... A o wrzosach pomyślę we wrześniu! Pozdrawiam Monika