To kupuj Bocku przed zima!! To flamulla- recta mundschurica . Nie wiem jeszcze czy dobrze zimę zniesie ... U mnie pierwszy rok ale będę trzymać za niego kciuki !! Pachnie do tego!!
Kupiłam jak wszystkie powojniki w Multifiori ( przez internet) centrum ogrodnicze- szkolka jest pod Warszawa Rosnie do 2 m - kwitnie późno VII -IX. Jeśli większy, dłuższy Ci potrzebny to może Summer Snow zobacz rosnie do 7 m! Kwiatki podobne, kwitnie VII-XI, mam u siebie tez pierwszy rok i faktycznie rosnie wyjątkowo szybko!
Moniko z tego co znalazłam w necie to on jest bylinowym powojnikiem, czyli na wiosnę cały się ścina przy ziemi, więc nie ma problemu z przemarzaniem.
Fajnie jeżeli to taki i niewysoki i pachnie same zalety, chyba też się nad nim zastanowię
. Ja wiem ze bylinowy i ze się wycina ale w opisach podają mimo to ze jest dość wrażliwy i w drogie zimy może przemarzac ale nie wielki wydatek więc moim zdaniem można próbować
jutro zrobię w całości ale zdjęcia jak kupiłam nie mam wszystkie bylinowe które kupiłam na wiosnę ,tak jak ten, były przeciętne więc ledwo wychodziły z doniczki. Mam dwa ten na zdjęciu rośnie na słońcu i jest większy i juz kwitnie ten drugi w półcieniu słabiej na razie ale zdecydowanie to za szybko na jakiekolwiek oceny
Ta recta jest dość ekspansywna Bogdzia go ma, ale ładnie obrasta rośliny, w E-Clematis jest taniej też mają fajną ofertę pozdrawiam jutro wstawię zdjęcia powojników w Ol., bo tu jestem od dzisiaj pozdrawiam