Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

AniaK 20:42, 24 lut 2013

Marto nie bądź taka skromna, piękne roślinki masz. obornik to ja przekopuję na jesień w warzywniku, a pod inne roślinki kompost i czasem nawóz uniwersalny (jak mi się przypomni), a często biohumus active papka wszędzie i do kompostu i PM(pożyteczne mikroorganizmy), ale te bodziszki i szałwie to same tak rosną jak szalone. Szałwii u mnie dostatek późną wiosną mnóstwo siewek wschodzi, więc jak tylko się pojawią to ja je chętnie oddam, bo inaczej trafią do kompostownika. Akurat bodziszki kupowałam na allegro, a szałwie w Smętowicach i Wołczkowie.
Też przebieram nogami przy tarasowym oknie.

Pozdrawiam
AniaK 16:13, 28 lut 2013

Dziś od rana pięknie świeci słońce i jest aż 6,5st, ptaki śpiewają, normalnie czuje się wiosnę. Tak szybciutko przycięłam jabłonki, no i nie wytrzymałam i poszłam szukać wiosny.

Welka 18:44, 28 lut 2013

Witam!
Czy ten narcyz pełny z górnego zdjecia jest u Ciebie pierwszy rok czy już wcześniej wsadzałaś? Jeśli już od iluś lat rośnie - kwitnie Ci zawsze? Miałam takiego, w pierwszy roku kwitł, w zeszłym już nie i nie wiem czy warto w nie ponownie inwestować.
Pozdrawiam
AniaK 21:35, 28 lut 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Czy ten narcyz pełny z górnego zdjecia jest u Ciebie pierwszy rok czy już wcześniej wsadzałaś? Jeśli już od iluś lat rośnie - kwitnie Ci zawsze? Miałam takiego, w pierwszy roku kwitł, w zeszłym już nie i nie wiem czy warto w nie ponownie inwestować.
Pozdrawiam

Ten akurat będzie pierwszy rok, więc zobaczymy. Ale mam inne i też niektóre strajkowały i nie kwitły, nie wiem dlaczego. Może cebulki się za bardzo opuściły, bo lubią schodzić w dół.

Pozdrawiam
monitka 21:36, 28 lut 2013

Aniu piękna wiosna w ogródku i słoneczko i widoki wyczekane oby tylko przymrozków w nocy nie było...
AniaK 21:40, 28 lut 2013

Jeszcze przymrozki niestety ciągle będą, ale przynajmniej w dzień cieplej ma być, nawet do 10st.
Welka 17:27, 01 mar 2013

Witam!
Chyba u Bożenki Epodlas dziewczyny kiedyś pisały, że najlepsze są te stare odmiany i kwitną niezawodnie, więc zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że chyba takich trzeba szukać, bo szkoda wydawać kasę jak robią się z nich jednoroczne.

Kiedy u mnie będzie +10, tęsknię za grabkami, motyką i innymi gadżetami ogrodowymi

Pozdrawiam
AniaK 19:53, 01 mar 2013

Chyba każdy z nas tęskni do prac w ogrodzie, a potem będzie ich aż nadmiar.
Ale jeszcze zima nie powiedziała ostatniego słowa, u nas dziś słoneczko i 7st było, ale zimny wiatr coś przyniesie na pewno.
Pozdrawiam, byle do wiosny.
Diana 19:15, 02 mar 2013

Aniu u Ciebie już wszystko wyłazi z ziemi ? U mnie jeszcze nie ... Tulipany tylko ...
AniaK 18:40, 03 mar 2013

Dianko prawie wszystko, ale w tym tygodniu ma być nawet 11st, to wszystko ruszy i u Ciebie. Dziś byłam u znajomej, a u niej już krokusy kwitną, a ma ich bardzo dużo, pięknie to wygląda, ma jakieś takie najwcześniejsze.