Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

zuza12 09:52, 11 mar 2013

W piatek jechałam w okolice Łodzi i za Poznaniem przywitała mnie zima. Bardzo się cieszyłam, że u nas nie ma sniegu. Niestety ta sama aura dotarła i do nas. Mam nadzieje, że to juz ostatnie takie dni.
Pozdrawiam
AniaK 11:22, 11 mar 2013

Podobno ostatni tydzień, oby. Ostatnio umyłam samochód, żeby pozbyć się soli a tu znowu to samo. Ale dziś jest błękitne niebo, słońce i śnieg i wygląda pięknie

Zima, zimą ale pomidorki i papryka do donic, żeby były wcześniej już rosną

i trochę na wiosenny nastrój

zawitka 09:02, 12 mar 2013

Witaj Aniu .Nareszcie spokojnie pochodziłam po Twoim ogrodzie Fajnie jest zobaczyć swoje rabatki po roku czy dwóch Dzięki że mozna popatrzeć na taki piękny ogród .Pozdrawiam serdecznie .
AniaK 13:27, 12 mar 2013

Witaj Halinko, dziękuję za miłe słowa, jak to fajnie jak ktoś doceni. Dzięki tym zdjęciom dopiero widać jak wszystko się zmienia. Aż czasem trudno uwierzyć.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
14:10, 12 mar 2013
Aniu, długo i powoli delektowałam się Twoim ogrodem. Co Ci mam napisać? Przecież brak mi określeń, do opisania urody Twojego ogrodu, jest idealny, a Ty bardzo utalentowana Spełniło się już Twoje marzenie, czy nadal je konsekwentnie spełniasz ?
Pięknie i z rozmachem urządziłaś ogród, a takie rabaty bylinowe są dla mnie nie do osiągnięcia.
Aniu, gdzie zaopatrywałaś się w rośliny, kierujesz się wyczuciem gdy zestawiasz byliny, czy realizujesz konkretny plan? Ja miałam już kilka podejść z bylinami i efekt mnie nie uszczęśliwił, może gdybym miała więcej roślin naraz, na razie nie mam w pobliżu dobrze zaopatrzonej szkółki, szukam
Pozdrawiam, a Twój ogród, to dowód na to, jakie piękne rzeczy tworzy się z marzeń...
AniaK 15:44, 12 mar 2013

Dziękuję Iwonko za tak miłe słowa. Moje marzenie ciągle czeka na właściwy moment, ale tu gdzie jestem też mi dobrze. Rabaty bylinowe moje ulubione, choć teraz już wiem jak wiele czasu trzeba spędzić przy ich pielęgnacji, ale jest to miło spędzony czas, tylko czasem organizm mówi dość no i inne prace też trzeba wykonać.
Rośliny kupowałam w okolicznych szkółkach i centrach ogrodniczych albo przez internet z listą z projektu, chociaż ciągle jeszcze coś kupuję i zmieniam, bo ogród to ciągle nie kończąca się inwestycja. Oglądając tyle pięknych ogrodów tutaj człowiek ciągle by coś zmieniał.
Dużo roślin na początku też dostałam od teściów i znajomych. Czasem natura sama podpowiada ciekawe rozwiązania i zestawienia. Odkąd mam ogród całkiem inaczej patrzę na otoczenie gdziekolwiek jestem, wszędzie widzę rośliny
Szukaj szkółek, ale też rozglądaj się może jakiś dobry sąsiad czymś się podzieli. Nie wiem jak daleko mieszkasz, bo byliny rosną tak szybko, że zawsze można czymś się podzielić, a każdego roku mnóstwo siewek idzie na kompost, a mogłyby znaleźć innego właściciela
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
adom1206 16:18, 12 mar 2013

Aniu a ja jeszcze chyba u ciebie nie gościłam więc witam cię serdecznie i biegnę do pierwszej strony.
AniaK 16:58, 12 mar 2013

Też Cię serdecznie witam Agnieszko i zapraszam, a ja lecę do Ciebie.
10:38, 13 mar 2013
Dzień dobry Aniu! Mimo zimy i przeogromnych ilości śniegu zjawiam się u Ciebie z uśmiechem Przekonałam się, że nie tylko ogród masz cudny, ale i piękne wnętrze i delikatne serce...
A wiesz, że nie tylko książki i znak zodiaku nas łączą Wiele lat temu, przeszukiwałam internet w poszukiwaniu siedliska i trafiłam na stronę domową szczęśliwych właścicieli takiego miejsca. Opisywali i dokumentowali jego historię, a ja im wirtualnie towarzyszyłam przez kilka lat. Próbowałam teraz odszukać adres tych stron, ale to już było tak dawno... może zachowały się jakieś jego ślady na dysku starego komputera, spróbuję odnaleźć

Dziś za oknem śniegu u mnie więcej niż na Twoim zdjęciu, ale już nie robię zdjęć,bo już nie chcę tej bieli, a M. stwierdził optymistyczni, że to już ostatni tej zimy
Słonecznego, ciepłego dnia!

AgnieszkaW 11:20, 13 mar 2013

Aniu, ależ masz śliczne, subtelnie skomponowne rabaty bylinowe, nie trzeba angielskich ogrodów, by zobaczyć piękno (chociaż angielskie ogrody dają moc inspiracji). Zauważyłam, że w Polsce jest także coraz więcej pięknych ogrodow. Gdybyśmy tak wirtualnie zrobili wycieczkę po ślicznych ogrodach na Ogrodowisku, to powstałby pewnie niejeden ciekawy program, np. "Polskie ogrody" i zapewne nie odbiegałby wiele od tego, co pokazują angielskie programy. Dobrze, że chociaż jest "Maja w ogrodzie" i możemy sobie pooglądać to i owo a resztę... na Ogrodowisku. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie w wolnej chwili

Ps
A siedlisko, to ty już masz - piękne