Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

ell 21:37, 24 paź 2012

Danusiu problem w tym, że jak podniesie się w jednym miejscu to w drugim przecieka - wszystko najlepiej byłoby zrobić od początku z głową.
Kondzio 21:38, 24 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

zapadły się obrzeza i woda wylewała Musiałem go wyłączyć okropny widok a po drugie chciałem żeby był bardziej naturalny a nie jest i muszę coś zrobić żeby nie było widać folii

Skoro zapadły się obrzeża i woda ucieka, to zobacz w których miejscach ucieka i doraźnie najprościej w tych miejscach podsypać ziemi i podnieść folię.

Teraz podsyp ziemi tylko i ubij, żeby znów nie opadła. Przecieki są łatwe do zlokalizowania, bo włączasz strumień i obserwujesz gdzie wycieka.

Nie stosuj tej wyklejanej kamyczkami, lub o zgrozo takiej we wzory kamienne, Wygląda ona strasznie...brrr
Ale umiesz mi poprawić humor popłakałem się ze śmiechu na razie wyłączyłem go znalazłem wycieki ale było ich dużo i dlatego się załamałem ale teraz mi lepiej dzięki tobie
Gardenarium 21:40, 24 paź 2012

Błędem jet przyklejenie kamieni na wierzchu, bo tak gdyby były tylko położone to mógłbyś je zdjąć i poprawić, a tak rozumiem że to zagmatwane bardzo.

Najlepiej będzie zbudować prawidłowo. a teraz najwyżej niech będzie woda stojąca.

W linku z grafikami, które Ci wysłałam możesz prześledzić dlaczego masz źle wykończone brzegi.

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 21:41, 24 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Strumień płynie, ciek wodny czasem stoi.

Ciek wodny, woda (rzeki, potoki, strugi) płynąca stale, okresowo lub chwilowo w korycie naturalnym bądź sztucznym.

Strumień, strumyk, struga, ruczaj, mały ciek wolno płynący (w odróżnieniu od potoku o bystrym nurcie).

http://portalwiedzy.onet.pl/10357,,,,ciek_wodny,haslo.html
U mnie dzięki bogu płynie Jeszcze by tego mi brakowało
Gardenarium 21:44, 24 paź 2012

To żadna tragedia, najgorzej jak ktoś ma dziurę w dnie To dopiero trudno zlokalizować

Instagram Ogrodowiska
alinak 22:16, 24 paź 2012

pozdrawiam . coraz to nowe problemy ci wyskakują . trzymam kciuki
Enya73 22:18, 24 paź 2012

Kondzio, odbierz maila. Mam nadzieję, że primo będzie to przydatne, secundo że będzie czytelne w tym formacie
Pozdrawiam
Martek 22:48, 24 paź 2012

O mamuniu cieki,ścieki ))))))
Żartuję ,ale nie nabijam się problem jest
Pozdrawiam Kondziu
Mala_Mi 23:00, 24 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
To żadna tragedia, najgorzej jak ktoś ma dziurę w dnie To dopiero trudno zlokalizować

Jak ja przy ciurkadłach...... Na razie dolewamy tylko wodę i już.... mówiliśmy naszym pomagierom, że gruba folia, ale nie na tyle gruba by pół tonowe kamule szorować.... no i poszorowali........ folia do wymiany lub klejenia.... Brzeg oczka też spaprali...... bo mieli do poziomu z poziomicą podebrać grunt.... teraz ratujemy gdzie za nisko piaskiem z cementem.... Ale takie się zbiera owoce jak się nie zrobi samemu (o ile się umie) lub nie zleci roboty profesjonalnej firmie.. tylko samozwańczym pseudo specjalistom.. czasem naprawa tego jest gorsza niż zrobienie od początku.... Przykłady mam takie ja .. i takie przykłady masz Ty....... wiec wspierajmy się i walczmy z naprawą fuszerek.. "fachowców" od siedmiu boleści....
Kondzio 23:02, 24 paź 2012

Enya73 napisał(a)
Kondzio, odbierz maila. Mam nadzieję, że primo będzie to przydatne, secundo że będzie czytelne w tym formacie
Pozdrawiam
jedne są czytelne a drugie nie dzięki bardzo