Enya73
08:06, 19 sie 2012

Marzena: i Julka może zachęcę Was w ten sposób do rozwijania nowej pasji
U mnie tak właśnie się zaczęło.
Byłam po operacji, miałam długie zwolnienie lekarskie i dużo czasu. Tak trafiłam na bloga kulinarnego poświęconego pieczeniu chleba domowym sposobem. I postanowiłam spróbować wyhodować własny zakwas żytni. Udało się i mnie wciągnęło
Odtąd piekę dosyć często, mniej więcej 2 razy w tygodniu. Próbuję różnych przepisów. Robiłam już chlebki żytnie, pszenne, orkiszowe, mieszane i takie, które trzeba było samodzielnie składać (okrągłe i podłużne). Ale najłatwiejszy na początek przygody z pieczeniem chleba jest przepis, który podałam w wątku kulinarnym na Ogrodowisku

Byłam po operacji, miałam długie zwolnienie lekarskie i dużo czasu. Tak trafiłam na bloga kulinarnego poświęconego pieczeniu chleba domowym sposobem. I postanowiłam spróbować wyhodować własny zakwas żytni. Udało się i mnie wciągnęło