Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Madzenka 09:58, 19 sie 2012

I jeszcze napisz,że pieczesz croissanty to będziesz musiała moją córkę przysposobić
kasik778 10:01, 19 sie 2012

Enya73 napisał(a)

Jak patrzę na te zdjęcia teraz, to sama się nie mogę nadziwić, skąd we mnie znalazło się tyle samozaparcia i siły

NO PIĘKNIE
Co ty tam robiłaś????

oprócz tego, że się topiłaś w błocie
fajne zdjęcie, super pamiątka, potem jak człowiek patrzy, to nie może uwierzyć, jak się ogród zmieniał w czasie

Madzenka 10:01, 19 sie 2012

Anita no właśnie byłaś blondynką
Ja na starość z kasztanowej jestem blondynką, ale jak twierdzę dumna jestem z mojej sztucznej inteligencji Przynajmniej siwizny nie widać, a kolor włosów zobowiązuje
A krzepę to nie wiem skąd my kobiety bierzemy do pracy w ogrodzie. Jak sobie pomyślę o 200 workach kory własnoręcznie rozwiezionej i rozsypanej to do tej pory nie wiem skąd mialam motywację
A zapomnialam z grupy wsparcia na ogrodowisku
Enya73 10:05, 19 sie 2012

Croissanty to wyższa szkoła jazdy, jeszcze nie próbowałam. Ale te które robię, są też takie delikatne, że rozpływają się w ustach. Do tego moje powidła śliwkowe z węgierek z kakao naturalnym (smakuje prawie jak nutella). Pewnie dużo osób zna ten przepis, ale może wrzucę do nowego wątku kulinarnego, bo dzieci moje i znajomych za tym przepadają
Moja rodzina trochę jest przeze mnie za bardzo rozpieszczona, bo jak nie piekę w sobotę i niedzielę, to jest bunt, że jak to... nie ma świeżych bułek i rogali? A co to, matka się zbuntowała, czy jak?
Czasem, jak mam coś innego do załatwienia, to zwyczajnie wysyłam ich do piekarni.
grupa_trzyma... 10:09, 19 sie 2012

Anita! Szaleństwo! Jakie wypieki!!! Poproszę o przepis....na WSZYSTKO! O ile to nie tajemnica domu! Czytałam o kamieniu do pizzy, czy to to samo co kamień szamotowy?
Enya73 10:12, 19 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Anita no właśnie byłaś blondynką
Ja na starość z kasztanowej jestem blondynką, ale jak twierdzę dumna jestem z mojej sztucznej inteligencji Przynajmniej siwizny nie widać, a kolor włosów zobowiązuje
A krzepę to nie wiem skąd my kobiety bierzemy do pracy w ogrodzie. Jak sobie pomyślę o 200 workach kory własnoręcznie rozwiezionej i rozsypanej to do tej pory nie wiem skąd mialam motywację
A zapomnialam z grupy wsparcia na ogrodowisku

No 200 worków z korą- niezły wynik.Ja myślę, że nie ma rzeczy niemożliwych, jak kobieta się uprze
Chyba skończyły się czasy, kiedy kobiety były kruche i eteryczne. Nastał czas silnych kobiet

No ja całe życie blondynką byłam. Teraz też mam blond, ale takie bardziej naturalne, ciemniejsze, z delikatnymi refleksami ze słońca. Generalnie fryzjer mnie czeka niebawem, bo strasznie zarosłam. No i siwizna też wychodzi na skroniach.
A jak się nazywa ten zabieg prostowania włosów, który Ty u siebie stosujesz? Ja mam tak niesforne włosy, że jak tylko trochę wilgoci, to mi się wywijają na wszystkie strony. Przydałoby się je ujarzmić.
Enya73 10:12, 19 sie 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Anita! Szaleństwo! Jakie wypieki!!! Poproszę o przepis....na WSZYSTKO! O ile to nie tajemnica domu! Czytałam o kamieniu do pizzy, czy to to samo co kamień szamotowy?

tak ten sam kamień
przepisy wrzucę na kulinarny
grupa_trzyma... 10:44, 19 sie 2012

Anita, dzisiaj dopiero "czytam" Twój ogród od początku. Jestem pełna podziwu nad ogromem prac, które wykonaliście. Ślicznie jest! Czytam dalej!
Enya73 11:22, 19 sie 2012

Cieszę się i dziękuję
Na razie, zaraz wybieramy się na rowery. Miłego dnia, jest przepięknie, słonko świeci
AniaK 11:37, 19 sie 2012

Anitko witam pourlopowo

Ogrodem zachwycam się cały czas, a tu jeszcze widzę takie smakowitości, że aż ślinka cieknie.

Ja wiele razy próbowałam piec chleb, ale ciągle mi coś nie wychodziło tak, jak bym chciała, ale ciągle próbuję

Pozdrawiam