Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 18:20, 25 cze 2013

Tymczasowe towarzystwo dla mojej donicy przy oknie Mam na myśli roślinki w doniczkach

I druga strona wygląda tak. Tu usiłuję za pomocą bluszczu i hortensji pnącej zamaskować rynnę

Na końcu tej ścieżki usiłuję zrobić łuk z grabów

Tu druga strona. Ten bardziej gęsty grab rósł sobie tu od kilku lat jako soliter, ale pomyślałam sobie, że gdybym dosadziła z drugiej strony, to mogę stworzyć coś w rodzaju bramy do kolejnego zakątka. Nie udało mi się kupić tak gęstego graba, więc cierpliwie czekam, docinam i za parę lat się wyrównają. Ogród uczy cierpliwości. Szkoda, że na ten pomysł nie wpadłam od razu

A tu moje ulubione tawułki 'Gold Flame' w trakcie kwitnienia

Enya73 18:27, 25 cze 2013

Witaj Gosiek. Dziękuję bardzo. U mnie azalie rosną w towarzystwie płożącego jałowca procumbens 'Nana'. Polecam bo naprawdę szybko rośnie i pięknie zadarnia.

Pozdrawiam

zawitka 20:39, 25 cze 2013

Witaj Anitko,Po cichutku pospacerowałam u Ciebie Pracy włożyliście i trudu ale za to jest slicznie Masz gust i pomysły fantastyczne .PIęknie .Mam prosbę poradz mi czy ten jałowiec można posadzić przy wjeżdzie do garażu żeby zarósł brzydkie boki wjazdu Jakbyś znalazła chwilę i mi odpisała u mnie to byłabym wdzięczna.przepraszam że tak się odważyłam Cię prosić Będę zaglądać do Ciebie i szukać inspiracji Pozdrawiam cieplutko ;D
Enya73 21:41, 25 cze 2013

zawitka napisał(a)
Witaj Anitko,Po cichutku pospacerowałam u Ciebie Pracy włożyliście i trudu ale za to jest slicznie Masz gust i pomysły fantastyczne .PIęknie .Mam prosbę poradz mi czy ten jałowiec można posadzić przy wjeżdzie do garażu żeby zarósł brzydkie boki wjazdu Jakbyś znalazła chwilę i mi odpisała u mnie to byłabym wdzięczna.przepraszam że tak się odważyłam Cię prosić Będę zaglądać do Ciebie i szukać inspiracji Pozdrawiam cieplutko ;D

Witaj Halinko Jasne nie ma problemu i nie rozumiem skąd ta doza nieśmiałości? Po to jest to forum, żeby pytać, prosić o radę czy pomoc
Jestem bardzo otwartą osobą i mam nadzieję, że większość osób mnie tak odbiera???? Może nie prowadzę tutaj towarzyskich pogaduszek, a moje wypowiedzi nie są okraszone humorem i barwnym jezykiem, ale prywatnie jestem wesołą gadułą i lubię ludzi.

Dlatego proszę kochani nie przepraszajcie, że prosicie mnie o pomoc. Na ile pozwala mój stan wiedzy oraz czas, to odpowiem na wasze pytania.

Tak więc wracając do Ciebie, zaraz do Ciebie zajrzę i zobacze jaki masz problem

Pozdrawiam serdecznie
Magda70 21:57, 25 cze 2013

Byłam, powzdychałam i spadam
Gabrysia_ 21:58, 25 cze 2013

A ja chyba też mam takiego jałowca
Evchen 22:02, 25 cze 2013

Dywan runiankowy jest przecudny U mnie jest taka.. nijaka..dużo ciemniejsza ta zieleń.. u Ciebie taka cytrynowa, pięknie podkreśla inne rośliny.
Jestem pod wrażeniem znajomości nazew roślin
atena35 22:41, 25 cze 2013

Enya73 napisał(a)
Tymczasowe towarzystwo dla mojej donicy przy oknie Mam na myśli roślinki w doniczkach

I druga strona wygląda tak. Tu usiłuję za pomocą bluszczu i hortensji pnącej zamaskować rynnę

Na końcu tej ścieżki usiłuję zrobić łuk z grabów

Tu druga strona. Ten bardziej gęsty grab rósł sobie tu od kilku lat jako soliter, ale pomyślałam sobie, że gdybym dosadziła z drugiej strony, to mogę stworzyć coś w rodzaju bramy do kolejnego zakątka. Nie udało mi się kupić tak gęstego graba, więc cierpliwie czekam, docinam i za parę lat się wyrównają. Ogród uczy cierpliwości. Szkoda, że na ten pomysł nie wpadłam od razu

A tu moje ulubione tawułki 'Gold Flame' w trakcie kwitnienia

Ale pięknie !
Co to za kula wisi między grabami?
anusiak 22:53, 25 cze 2013

Witaj, pospacerowałam po Twoim ogrodzie i teraz spać nie będę mogla jak jest pięknie, wszystko takie dopieszczone, pozdrawiam
Madzenka 06:41, 26 cze 2013

Anitko za każdym razem pokazujesz coraz piękniejszą odsłonę Twojego ogrodu.

Czekam na łuk grabowy, widzialam takie w Holandii, będzie przepięknie.