Enya73
22:24, 26 cze 2013

W pierwszym roku po posadzeniu jeszcze rosną wolno, u mnie też tak było, a potem ruszyły. Ten jasny kolor moim zdaniem wynika z faktu, że są wystawione na słońce. Sama jestem zaskoczona, że tak dobrze znoszą pełne nasłonecznienie, ale może ten mikroklimat w ogrodzie im służy.
Tak więc daj im jeszcze szansę

Co do nazw, to znajomi, którzy nie są w temacie, gdy mnie odwiedzają i chodzimy po ogrodzie, to proszą, abym wystawiła tabliczki z nazwami, jak w ogrodzie botanicznym, bo jak mówię co tam rośnie, to i tak nie nadążają za nazwami. Ale bywa i tak, że mam kompletny zanik pamięci i ostatnio tak było, że dziewczyny z Ogrodowiska pytały się mnie o niektóre rośliny, to miałam jakąś czarną dziurę w pamięci.
Tłumaczy mnie tylko to, że to był piątek, człowiek zmęczony po całym tygodniu kieratu, a poza tym ponoć w tym wieku tak, to się zaczyna

Pozdrawiam