Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 22:12, 15 cze 2014

Luki napisał(a)
No tylko mogę się pozachwycać bo jest cudownie, a czy ta szkółka nie jest czasem ...... Rajem Moje stałe miejsce zaopatrzenia w byliny. Jeżeli jest jeszcze inna o której nie wiem to proszę o info

Tak Łukasz, bardzo dobrze trafiłeś. Masz tam naprawdę blisko
Wrzos 22:14, 15 cze 2014

Przepiękna!
To, że lekko różowa dodaje jej tylko uroku i subtelności
Enya73 22:18, 15 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Anitko ogrod zachwyca i ciągle ubolwam, że tak rzadko pokazujesz jego zdjęcia.
Ja już się kilka razy pytałam, Ty odpowiadałaś.... Ale skleroza.... czy Ty anabelki czymś podpierasz aby się nie pokladały?

Te same uczucia żywię do Twojego ogrodu. Ty też ciągle poszukujesz idealnej kompozycji . Jakbym miała więcej czasu, to częściej bym wrzucała fotki, ale jest jak jest Dzisiaj mam nadzieję, że Wam to troszkę wynagrodziłam

Jeśli chodzi o Anabelki, to te które rosną w czosnkowym już 3 sezon w poprzednich nie były niczym podpierane, bo były jeszcze dość małe, ale w tym roku niesamowicie się rozrosły i jeśli będzie trzeba, to będę je podpierać bambusowymi patyczkami. Miejsce jest mocno osłonięte, więc wiatry im nie straszne, zobaczymy, jak sobie poradzą z deszczami. Ich kwiaty są strasznie ciężkie.

Drugą grupę anabelek mam już w nowym miejscu, przesadzone z rabaty po metamorfozie (na froncie domu). W poprzednim miejscu mocno się pokładały, ale źle to nie wyglądało, bo krzewy były bardzo gęste i część stała, część się pokładała.

Teraz rosną tutajPozostałe rośliny, to uratowana i podzielona żurawka 'Marmolade' , turzyca 'Praire Fire' oraz hosta 'Stiletto' z podziału z innej rabaty, a także przesadzona z innej rabaty irga płożąca.

Madzenka 22:22, 15 cze 2014

To ja chyba moje incrediball wyciepie, bo się pokładają zanim jeszcze zakwitną.... A miały być sztywne....
Enya73 22:28, 15 cze 2014

No to na dobranoc jeszcze kilka fotek

Mój ogród z perspektywy, którą rzadko pokazuję Dodam, że ta część na dole, którą tak dobrze znacie ma tylko połowę wielkości mojej działki, czyli jakieś 600 m 2

Powyżej po prawej moje bukszpanowe przedszkole po reanimacji, o której ostatnio pisałam

Trochę już ciemno było, jak robiłam te fotki, więc jakość niezbyt dobra.

Ale chciałam Wam pokazać co zrobiliśmy na froncie. To dopiero początek. Za radą Syli podzieliłam swoje runianki i zaczęłam sadzić, dywanik za 2 latka będzie jak marzenie

Cała ta rabata z umbrami będzie bukszpanowo-runiankowo-lawendowa. Na razie zdążyliśmy zrobić 1 część na próbę.

Enya73 22:41, 15 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
To ja chyba moje incrediball wyciepie, bo się pokładają zanim jeszcze zakwitną.... A miały być sztywne....

A cięłaś je nisko wczesną wiosną? Ja zawsze to robię i sadzonki są zdrowsze i silniejsze Wcale nie chorują i obficie kwitną, odpukać w niemalowane
Enya73 22:47, 15 cze 2014

Wrzos napisał(a)
Przepiękna!
To, że lekko różowa dodaje jej tylko uroku i subtelności

Róże nigdy nie były moimi faworytkami, ale skusiłam się na tę właśnie oraz mam jeszcze okrywowe 'Lovely Fairy'. Moja sympatia do róż z roku na rok coraz większa, zwłaszcza, że po raz pierwszy udało mi się ich nie zabić po zimie
malkul 22:12, 16 cze 2014

Przyszłam ci zakomunikować, że przez Ciebie zwariowałam całkiem, na zabój dosłownie zakochałam się w tym Twoim sumaku, napisz proszę jak z nim jest, jak rosnie, czy szybko i jak to jest z tym jego łazikowaniem

Ślicznie ślicznie slicznie masz
Enya73 23:09, 16 cze 2014

Gosia, masz u mnie sumaka. Odpisałam na priv.
atena35 12:09, 17 cze 2014

Enya73 napisał(a)
No to na dobranoc jeszcze kilka fotek

Mój ogród z perspektywy, którą rzadko pokazuję Dodam, że ta część na dole, którą tak dobrze znacie ma tylko połowę wielkości mojej działki, czyli jakieś 600 m 2

Powyżej po prawej moje bukszpanowe przedszkole po reanimacji, o której ostatnio pisałam

Trochę już ciemno było, jak robiłam te fotki, więc jakość niezbyt dobra.

Ale chciałam Wam pokazać co zrobiliśmy na froncie. To dopiero początek. Za radą Syli podzieliłam swoje runianki i zaczęłam sadzić, dywanik za 2 latka będzie jak marzenie

Cała ta rabata z umbrami będzie bukszpanowo-runiankowo-lawendowa. Na razie zdążyliśmy zrobić 1 część na próbę.

Jak zwykle perfekcyjna detalistka.

Ściskam mocno, tęsknie i walczę z trudnym tematem.
Priv