Te same uczucia żywię do Twojego ogrodu. Ty też ciągle poszukujesz idealnej kompozycji . Jakbym miała więcej czasu, to częściej bym wrzucała fotki, ale jest jak jest Dzisiaj mam nadzieję, że Wam to troszkę wynagrodziłam
Jeśli chodzi o Anabelki, to te które rosną w czosnkowym już 3 sezon w poprzednich nie były niczym podpierane, bo były jeszcze dość małe, ale w tym roku niesamowicie się rozrosły i jeśli będzie trzeba, to będę je podpierać bambusowymi patyczkami. Miejsce jest mocno osłonięte, więc wiatry im nie straszne, zobaczymy, jak sobie poradzą z deszczami. Ich kwiaty są strasznie ciężkie.
Drugą grupę anabelek mam już w nowym miejscu, przesadzone z rabaty po metamorfozie (na froncie domu). W poprzednim miejscu mocno się pokładały, ale źle to nie wyglądało, bo krzewy były bardzo gęste i część stała, część się pokładała.
Teraz rosną tutajPozostałe rośliny, to uratowana i podzielona żurawka 'Marmolade' , turzyca 'Praire Fire' oraz hosta 'Stiletto' z podziału z innej rabaty, a także przesadzona z innej rabaty irga płożąca.
Mój ogród z perspektywy, którą rzadko pokazuję Dodam, że ta część na dole, którą tak dobrze znacie ma tylko połowę wielkości mojej działki, czyli jakieś 600 m 2
Powyżej po prawej moje bukszpanowe przedszkole po reanimacji, o której ostatnio pisałam
Trochę już ciemno było, jak robiłam te fotki, więc jakość niezbyt dobra.
Ale chciałam Wam pokazać co zrobiliśmy na froncie. To dopiero początek. Za radą Syli podzieliłam swoje runianki i zaczęłam sadzić, dywanik za 2 latka będzie jak marzenie
Cała ta rabata z umbrami będzie bukszpanowo-runiankowo-lawendowa. Na razie zdążyliśmy zrobić 1 część na próbę.
Róże nigdy nie były moimi faworytkami, ale skusiłam się na tę właśnie oraz mam jeszcze okrywowe 'Lovely Fairy'. Moja sympatia do róż z roku na rok coraz większa, zwłaszcza, że po raz pierwszy udało mi się ich nie zabić po zimie
Przyszłam ci zakomunikować, że przez Ciebie zwariowałam całkiem, na zabój dosłownie zakochałam się w tym Twoim sumaku, napisz proszę jak z nim jest, jak rosnie, czy szybko i jak to jest z tym jego łazikowaniem