Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

ewakatowice 15:01, 15 cze 2014

Anitko,

Miejsca w twoim ogrodzie inspirujące, nad tymi pochylam czoła.
Szczególnie piękne – jak na moje nieudolne jeszcze oko ogrodnicze

Wyrażając swój podziw, pozdrawiam serdecznie )))

Wrzos 15:09, 15 cze 2014

Szkółka bylinowa? - a to mnie zaciekawiłaś.
Jedną z najlepszych szkółek w moim rejonie jest Szkółka Tomżyńskich i to od Twojej strony wjazdu do Cze-wy, ale raczej nie bylinowa tylko taka od drzew i krzewów
Wrzos 15:11, 15 cze 2014

Ach i te białe róże, przecudnej urody!!!!
Mam słabość do białych róż, a gdy jeszcze pachną to już się rozpływam.
Czy to róże Jan Paweł II ?
Sebek 15:18, 15 cze 2014

U nas są kulki bukszpanowe, ale małe za chyba 60 zł, duże po 130 - jakby co to kiedyś mogę podjechać i Ci je sfocić

Ogród wygląda bajkowo
Luki 16:38, 15 cze 2014

No tylko mogę się pozachwycać bo jest cudownie, a czy ta szkółka nie jest czasem ...... Rajem Moje stałe miejsce zaopatrzenia w byliny. Jeżeli jest jeszcze inna o której nie wiem to proszę o info
Madzenka 20:59, 15 cze 2014

Anitko ogrod zachwyca i ciągle ubolwam, że tak rzadko pokazujesz jego zdjęcia.
Ja już się kilka razy pytałam, Ty odpowiadałaś.... Ale skleroza.... czy Ty anabelki czymś podpierasz aby się nie pokladały?
Enya73 21:57, 15 cze 2014

ewakatowice napisał(a)
Anitko,

Miejsca w twoim ogrodzie inspirujące, nad tymi pochylam czoła.
Szczególnie piękne – jak na moje nieudolne jeszcze oko ogrodnicze

Wyrażając swój podziw, pozdrawiam serdecznie )))

Dziękuję serdecznie Ewka, Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna, bo znam Twój dobry gust i wiem, że trudno zrobić na Tobie wrażenie. Pytam się tylko dlaczego tak oficjalnie;- Przecież już 2 razy kawkę z Tobą piłam i mam nadzieję na następne. Może właśnie u mnie ?

Pozdrawiam
Enya73 22:01, 15 cze 2014

Wrzos napisał(a)
Szkółka bylinowa? - a to mnie zaciekawiłaś.
Jedną z najlepszych szkółek w moim rejonie jest Szkółka Tomżyńskich i to od Twojej strony wjazdu do Cze-wy, ale raczej nie bylinowa tylko taka od drzew i krzewów

W Starczy Tomżyńskich to znam od dawna, ale tę odkryłam dopiero na tzw. wystawie kwiatów w Chorzowie i to jest jedyny pozytywny aspekt mojej wizyty na tej wątpliwej jakości imprezie. Nawet wystawcy byli mocno zażenowani organizacją tej wystawy. A szkoda, bo miejsce piękne i możnaby je lepiej wypromować

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 22:09, 15 cze 2014

Wrzos napisał(a)
Ach i te białe róże, przecudnej urody!!!!
Mam słabość do białych róż, a gdy jeszcze pachną to już się rozpływam.
Czy to róże Jan Paweł II ?

Chyba niezbyt dobre zdjęcie zrobiłam (aparat wciąż mnie pokonuje), bo róża jest biała w odcieniu blado różowym . Biel też ma różne odcienie, tak mi kiedyś pan w sklepie z farbami tłumaczył.
Nie znam odmiany, bo kupowałam ją na zwykłym miejskim targowisku bez etykiety,a pani też się nie znała, co mnie zawsze irytuje, jak sprzedawca nie wie, co sprzedaje.

Może ktoś z różanych ekspertów pomoże w identyfikacji?

Enya73 22:11, 15 cze 2014

Sebek napisał(a)
U nas są kulki bukszpanowe, ale małe za chyba 60 zł, duże po 130 - jakby co to kiedyś mogę podjechać i Ci je sfocić

Ogród wygląda bajkowo

Sebek, jakbyś widział na własne oczy te holenderskie kule, to o niczym innym byś już nie marzył. My z Anią chciałyśmy nawet zrobić do Holandii specjalny kurs tylko po te bukszpany Jak będę mieć większe auto ( czytaj ciężarowe), to kto wie? A to całkiem prawdopodobne