Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 20:46, 02 lut 2015

WilczaGora napisał(a)

w sprawie przenosin na emeryturę do przykładowych Wloch (podobnie jak robi wielu Europejczyków) życzę nam tylko europejskich emerytur...bo kupić tam dom, to nie wystarczy, żeby spokojnie tam żyć ktoś by musiał nam walutę zmienić i dość mocno zindeksować kwoty skromnej, polskiej emeryturki

p.s marzyć każdy może...marzę i ja Hiszpania ?

Na razie marzę o tym , żeby dożyć w dobrym zdrowiu do tej emerytury, która czeka mnie dopiero za 25 lat
Enya73 20:52, 02 lut 2015

beta napisał(a)

ja z kolei wolę ćwiczenia grupowe...mam wtedy motywację...basen i pilates od jakiegoś czasu wciągnęły mnie niesamowicie...ale szpagatu nie zrobię;-D...podziwiam

aaa... pięknie prezentują się Twoje wnętrza...fajnie je przerabiasz...u mnie w wekend szafki kuchenne przeszły małą metamorfozę...dostały czarne uchwyty zamiast miedzianych i musze przyznać ze wyglądają dużo lepiej...mała zmiana a cieszy

także proszę, w miarę możliwości ,o pokazywanie zmian wnętrzarskich...potrzebuję inspiracji...u mnie niedługo większa rozróba się szykuje

pozdrawiam

Beatko, ja najwięcej inspiracji znalazłam na Pinterest, choć niektóre rzeczy upatrzyłam już sobie w Danii. Cieszę się ogromnie, że teraz dużo fajnych rzeczy z duńskiego wzornictwa jest dostępnych w polskich sklepach internetowych i showroomach z dobrym designem.
Zmiany są potrzebne , ja mam ogromną potrzebę zmian, bo teraz dokonuję ich bardziej świadomie.
Życzę udanych zmian u Ciebie.
Pozdrawiam serdecznie
WilczaGora 20:55, 02 lut 2015

Enya73 napisał(a)

Na razie marzę o tym , żeby dożyć w dobrym zdrowiu do tej emerytury, która czeka mnie dopiero za 25 lat
to coś tak jak ja na poważnie do tematu podchodząc
ostatnio dostałam ostro w kość
Enya73 20:55, 02 lut 2015

Ewa napisał(a)
Bardzo mi się podoba Twój pomysł z ta emeryturą , jak ja się nie przeniosę to będziemy chociaż Was odwiedzać i mogą być Włochy ...Szwajcaria tez mi się podoba
Oczar śliczny! Miłego tygodnia

Jak dożyję i będę jeszcze sprawna fizycznie i umysłowo, to śladem Marzeny, mogę zostać ogrodniczką u bankiera W Szwajcarii czy we Włoszech, może też być w Danii, chociaż tam zimno raczej.
Enya73 20:59, 02 lut 2015

AlKa napisał(a)
Oczar czaruje. Jakoś nigdy nie zwracalam na niego uwagi. Dzieki tym zdjeciom zaciekawil mnie,faktycznie super sie przebarwia.

Jak pierwszy raz zobaczyłam go w fazie kwitnienia właśnie , tak się nim zauroczyłam, że jak tylko znalazł się w sprzedaży w mojej pobliskiej szkółce, to kupiłam, posadziłam i teraz jest takim miłym akcentem kolorystycznym w zimie i jesienią.
Enya73 21:07, 02 lut 2015

WilczaGora napisał(a)
to coś tak jak ja na poważnie do tematu podchodząc
ostatnio dostałam ostro w kość

Wiem, jesteś dzielna Buziam
Ja dzisiaj 2,5 godziny w jedną stronę i 2,5 w drugą , po to by zaliczyć 8 godzin męczącego szkolenia na temat mało pasjonujący, jakim są normy niskonapięciowe, dyrektywy nowego podejścia , w tym LVD, po którym chyba jestem głupsza , niż byłam
Już wolę przekopać cały ogród ... może w Szwajcarii
Madzenka 21:25, 02 lut 2015

Anita to zalozymy spólke komandytową w Szwajcarii
Dla mnie we Włoszech i Hiszpani za gorąco, mam problemy z krążeniem... Dlatego coraz częsciej unikam dwutygodniowych urlopów w cieplych krajach... To meczarnia dla mnie a nie wypoczynek... Przyznam, ze klimat Wroclawia mi bardzo pasuje i chyba zostane tu na emeryturze. Przecieź przed zimnem uciekłam z gór bo ja góralka dolnośląska
O pracy nic nie pisze, planuję jeszcze max 10 lat jako najemnik pracować, a moze uda się wcześniej uciec od tego kieratu
Enya73 21:25, 02 lut 2015

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/swiat,27/wenecja-nie-wiadomo-gdzie-koncza-sie-kanaly-a-gdzie-zaczynaja-chodniki,156664,1,0.html

Tak a propos Italii. Jak ktoś marzy o karnawale w Wenecji, to my ogrodniczki już jesteśmy przygotowane na wyjazd Hunterki tudzież inne wellingtony już mamy Ja ze względu na posiadanie stawu mam nawet takie specjalne gaciohunterki, tylko męskie Ale jak bal to bal... przebierańców ma się rozumieć

siakowa 21:55, 02 lut 2015

Enya73 napisał(a)
Ja jak przebiegnę przez mój las to trafię do Siakowej , czyli Kasi, ale jeszcze na siebie nie wpadłyśmy

heheh sezon rowerowy sie zacznie to pewnie do tego w koncu dojdzie buziaki
Enya73 13:39, 03 lut 2015

No mam taką wielką nadzieję Kasiu