Ja je trzymam w cieniu, a słońce tylko od 16 do 18. A Gabik ma na słońcu i się palą więc na pewno na bardzo słoneczne miejsce się nie nadają . Szkoda, bo na prawdę piękne. I takie ksztaltne kępy tworzą. Sprawdź tę Lime Marmelade.
Podoba mi się ta Twoja rabatka z brzuszkiem. Eleganckie masz te hosty.
Żółte na słoneczne miejsca? Nie szukałam żółtych, wiem które zielonkawe sobie dadzą radę. Ale u nas w bliskich szkółkach nie było. To Lime Marmalade. Jak znajdziesz żółte, to melduj
Z brzuszkiem, to tak mi jakoś wyszło. Hosty eleganckie?.., które te duże zielone czy te małe dwukolorowe? Przykro mi ale nazw niestety nie znam.
I ta wielka zielona i ta lewa dwukolorowa mi się podoba!
Ta zielona rośnie u mnie jak chwast, a nie hosta Przed zdjęciem usunęłam jej z 10 liści, bo mi tę małą zasłaniała Przed dwoma laty podzieliłam jedną dużą kępę na 5 części i teraz każda z nich jest taka potężna. Ale generalnie rośnie w miejscach lekko zacienionych.
I mówisz, że nie dają rady na słońcu ? Szkoda, by było.
Ja je trzymam w cieniu, a słońce tylko od 16 do 18. A Gabik ma na słońcu i się palą więc na pewno na bardzo słoneczne miejsce się nie nadają . Szkoda, bo na prawdę piękne. I takie ksztaltne kępy tworzą. Sprawdź tę Lime Marmelade.
U mnie słońcee tam jest od 13 do 17-18 może by dała radę hm...no ale poszukam też Lime Marmelade
" w konia" to często robią w szkółkach- ja kupiłam hortensje np-miały być grandiflory a są anabelle...a tardiva to limelight
Ja hortensje w necie brałam i mam nadzieję, że dobre dostałam, bo tych bym nie przebolała na Limkach mi najbardziej zależało.
zobaczysz jak...zakwitną...a na limkach podobno(takie wieści na ogrodowisku krążą) najbardziej oszukują...
Ja swoje limki kupowałam w tamtym roku jak jeszcze nie znałam ogrodowiskowych trendów