Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Gabrysia_ 10:13, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Gabrysiu, Grandiflora miała etykietę podczas kupna, więc nie wiem kto i gdzie się kopnął, albo ja cosik nie tak zrobiłam...już drugi rok z rzędu mi taki numer robi i nie chce kwitnąć tak jak na zdjęciach widziałam...ostatnia jej szansa, a jak nie to pójdzie w drugi kąt ogrodu, tam gdzie jej nikt nie będzie oglądał

...nie ma za co, mam na zbyciu, a sama dostałam go od Ani (Małej Mi)i szczerze dany, bo rośnie jak szalony

Julcia,moje też miały etykietki i każda była inna
Lawendę też mam pomyloną,a kupowana w tym samym czasie,nie lubie takich pomyłek,bo później dużo roboty.
Buziaki słoneczne ślę
gierczusia 12:11, 22 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)

Lawendę też mam pomyloną,a kupowana w tym samym czasie,nie lubie takich pomyłek,bo później dużo roboty.
Buziaki słoneczne ślę

Kule ,ja mam podobne doświadczenia... A koedyś przerobiłam taki numer mże mi kobita przywiozła zupełnie co innego a twierdziła ,że co innego..echhhh

Buziaki Julka
gierczusia 12:13, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)
I siem doczekałam...klematis Madame le Coultre

Na razie dwa kwiatki, ale i tak nie najgorzej

Zakofałam się w clematisach:!.. Nie martw się , kwiatków bedzie więcej.. A najbardziej mi się podoba ich trwałość

Moja Maria niestety sie rozchorowała
JulkAd 12:24, 22 lip 2014

Magda70 napisał(a)
No problem

JulkAd 12:27, 22 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)

Buziaki słoneczne ślę

No już teraz to zaczynam być zła sama na siebie...tzr mi było zamówić tam gdzie limki brałam...przynajmniej o nich wiem, że są limkami....mam nauczkę, że trzeba dokładnie obejrzeć co się bierze...buźka i dla Ciebie Gabrysiu
edit: a co do lawendy to ja mam wrażenie, że wręcz w jednym pakiecie miałam dwie różne odmiany, ale nie brałam ze szkółki tylko w 6-paku w Aldi
JulkAd 12:31, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Kule ,ja mam podobne doświadczenia... A koedyś przerobiłam taki numer mże mi kobita przywiozła zupełnie co innego a twierdziła ,że co innego..echhhh

Buziaki Julka

No Elu ja to bym nie była taka wściekła, gdybym przez neta zamawiała, bo nie wiadommo kto sprzedaje, ale kupiłam w szkółce i to całkiem sporej, więc liczyłam, że oni na pewno wiedzą, ale chyba też nie sprawdzali zgodności etykiety z samą rośliną....bo i po co?

Całusy Elu
JulkAd 12:33, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Zakofałam się w clematisach:!.. Nie martw się , kwiatków bedzie więcej.. A najbardziej mi się podoba ich trwałość

Moja Maria niestety sie rozchorowała

U mnie mus mieć więcej, bo dają kolor i rosną w pionie, a u mnie (zresztą i u CIebie) to ważne
Milka 14:16, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)
I siem doczekałam...klematis Madame le Coultre

Na razie dwa kwiatki, ale i tak nie najgorzej

Śliczne ja się 1 doczekałam
malgorzata_s... 14:19, 22 lip 2014

Śliczny Clematis No właśnie mus terazwpion iść bo w szefa już miejsc brak
Kindzia 22:07, 22 lip 2014

U mnie powojniki nie bardzo, u Ciebie zdrowe widać. Liście jak malowane, kwiatuszki w ilościach hurtowych będą jak się bardziej rozrośnie.

O piesełach opowiadacie...mój pożyczony właśnie odsypia pracowity dzień Żaden ptak na płocie nie może usiąść (taka rasa), wszystko wygania, drze się wtedy jak opętany...siedzi przez cały dzień na tarasie i pilnuje terenu

Teraz chrapie jak stary...

Klona potraktowałam Dithane...zobaczymy.

Buziaki na noc zostawiam