Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 15:16, 14 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Daleko ???.. Hmmmmm.... Musze chyba w takim razie z moimi wrzosami rozmowę pedagigizującą przeprowadzić bo pne zaczynają już kwitnąć

Elu u mnie fotki porównawcze z ubiegłego i tego roku mówią same za siebie....niestety...z moimi hortkami też pogadać muszę, bo ogrodowe już kolor tracą, a w ubiegłym dopiero zaczynały kwitnąć koło 20 lipca, a w połowie sierpnia o przebarwieniach mowy nie było
JulkAd 15:22, 14 sie 2014

Milka napisał(a)

nie mam...lało i nie było kiedy sfocić, ale poprawię się
koncepcja czerwono, pomarańczowo, żółta...podoba mi się i podobnie planuję, czekam na dzielżany od Weroniki, do tego rudbekie i kosmos siarkowy i maki, tak sobie wymyśliłam, ale jezówki też mnie kuszą...ta papaja czy jakoś

Ta Papaya jak przyszła, to miała ładny kolor, pomimo ułamanych kwiatuszków...taki dość mocno czerwony...paprykowy bym nawet powiedziała....do rudbekii by na pewno pasowała, ponoć też wysoka rośnie...
Milka 15:29, 14 sie 2014

Pomyślę o niej, w razie co dołożę dzielżany moja jedna ogrodowa juz też się przebarwia, ta co najwcześniej kwitła, z czerwonego na ciemne wino...
nasiona werbeny masz zaklepane
Kasik 15:41, 14 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Na przyszłoroczny efekt już siebie czekasz?, Przecież większość roślin wygląda u Ciebie tak, jakby od lat tam rosły

Ha, ha, ha. Niektóre sa już ładne, ale bardzo dużo roślin jest jeszcze małych i czekam na kwitnienie w pełni rozwoju.

Juleńko- ja chce mieć Busz
JulkAd 16:03, 14 sie 2014

Milka napisał(a)
Pomyślę o niej, w razie co dołożę dzielżany moja jedna ogrodowa juz też się przebarwia, ta co najwcześniej kwitła, z czerwonego na ciemne wino...
nasiona werbeny masz zaklepane

Dzięki za nasionka fiolet mi potrzebny
JulkAd 16:05, 14 sie 2014

Kasik napisał(a)

Ha, ha, ha. Niektóre sa już ładne, ale bardzo dużo roślin jest jeszcze małych i czekam na kwitnienie w pełni rozwoju.

Juleńko- ja chce mieć Busz

I ja bym chciałabuszu...ale nie chcę bałaganu, a na większości rabat czuję, że go mam...zadowala mnie najwyżej 1/3 ogrodu...a gdzie do całości?....
Mala_Mi 09:40, 15 sie 2014

Do Red barona może niższe żółte jeżówki np Secret Glow? Będzie fajny kontrast Ja tak mam i jest super
JulkAd 14:09, 15 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Do Red barona może niższe żółte jeżówki np Secret Glow? Będzie fajny kontrast Ja tak mam i jest super

Aneczko zamawiałam przez neta i nie było tam gdzie brałam, ale nie omieszkam zanotować nazwy i dokupię wiosną...muszę tam też dodać trawę, bo sam Red Baron to za mało
Milka 18:40, 15 sie 2014

A jaką jeszcze chcesz tam trawę?
JulkAd 18:55, 15 sie 2014

Milka napisał(a)
A jaką jeszcze chcesz tam trawę?

Myślę, że jak stipa nie da rady przy jeżówkach to zamienię ją na carex Frosted Curls albo turzyca Buchanana