Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.

jotka 20:58, 18 sty 2013

Widać storczyk lepiej się czuje w pracy niż Ty
eliza3 20:59, 18 sty 2013

zuza12 napisał(a)

Przyszłam zobaczyć co słychać, a tu party się szykuje Lodu na drinki wystarczy dla wszystkich...
Pozdrawiam i zdrówka życzę, kuruj się.

Witaj Elu.
Lodu starczy, tylko ze zdrowiem gorzej. Właśnie M mnie pogania, że mam odłożyć komputer, połknąć leki i pod kołdrę, bo w poniedziałek mam byc zdrowa.

U mnie też się zaczęło w ubiegły piątek, do dziś mnie trzyma, więc nie spiesz się, to paskudny wirus trzeba wyleżeć. Jeszcze raz trzymaj się cieplutko i zdrowiej
zuza12 21:02, 18 sty 2013

No Jolu, chyba zdecydowanie jest mu lepiej. Niestety nie zawsze możemy robic to co lubimy i jeszcze miec z tego zyski. Mi sie nie udało, a na emeryture trzeba zapracować. Nie jest może najgorzej, ale zawsze tęsknię tam za moim ogrodem.
zuza12 21:07, 18 sty 2013

Spadam odpoczywac. Pozdrawiam wszystkich zdrowych i chorych, wypoczętych i zmęczonych, i pozytywnie zakręconych, czyli w trzech słowach "wszystkich na ogrodowisku".
Mala_Mi 19:16, 19 sty 2013

Storczyki piękne.... w pracy zieleń też jest, lód też jest i imprezy nie będzie.... poczytałam małe co nieco, więcej nie wyrabiam... to efekt wojaży ALe lepsze jest nie na bieżaco na forum z powodu nart, niz z powodu choroby. Kuruj się
Celina 19:16, 19 sty 2013

zuza12 napisał(a)
To teraz cos innego. To miejsce mojej pracy. Strasznie sie tutaj duszę, zwłaszcza od wiosny do jesieni.

Zuziu, wyglada groźnie! i te miejsca dla petentów!

A jak zdrówko? lepiej? wyprychałasśwszystko?

zuza12 10:27, 22 sty 2013

asc napisał(a)
Storczyki piękne.... w pracy zieleń też jest, lód też jest i imprezy nie będzie.... poczytałam małe co nieco, więcej nie wyrabiam... to efekt wojaży ALe lepsze jest nie na bieżaco na forum z powodu nart, niz z powodu choroby. Kuruj się

Witaj Aniu, wojaży na nartach zazdraszczam. Moja grypa cos nie może sie zdecydowac. Jeden dzień jest lepiej inny gorzej. Już chyba wolałabym sie położyć na trzy dni i miec spokój niz tak się męczyć.
zuza12 10:29, 22 sty 2013

Celina napisał(a)

To teraz cos innego. To miejsce mojej pracy. Strasznie sie tutaj duszę, zwłaszcza od wiosny do jesieni.

Zuziu, wyglada groźnie! i te miejsca dla petentów!

A jak zdrówko? lepiej? wyprychałasśwszystko?

Celinko, u mnie jest bardzo sympatycznie. Czestuje kawką lub herbatką, zawsze witam z usmiechem i dobrym słowem.
zuza12 10:31, 22 sty 2013

Kochani odsyłam Was do tego watku. Mam nadzieje, że szefowa mnie nie okrzyczy za taki temat. Zupełnie nie wiedziałam gdzie moge to wrzucić. Bardzo proszę przeczytajcie i wypowiadajcie sie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2743-zmiany-w-ustawie-smieciowej?page=1#post_0
zuza12 12:19, 24 sty 2013

Chwila niuwagi i można przeoczyć ważne informacje. Zauważyłam u Irenki, dyskusję na temat jakiegos dekalogu. Szperu, szperu i mam ten dekalog. Wklejam, aby mi nie umknął. Jak do tej pory to spełniam tylko dwa ostatnie punkty.

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj (Gosiak się nauczyła tego m.in. pod moim wpływem

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi