Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.

bella 16:07, 20 lut 2013

Witam Zuza.
Masz piękny ogród, widzę że zaczynałaś tak samo jak ja wsadzałam wszystko gdzie popadnie a teraz chciałabym to uporządkowac tylko nie wiem jak.
Pozdrawiam.
Welka 16:44, 20 lut 2013

Witam!
Przeglądałam wątek i przypomniał mi się mój wpis o nasionkach, jeszcze ich nie dostałam, muszę przypomnieć się sprzedawcy, bo coś długo ta przesyłka idzie.
Wysiewałaś już coś czy wszystko prosto do gruntu?
Pozdrawiam
hanka_andrus 20:09, 20 lut 2013

Witaj, Zuzo! Pokarm dla duszy, to ja mam jak odwiedzasz mnie po sąsiedzku!
Co nowego? Ja za siewy wezmę się po niedzieli. Odwleka się moja wizyta w ogrodzie przez ten śnieg, mam nadzieję, że szybko jednak się stopi.
Pozdrawiam
EPODLAS 21:43, 20 lut 2013

Zuza, już nie będę zazdrościć cie wiosny. Myślę, że wychodzące roślinki dobrze są zabezpieczone pod śniegiem i nic im się nie stanie. U mnie jak w środku zimy, śnieg i mróz. Ale w sercu już wiosna
zuza12 08:23, 21 lut 2013

bella napisał(a)
Witam Zuza.
Masz piękny ogród, widzę że zaczynałaś tak samo jak ja wsadzałam wszystko gdzie popadnie a teraz chciałabym to uporządkowac tylko nie wiem jak.
Pozdrawiam.

Iza - no to mamy ten sam problem, bo my ciągle cos zmieniamy w naszym ogrodzie. Wszystkie nasze rośliny sa z gatunku "przechodnie", bo ciągle je gdzies przesadzamy. Ale w ten sposób ten ogród ciągle sie zmienia, a my sie nie nudzimy.
Pozdrawiam
zuza12 08:26, 21 lut 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Przeglądałam wątek i przypomniał mi się mój wpis o nasionkach, jeszcze ich nie dostałam, muszę przypomnieć się sprzedawcy, bo coś długo ta przesyłka idzie.
Wysiewałaś już coś czy wszystko prosto do gruntu?
Pozdrawiam

Jeszcze nic nie wysiewałam. Astry, aksamitki i cynie zawsze wysiewam wprost do gruntu. Wczoraj znowu coś dokupiłam. Muszę w sobote uporządkowac nasiona i zobaczyć, czy nie trzeba czegos wysiac wczesniej.
Pozdrawiam
zuza12 08:41, 21 lut 2013

hanka_andrus napisał(a)
Witaj, Zuzo! Pokarm dla duszy, to ja mam jak odwiedzasz mnie po sąsiedzku!
Co nowego? Ja za siewy wezmę się po niedzieli. Odwleka się moja wizyta w ogrodzie przez ten śnieg, mam nadzieję, że szybko jednak się stopi.
Pozdrawiam

Zaglądam do Ciebie Haniu regularnie, tylko nie zawsze cos piszę. Ja też czekam na koniec zimy. Już by się chciało sadzić, plewić, kosić i rozkoszować pięknymi kolorami i zapachami.
Dzisiaj specjalnie dla Ciebie cytat z mojego kalendarza:

Ludzie ofiarowują sobie kwiaty, wierząc, że właśnie w nich ukryty jest prawdziwy sens miłości.
Kto pragnie zachować kwiat, zobaczy, jak jego piękno więdnie.
Ale ten, kto zechce podziwiać kwiaty na łące, na zawsze zachowa ich obraz.
Piękno kwiatów nalwży bowiem do zmierzchu, do zachodu słońca, do zapachu wilgotnej ziemi i obłoków na niebie.
zuza12 08:43, 21 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Zuza, już nie będę zazdrościć cie wiosny. Myślę, że wychodzące roślinki dobrze są zabezpieczone pod śniegiem i nic im się nie stanie. U mnie jak w środku zimy, śnieg i mróz. Ale w sercu już wiosna

Bożenka, cała nadzieja w tym sniegu, bo w nocy było - 5. Niech ta pierzynka śnieżna czeka aż mrozy odpuszczą.
zuza12 08:57, 21 lut 2013

Wczoraj po południu pojechałam do apteki, bo niestety znowu mnie rozłożyło i właśnie za godzinę biegnę do lekarza.
Zobaczcie, z czym wróciłam do domy. Najpierw piersze lekarstwo, to na oczy:

A to już leki o przedłużonym działaniu:

jotka 09:06, 21 lut 2013

Zuziu, zdrowia życzę i mam nadzieję, że Twoja kuracja zadziała