Oj, zdążyłam wątek założyć, a się nie przywitałam

Witam więc Wszystkich serdecznie. I przy okazji dziękuję za stworzenie miejsca, które jest dla mnie skarbnicą wiedzy, źródłem inspiracji, a często po prostu odskocznią od codziennych trosk. Tutaj zawsze można pobyć w pięknych miejscach. Wierzę, że kiedyś moje otoczenie też będzie takie piękne

. Mam nadzieję, że zechcecie mi w pomóc w stworzeniu ogrodu i wspierać mnie swoją wiedzą i doświadczeniem. Chętnie przyjmę wszelkie rady i uwagi - zarówno te pozytywne, jak i te z krytyką. Bo właśnie dlatego wreszcie postanowiłam się ujawnić, choć zarejestrowałam się dawno temu, a jeszcze dłużej podczytuję

.
Ja również chętnie podzielę się wiedzą, choć na tę chwilę pod względem ogrodowym dosyć skromną

. Ogród mam od trzech lat, trochę w tym czasie zdążyłam poeksperymentować i nabałaganić - na początku nie wiedziałam prawie nic.
Odnośnie pasji: od kilku lat hoduję też na parapetach storczyki i fiołki afrykańskie - nie jest to może wiedza ogrodowa, ale to w końcu też roślinki - no i sporo z nich kwitnie w zimie, gdy w ogrodzie mało się dzieje, a to ich wielka zaleta.
Szczególnie gorąco witam Szefową forum! Danusiu, ktoś na forum napisał, że powinnaś dostać medal za wkład w upiększanie naszego kraju. Podpisuję się pod tym obiema rękami!

Jesteś dla mnie przykładem, jak skutecznie można zarażać innych swoją pasją i jak wspaniałomyślnie dzielić się z innymi wiedzą i doświadczeniem.
A to kwiatek "nieogrodowy" dla Was Wszystkich na dobry początek znajomości. Mam nadzieję, że za jakiś czas w ogrodzie też będę mieć podobne piękności, którymi będę się mogła z Wami dzielić za pośrednictwem Ogrodowiska.