Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

AgataM 22:38, 29 lip 2018

Witaj Urszulko. Pospacerowalam sobie po Twoim ogrodzie i poczułam taki selsko anielski spokój. To mi się w nim bardzo podoba. Też dążę do jego. Pozdrawiam gorąco.
sylwia_slomc... 22:39, 29 lip 2018

Moim zdaniem też krwawnicaUla zobaczysz jak będzie rosła, u mnie na razie nie poszalała
Adela 23:57, 29 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Ha.ha gdyby nie te kwiatki to myślałabym że to inne hortensje a nie pnące. Sama już czasem nie wiem co gdzie wciskam

Chopin nie wygląda na chorego to mocna róża, ale fajnie by wyglądał wśród traw bo strasznie długa łodyga, kwiaty zawsze są na czubku i zawsze okazałe. Tak wygląda w całości. Myślę że na wiosnę wreszcie dostanie docelowe miejsce pod murem bo mnie tu w przejściu denerwuje. Szczególnie że przerwy w kwitnieniu są.

Też bym się pogubiła przy takiej ilości nasadzeń
Sąsiadka ma tą niebotyczną różę. Ma wiele róż pnących, które rosną jak szalone i mało chorują, albo wcale. Że tez u mnie są takie chorowite.

Czy to kwitnie magnolia u Ciebie? Zaczynają się mi podobać.
Śliczne kompozycje z trawami
gierczusia 00:18, 30 lip 2018

Cześć Ulka krwawnicę przyleciałam zobaczyć z ciekawości buziole zostawiam , jak tam wakacje ??
Monia81 08:06, 30 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Moim zdaniem też krwawnicaUla zobaczysz jak będzie rosła, u mnie na razie nie poszalała

Ula ja mam krwawnicę trzeci sezon, ja u niej żadnych oznak szaleństwa nie widzę... no może jakby miała faktycznie dużo więcej wody to by bardziej szalała, bo u mnie rośnie w rabacie i dostaje wody tyle co reszta roślin, jest sztywna, nie pokłada się... fajna roślinka pozdrawiam
abiko 09:49, 30 lip 2018

Ula ja też mam krwawnicę i wcale rozłogami nie idzie. Stoi ładnie, ale jest w złym miejscu niestety. Czy w słoiku jest posadzony mały pomidor?
Urszulla 17:04, 30 lip 2018

Gosialuk napisał(a)
Zagadkowa roślina, to krwawnica. Ja nie zauważyłam, żeby się jakoś rozłogami rozchodziła. Wprawdzie u siebie mam ją od roku dopiero. W sprzyjających warunkach rośnie duża i może zdominować sąsiednie rośliny, ale na plus liczy się to, że się nie pokłada. Według mnie nadaje się tam.

Nasiona cleome chętnie wypróbuję, czy można siać od razu do gruntu? Ostatnio moje próby siewu są albo zalane albo przesuszone. W tym roku tylko kłosowiec i malwa jednoroczna zdołały to wytrzymać.

Krwawnica jednak. Posadziłam i zobaczymy za rok. U nas w rowie co jakiś czas kępki krwawnicy się czerwienią.

Cleome wysiewam w domu. Może ten pierwszy raz tak warto zrobić bo różne te wiosny są. Nawet kosmosy pierwszy raz wysiewałam w domu. A do gruntu wsadzam w maju. Natomiast jak się cleome zadomowi można eksperymentować.Szczególnie że jesteś z doskoku na działce to musisz eksperymentować z roślinami.

Stipa i lobelia z siewu domowego

I żółty kłosowiec z zeszłorocznego siewu, odbił z kłącza

Urszulla 17:08, 30 lip 2018

paniprzyroda napisał(a)
Super wynik w ukorzenianiu patyczków hortensji

Bardzo się cieszę bo od 3 lat usiłowałam. Moja odmiana już częściowo rozdysponowana między sąsiadki.

Urszulla 17:11, 30 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ulcia chciałabym, żeby u mnie tylko tyle stopni było U mnie w cieniu 3 ka z przodu, a w słońcu 4 ka.

To nieźle Wam dogrzewa. Teraz lekki wietrzyk i chyba pójdę kosić.
Urszulla 17:16, 30 lip 2018

AgataM napisał(a)
Witaj Urszulko. Pospacerowalam sobie po Twoim ogrodzie i poczułam taki selsko anielski spokój. To mi się w nim bardzo podoba. Też dążę do jego. Pozdrawiam gorąco.

Sielski spokój fajnie że Ci się tak kojarzy

Czuprynki pod jabłonką też już fajne