Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 17:17, 30 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Moim zdaniem też krwawnicaUla zobaczysz jak będzie rosła, u mnie na razie nie poszalała

Posadziłam ją pod dzikim murem
Urszulla 17:26, 30 lip 2018

Adela napisał(a)

Też bym się pogubiła przy takiej ilości nasadzeń
Sąsiadka ma tą niebotyczną różę. Ma wiele róż pnących, które rosną jak szalone i mało chorują, albo wcale. Że tez u mnie są takie chorowite.

Czy to kwitnie magnolia u Ciebie? Zaczynają się mi podobać.
Śliczne kompozycje z trawami

Elu róże są kapryśne. Jak w tym roku też takie chorowite a rok jest super dla róż to może zakupy róż trzeba przemyśleć.

Magnolię bardzo w tym roku przyciachałam od dołu. Zakwitła pierwszy raz latem powtórnie. I cieszę się że Ci się podoba. Trawy są super ze wszystkim.

A tu ta turzyca palmowa co Ci przywiozłam, uwielbiam ją a psy też bo zajadają

Urszulla 19:25, 30 lip 2018

gierczusia napisał(a)
Cześć Ulka krwawnicę przyleciałam zobaczyć z ciekawości buziole zostawiam , jak tam wakacje ??

Ciepłe wakacje i pracowita dłubanina, efekty za rok najwcześniej krwawnica padła narazie ale w ziemi ma wilgotno.

Za to cynie kwitną
Urszulla 19:28, 30 lip 2018

Monia81 napisał(a)

Ula ja mam krwawnicę trzeci sezon, ja u niej żadnych oznak szaleństwa nie widzę... no może jakby miała faktycznie dużo więcej wody to by bardziej szalała, bo u mnie rośnie w rabacie i dostaje wody tyle co reszta roślin, jest sztywna, nie pokłada się... fajna roślinka pozdrawiam

Masz odmianową? bo ja pospolitą z przydroża wolałabym bardziej fioletową
Urszulla 19:31, 30 lip 2018

abiko napisał(a)
Ula ja też mam krwawnicę i wcale rozłogami nie idzie. Stoi ładnie, ale jest w złym miejscu niestety. Czy w słoiku jest posadzony mały pomidor?

To mnie wszyscu uspokoili a w słoiku mam rojniki
Monia81 21:05, 30 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Masz odmianową? bo ja pospolitą z przydroża wolałabym bardziej fioletową

Ula ja mam zwykłą była kupiona jako krwawnica i nic więcej, zaraz sprawdzę u siebie na której stronie jej fotkę mam to ci napiszę

Edit: na 330 stronie ją mam buźka
Urszulla 07:07, 31 lip 2018

Monia81 napisał(a)

Ula ja mam zwykłą była kupiona jako krwawnica i nic więcej, zaraz sprawdzę u siebie na której stronie jej fotkę mam to ci napiszę

Edit: na 330 stronie ją mam buźka

Twoja ma fajny fiolecik taki jak mi by pasował

Moja Vanilka przy schodach o poranku oczywiście już podwiązana bo kwiatostany są gigantyczne.

Urszulla 07:22, 31 lip 2018

A Silver Dollar jeszcze w powijakach po wiosennym przesadzeniu

Adela 23:13, 31 lip 2018

Urszulla napisał(a)
A Silver Dollar jeszcze w powijakach po wiosennym przesadzeniu

Ula, czy ta hortensja szybko traci swój kolor? Szukam takiej, która długo pozostaje biała lub limonkowa. Wiem, że Anabelle. A czy znasz jeszcze jakąś?
Pozdrowienia
Urszulla 12:47, 01 sie 2018

Adela napisał(a)

Ula, czy ta hortensja szybko traci swój kolor? Szukam takiej, która długo pozostaje biała lub limonkowa. Wiem, że Anabelle. A czy znasz jeszcze jakąś?
Pozdrowienia

Właśnie te co od Kindzi brałam, patyczki Polar Bear(białe). Silver mają piękne pełne kwiatostany kremowe a potem od razu brązowieją. Prawie nie mają etapu przebarwiania, mi zaczęły się podobać po 3 latach u mnie.