Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 11:34, 07 paź 2018

anna_g napisał(a)
To dobra wiadomość, że można wprost do gruntu W takim razie zbieram nasionka z tych co mam. Będę zaglądać Ula.

Zbieraj. Ja mam już całą torebkę- wykorzystuję sklepowe,na bułeczki

Zaglądaj, choć ostatnio jestem z doskoku bo nie wyrabiam. Na ogród brakuje go bardzo.
Urszulla 11:39, 07 paź 2018

Anitka napisał(a)

Ładnie wszystko się zagęszcza. Hortensje podziwiam. Jak zaglądam do ciebie to zawsze do ceglanej ściany wzdycham. A dzisiaj jeszcze takie cudeńko niebieskie wypatrzyłam. Pokażesz proszę więcej, to jakieś poidełko w kształcie liścia?

Ta ceglana ściana wcale mi się nie podoba. Ale to jeszcze nic. Najgorzej bo mam pod nią kamienisko które w tym roku zaczęłam trochę zmniejszać. Wiesz ile jeszcze kamieni muszę wywieźć żeby nasypać ziemię i posadzić róże, trawy i coś tam jeszcze. Masakra zostawiona na kolejny sezon.

Poidełko fajne ale za płytkie na prawdziwe poidełko. Więc stoi jako dekoracja na kamieniach. Na zimę biorę do domu bo popęka.

sylwia_slomc... 11:46, 07 paź 2018

Też teraz orzechy zbieramy, trzeba uważać bo przy wietrze bombardują normalnie. Podobno można odstawiać do cukierni i chętnie biorą, ale nie wiem po ile płacą bo ja zbieram dla ptaków na zimę
Urszulla 18:59, 07 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Też teraz orzechy zbieramy, trzeba uważać bo przy wietrze bombardują normalnie. Podobno można odstawiać do cukierni i chętnie biorą, ale nie wiem po ile płacą bo ja zbieram dla ptaków na zimę

U mnie orzechy się zjada może coś dla ptaszków też będzie. Dużo jabłek zostawiam w tym roku dla kosów. Mam parkę zaprzyjaźnioną, otrafiły wchodzić do środka wiadra po zgnite jabłka, w środku zimy jak śnieg leżał

Mi się podobają Wasze łupiny kokosowe ze smalczykiem i ziarenkami. Tylko czym taki kokos ciąć. Muszę chyba kpgoś poprosić.

Takie piękne jesienne zdjęcia u Ciebie
Urszulla 08:13, 08 paź 2018

Fajnie się przebarwiają trawy i hortensje. Rozchodniki mocno bordowe

Urszulla 08:22, 08 paź 2018

Kawałek jasnego zakątka

Silver Dollar z drugiej strony domu, w tym roku są piękne

Urszulla 08:25, 08 paź 2018

Vanilka przy wejściu

Adela 23:28, 09 paź 2018

Moja Silver Dollar też przybrała delikatny róż. Najmniej ciekawie wyglądają Little Lime (ale pewnie się powtarzam )
Podobają się mi Twoje VF. Jeszcze niedawno pisałam, że chcę zwiększyć kolekcję bukietowych, ale zaczęłam się ograniczać. Choć jeszcze nie powiedzialam ostatniego słowa

Widzę, że praca pochłonęła Ciebie na maxa, bo rzadko zaglądasz
Pozdrawiam
Jutro pomacham w realu
Urszulla 04:14, 10 paź 2018

Adela napisał(a)
Moja Silver Dollar też przybrała delikatny róż. Najmniej ciekawie wyglądają Little Lime (ale pewnie się powtarzam )
Podobają się mi Twoje VF. Jeszcze niedawno pisałam, że chcę zwiększyć kolekcję bukietowych, ale zaczęłam się ograniczać. Choć jeszcze nie powiedzialam ostatniego słowa

Widzę, że praca pochłonęła Ciebie na maxa, bo rzadko zaglądasz
Pozdrawiam
Jutro pomacham w realu

Nie myślałam nigdy że będę mieć tyle odmian hortensji. Vanilka jest piękna ale się pokłada. Podwiązuję ją ciągle. Fajnie przy schodach wygląda bo ona rośnie wysoka. Chciałabym tylko żeby była gęstsza.

Rzadko wpadam z powodu nadmiaru obowiązków. Wszystko muszę połączyć, wczoraj w drodze miałam awarię auta a jeszcze był umówiony kominiarz. I tak ciągle coś. Przez ogród tylko ostatnio przelatuję, nawet w niedzielę byłam w nim tylko 10 min.

Ale wczoraj uchwyciłam kwitnącego pierwiosnka omszałego. Dostałam sadzonkę wiosną od zaprzyjaźnionych sąsiadów.

Anitka 09:56, 10 paź 2018

Urszulla napisał(a)

Ta ceglana ściana wcale mi się nie podoba. Ale to jeszcze nic. Najgorzej bo mam pod nią kamienisko które w tym roku zaczęłam trochę zmniejszać. Wiesz ile jeszcze kamieni muszę wywieźć żeby nasypać ziemię i posadzić róże, trawy i coś tam jeszcze. Masakra zostawiona na kolejny sezon.

Poidełko fajne ale za płytkie na prawdziwe poidełko. Więc stoi jako dekoracja na kamieniach. Na zimę biorę do domu bo popęka.

Oj, współczuje tej masakry pod ścianą. A ścianę i tak będę chwalić

Cudowne to poidełko i nieważne, że za płytkie, nawet takie bezużyteczne jest niesamowitą ozdobą. Sama robiłaś czy kupowane?

Ja też bardzo chwalę sobie Silver Dollar, chyba najsztywniejsze u mnie. Teraz już u mnie brązowe, ale i tak je lubię. I lepiej taki brąz wygląda z rozplenicami, które przybierają złote już wybarwienie.

Kusisz Vanilką, dumam nad nią od jakiegoś czasu,bo ładnie by z bordowymi berberysami wyglądała.
Ładne barwy jesienne twój ogród przybrał. Ja też ostatnio takie liczone w minutach chwile w ogrodzie spędzam Takie życie.