Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

malgorzata_s... 20:30, 14 paź 2018

Naprawiłam troszkę Jeszcze raz sorki Ula zebrinusów jest podobno kilka rodzajów. Mój miał bardzo szerokie liście i od spodu szybko wysychał. Miał z kwiatami 3 metry i chyba to była ta najwyższa odmiana.
Renii 22:17, 14 paź 2018

Contessa przepiękna zresztą vf też mnie u Ciebie zauroczyła. Moje pozbyły się pięknego koloru i są obeschniete.
Zaglądam ciągle do Ciebie chociaż niewiele piszę.
Pozdrawiam
mira 22:36, 14 paź 2018

Urszulla napisał(a)
Miro, przy mojej ilości ślimaków w mokry czas to mawet po ostach chodzą. Cynie są ich przysmakiem bo może w pobliżu nie ma lepszych

Lubię Gracka cały czas, ale jesienią jak zakwita to z przechylonego optycznie się pionuje. Fajny widok z domu mam a dla uatrakcyjnienia maleńki pączek róży w nim się pokazał. Syrasznie ta róża stłamszona. Będzie wiosną rewolucja

Mój gracilimus nie kwitnie na pewno masz gracilimusa?

To posadź hostę przy cyniach
waldek727 22:46, 14 paź 2018

Urszulla napisał(a)

Lubię Gracka cały czas, ale jesienią jak zakwita to z przechylonego optycznie się pionuje. Fajny widok z domu mam

Niestety ale takie Gracillimusy na ,,Ogrodowisku" to w co drugim ogrodzie kwitną.
Fuksja 09:09, 15 paź 2018

To tak zwany Miskant chiński.
Adela 12:45, 16 paź 2018

Moje zebrinusy mocno się rozrosły, ale też chętnie wymieniłabym na inne miskanty.
Czytam, że Gosia wymienia na Gracilimusy. Ja myślałam o Morning Light.
Poradźcie mi dziewczyny, które z nich lepiej wyglądałyby na tle szmaragdów w towarzystwie hortensji bukietowych?
Kurczę, ile lat mieszkam, to co roku zmieniam kompozycje na najbardziej słonecznej rabacie
Właśnie M wykopał Amanogawę a w jej miejsce poszła Nigra.
Macham Ula (widziałaś?)
Urszulla 19:53, 17 paź 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Naprawiłam troszkę Jeszcze raz sorki Ula zebrinusów jest podobno kilka rodzajów. Mój miał bardzo szerokie liście i od spodu szybko wysychał. Miał z kwiatami 3 metry i chyba to była ta najwyższa odmiana.

Super były te fotki wiesz, tak myślałam że odruchowo wyszło ale wcale się nie gniewałam wręcz odwrotnie.
Czytam wszystko ale brakuje mi czasu na pisanie. Dawno nie żyłam na takich obrotach. Mam dni że ledwo zipię. To potrwa jeszcze 2 mies. Auto w zeszłym tyg zabrało dużo nerwów a w niedzielę całkiem wkurzyło i nie dość że z łukaszem nie pojechaliśmy na basen to pół niedzieli straciłam na odstawienie go do naprawy. Jeszcze w tym tyg muszę skosić.
Się wygadałam
Na szczęście ogród radzi sobie bez mojej pomocy

Urszulla 19:56, 17 paź 2018

Renii napisał(a)
Contessa przepiękna zresztą vf też mnie u Ciebie zauroczyła. Moje pozbyły się pięknego koloru i są obeschniete.
Zaglądam ciągle do Ciebie chociaż niewiele piszę.
Pozdrawiam

Też mało ostatnio piszę. Chopin już chyba się nie rozwinie, szkoda. A może jednak.

Urszulla 19:59, 17 paź 2018

mira napisał(a)

Mój gracilimus nie kwitnie na pewno masz gracilimusa?

To posadź hostę przy cyniach

Rzeczywiście nie kwitł pierwsze 2 sezony. Zakwita bardzo późno i czasem nie zdąży jak przyjdą chłodne dni. Ten rok był tak gorący że kwitnie pięknie. Od ściany południowej jest. Na pewno Gracek.

Jeszcze rozkwitła chmura kosmosów. U mnie ich łodygi są na grubość 2 palców.

Urszulla 20:01, 17 paź 2018

waldek727 napisał(a)

Niestety ale takie Gracillimusy na ,,Ogrodowisku" to w co drugim ogrodzie kwitną.

Nie rozumiem dlaczego niestety.