Viva do mnie napisała:
Widziałam, że już Ania Ci odpowiadała i jestem podobnego zdania co do bluszczu Jakie zadanie miałby on spełniać, czy masz na myśli bluszcz (hedera) czy inne pnącze np winobluszcz?.
Ja na siatkę dałabym powojniki np. z grupy viticella, Są bezproblemowe i szybko ją zarosną.
Jeśli chodzi o róże (domyślam się, że masz zamiar kupić, czy może tylko podobają ci się te których stronę pokazałaś) to Elfe nie polecam absolutnie, jest piękna i miałam ją ale już wydałam, bo kwitnie tylko wysoko bukietami, jest niewytrzymała, wymarza. To jej zdjęcie widnieje wszędzie na stronach sprzedażowych, nie widziałam jeszcze u nikogo by bujnie kwitła.
Uetersener nie mam, trzeba by trochę poszukać o niej opinii..
No i jeszcze sprawa sprzedawcy, u Starkla nic nie kupowałam ale wiem, że na róże od niego ludzie bardzo narzekają. Są sprzedawcy o lepszej renomie, sprawdzeni.
Ula napisz jaka kolorystyka róż Ci się podoba, może coś będę mogła podpowiedzieć.
Troszkę mam wątpliwości o słońce między tymi drzewami ale piszesz, że jest wystarczająco, sama wiesz najlepiej.
Nie muszą być tak gęsto a tylko uzupełniać kolorystycznie róże. Oczywiście w pierwszej kolejności wybierz róże (najpierw kolorystyka), jeśli one mają być głównym akcentem. Mogą być duże krzaczaste albo pnące opierane na siatce, jak piszesz, 3x2 będzie dobrze.