Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Milka 13:15, 07 lut 2013

[
Irenko-wiem że kochasz psinki....moją małą byś potuliła..
a propos warzywnika..jestem w pełni gotowa.......
a teraz na topie donice wiosenne (przyjdą po weekendzie)....a na kwiatki i tak za wcześnie........
a potem dla Twojego pocieszenia też zaczynam od przekopywania ogrodu (w planach mam wypożyczenie glebogryzarki) i po cisy muszę pojechać (niestety male)....
i wiele innych planów do realizacji......do lata zejdzie

w grudniu pisałyśmy że jak styczeń przejdzie to będzie z górki.....a teraz luty....i chandra, którą na chwilkę poprawiam sobie kwiatkiem......

Ula, kiedyś nie miałam ogrodu i jakoś żyłam...a teraz odkąd go mam, też miewam chandry zimowe, tak człowiekowi tęskno do tej pracy na powietrzu! dzień już coraz dłuższy, już jest lepiej...i nawet bratek mi zakwitł w ogrodzie, śmiesznie to wygląda
też masz wielkie plany cisy urosną, bo nawet jak nam się wydaje, ze nie widać, wszystko i tak rośnie
Pszczelarnia 13:52, 07 lut 2013

Urosną. Nie trzeba się zrażać. I ja sobie polepszyłam zakupem kordyliny i jaśmina. Wierzyć mi się nie chce, że kupiłam takie egzotyczne kwiaty.
Tęsknię do ziemi jak nigdy.
viva 15:03, 07 lut 2013

Ula, ja też będę Cię pocieszać..... wszystko szybciej urośnie niż Ci się wydaje.

Tej zimy mam tak dużo pracy, że nawet bardzo jej nie zauważam

Urszulla 15:43, 07 lut 2013

Irenko, Ewo i Vivo- pocieszyłyście mnie.....ja i tak wiem że mój ogród ogrodem będę mogła nazwać dopiero za 5 lat....więc dużo cierpliwości potrzebuję....a przynajmniej te 3 lata
wiem jak nam tuje za 7lat porosły....teraz jeszcze przed nami prace budowlane......właśnie z eM. dyskutowaliśmy o odwodnieniu na ten rok......bo bez tego wokół budynku ani rusz....i o drenażu ze "studni "żeby złagodzić uciążliwości życia bez kanalizacji gminnej. Mamy koncepcję. a to już połowa sukcesu...na razie...jak mówią wszystko przyjdzie w swoim czasie.
Urszulla 16:06, 07 lut 2013

Taką dostawę śniegu mam.....a ja chcę ciepło, słońce i kwiatki!!!!

Milka 16:16, 07 lut 2013

jaki śliczny twój śnieg!!
ale i tak dzień dłuższy, to i tak wiosna bliższa się wydaje
ewa004 16:35, 07 lut 2013

Hi hi a u mnie dzisiaj piękne słoneczko świeciło i śniegu już tylko tyci tyci zostało
Ulcia wiesz że u nas była już burza ,to nic że była to burza ze śniegiem ,ale była
A jak jest burza to jest już wiosna

Bogdzia 17:19, 07 lut 2013

Wysłałaś mi dziś trochę śniegu to ja Ci wkleję dziś przysłane zdjęcie z ogrodu mojej córy w Australii , może minie zimowa handra?

renatamama3 17:20, 07 lut 2013

U mnie też tyle śniegu ,i cały czas sypie .My drenaż robiliśmy w trakcje budowy teraz na wiosnę czeka nas opaska żwirowa , i też dopiero przy samym domu będzie można sadzić.
Urszulla 18:34, 07 lut 2013

Irenko, Ewo,Renatko- promyki nadziei mi przesyłacie.....i niech tak się stanie...podobno ten bocian co przyleciał zwiastuje na 100% wiosnę