Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Basia_1987 12:28, 06 mar 2013

grazyna napisał(a)
Ula ja codziennie wracam po 17, więc jak "dopadnę" weekendu to nie wiem od czego zaczynać, wiosną ...od ogrodu a jakżeby inaczej
Dobrego wieczoru

Ja też jak wróce z pracy nie wiem w co ręce wkładać jakiś obiad,spacer z psem o 18 już ciemno i w ogródku znów nic nie zrobiłam a weekend co drugi wolny niestety.Chociaż tyle ,że taka praca co po ogrodowisku mogę urzędować
Milka 12:37, 06 mar 2013

Mam nadzieję, ze przesyłka dotrze w całości
buziaki
Madzenka 18:18, 06 mar 2013

grazyna napisał(a)
Ula ja codziennie wracam po 17, więc jak "dopadnę" weekendu to nie wiem od czego zaczynać, wiosną ...od ogrodu a jakżeby inaczej
Dobrego wieczoru

I ja też... I tak się cieszę ze do 17:30 jasno.. Przyjemniej się z pracy wraca
danuta_szwajcer 19:18, 06 mar 2013

ale jak juz po pracy zawodowej i innych stresach dnia codziennego popracuje w ogrodzie to świat zaraz piękniejszy a jak sie zobaczy te roslinki, kwiatki i rabatki, motylki i ptaszki to zapomina się o tym co już było)to lek na całe zło.) pozdrawiam
Urszulla 01:13, 07 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Oto róża

Dziękuję Irenko

irena_milek napisał(a)
Mam nadzieję, ze przesyłka dotrze w całości
buziaki

Myślę że tak, będę codziennie zaglądać na pocztę I już się niecierpliwię
Urszulla 01:18, 07 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu- widzę poczytałaś u mnie choć przez kilka dni o psach była mowa Ptaszki się zlatują: sroki w wysokich sosnach sąsiada rozrabiają, a u mnie pod dachem ruch wielki małych istot

Przetacznik napisał(a)
Jutro kiełki mają się pokazać u Ciebie, bez dwóch zdań : ) Ale jesteśmy wszyscy niecierpliwcy tak chcemy już zieleni i kwiecistości... do biegu, gotowi,i start! : ) Pozdrawiam serdecznie

Właśnie, ale nawet dziś nic....a ochłodzenie w niedzielę przyjdzie, więc muszę poczekać. Obawiam się że u mnie opóźnienie będzie i za 2 tyg. wszystko ruszy. Ajutro hortensję ogrodową zabieram do donicy
Urszulla 01:33, 07 mar 2013

grazyna napisał(a)
Dobrego wieczoru

Wyobrażam sobie Grażynko, choć ogród masz zrobiony Tu dosadzić, tam przesadzić, plewienie i koszenie....starczy jak na jeden sobotni wolny dzień w tygodniu....pewnie jak pada masz zaległości.

Basia_1987 napisał(a)

Ja też jak wróce z pracy nie wiem w co ręce wkładać jakiś obiad,spacer z psem o 18 już ciemno i w ogródku znów nic nie zrobiłam a weekend co drugi wolny niestety.Chociaż tyle ,że taka praca co po ogrodowisku mogę urzędować

Basiu, to chociaż tyle szczęścia w tym kołowrocie

Marzena2007 napisał(a)

I ja też... I tak się cieszę ze do 17:30 jasno.. Przyjemniej się z pracy wraca

To prawda.....wczoraj też to zauważyłam jak dnia przybyło

danuta_szwajcer napisał(a)
ale jak juz po pracy zawodowej i innych stresach dnia codziennego popracuje w ogrodzie to świat zaraz piękniejszy a jak sie zobaczy te roslinki, kwiatki i rabatki, motylki i ptaszki to zapomina się o tym co już było)to lek na całe zło.) pozdrawiam

To optymistyczne i zachęcające.
Widzę na codzień w pracy jacy ludzie są zestresowani.
A ja niesamowicie wypoczęta próbuję wszystko ogarnąć, bo ogrom różnych spraw naraz.
Wczoraj kupiłam przed pracą mięso i parówki ..i wiecie co zostały w lodówce w pracy
tak mnie zakręcili więc wieczorem musiałam znów jechać na zakupy żeby zrobić obiad na 2 dni, bo mnie domownicy widzą tylko wieczorem chwilę i rano już nie
Ale w przyszłym tyg. za to większy luz
Urszulla 01:56, 07 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Mieczyki w donicy bez efektu. Ale lilie, widziałam. Można samemu zrobić i efekt na kilka tygodni jest.

Dzięki za podpowiedź.
Basia_1987 10:19, 07 mar 2013

Też miałam lilie w donicy ,ale jednak pelargonie są niezastąpione kwitną non stop zastanawiam się nad kolorem w tamtym roku miałam białe w tym chciała bym fioletowe ale nie wiem czy takie są.
Milka 10:29, 07 mar 2013

Basiu, są odmiany angielskie