Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Milka 12:35, 10 sie 2013

U mnie ślimaków też sporo, sypię im papu, bo nie wyrabiam ze zbieraniem
myślałam, ze może nawozu jej trzeba
popadało, jest super
grazyna 17:31, 10 sie 2013

Och u mnie te darmozjady też są, wcinają mi petunie posadziłam w gruncie nie wiedząc, że daję pokarm tym bezdomnym potforom

Ale dzisiaj jest czym oddychać, nawet za zimno

Deszczu niewiele było

Pozdrawiam Ula serdecznie
bociek 19:30, 10 sie 2013

Slimaki? No u mnie jeden wlazl przez caly dzien na okno sypialni - wysokie I pietro Samobojca jakis albo co. Drugi wlazl do ula.. Nie umiem go wyjac, ale mysle, ze pszczolki go wykurza

Macham skrzydelkiem
Milka 07:54, 11 sie 2013

Ula, ten czyściec tak mi się rozrósł, że muszę przesadzać, włązi na trawki ale mnie to cieszy, bo jest cudny i lubie dotykac te listki
Urszulla 12:05, 11 sie 2013

ewa004 napisał(a)
Podlewam codziennie
Rosną koło siebie trzy i tylko jeden ma brązowe liście

to rzeczywiście kiepska sprawa, współczuję
też przeżywam jak coś usycha.

Kindzia napisał(a)
U mnie rosną obok siebie 4 rodki i tylko Goldbucket się zwijał z braku wody...a najmniejszy, to mniej parować powinien...

Teraz Ulcia już upragniona pogoda nastała, jeszcze jutro popada i akurat będzie Nigdy się tak z deszczu i chłodu nie cieszyłam...
U mnie hortki ogrodowe jeszcze nie w pełnym rozkwicie, jakoś przeżyły samotnie te upały...no, z hydrożelem

Buziolek

Kasiu- widziałam w wielu ogrodach już przekwitnięte horti, a nasze się dopiero zabierają

grazyna napisał(a)
Och u mnie te darmozjady też są, wcinają mi petunie posadziłam w gruncie nie wiedząc, że daję pokarm tym bezdomnym potforom

Ale dzisiaj jest czym oddychać, nawet za zimno

Deszczu niewiele było

Pozdrawiam Ula serdecznie

Grażynko pozdrawiam też,
wczoraj było wyjątkowo zimno
ale cieszę się bo odetchnęliśmy
a ziemia nabrała trochę deszczu
u nas cały dzień siąpiło

bociek napisał(a)
Slimaki? No u mnie jeden wlazl przez caly dzien na okno sypialni - wysokie I pietro Samobojca jakis albo co. Drugi wlazl do ula.. Nie umiem go wyjac, ale mysle, ze pszczolki go wykurza

Macham skrzydelkiem

Bociusiu- ślimak w ulu chyba nie ma szans na przeżycie
Macham też

irena_milek napisał(a)
Ula, ten czyściec tak mi się rozrósł, że muszę przesadzać, włązi na trawki ale mnie to cieszy, bo jest cudny i lubie dotykac te listki

Też lubię czyściec Irenko, na Twojej dobrej ziemi to pewnie zwariował choć i u mnie szybko się rozrasta
ale ostatnio go czyściłam ponad godzinę...trochę było to nudne
danuta_szwajcer 00:12, 12 sie 2013

Oj u nas tez troche deszczu było Ale chociaz jest czym w koncu oddychac Pozdrawiam serdecznie
Mala_Mi 08:41, 12 sie 2013

Deszczu u mnie ani grama nie spadło........ i jutro może być burza, ale tak przez 10 dni zapowiadają pogodę bez opadów...
Plus - lubię lat
Minus - rachunek za wodę będzie astronomiczny.. wczoraj od rana do wieczora podlewałam... bo ogród usycha..
Ślimaki te ohydy wielkie zbierałam nawet w szklarnii.. na ogrodzie daję im granulki, a w warzywnym nie sypię.... ależ ich tam było...... wiec współczuje...

Milka 14:14, 12 sie 2013

Ulcia, pokażę go w jednym miejscu, ja go uwielbiam dotykać i chyba szybciej rośnie wtedy

moja ziemia jest do kopania w każdym miesiącu, idealna
ale tam gdzie korzenie drzew to grrrrrrrrr

Milka 14:15, 12 sie 2013

asc napisał(a)
Deszczu u mnie ani grama nie spadło........ i jutro może być burza, ale tak przez 10 dni zapowiadają pogodę bez opadów...
Plus - lubię lat
Minus - rachunek za wodę będzie astronomiczny.. wczoraj od rana do wieczora podlewałam... bo ogród usycha..
Ślimaki te ohydy wielkie zbierałam nawet w szklarnii.. na ogrodzie daję im granulki, a w warzywnym nie sypię.... ależ ich tam było...... wiec współczuje...

Aniu, między innymi dlatego idą u nas zmiany....ja chcę być w ogrodzie, a nie tylko tyrać!
Urszulla 15:26, 12 sie 2013

Danusiu- wspaniałe teraz powietrze do ogrodu

Aniu- a u nas wylało się optymalnie

Irenko-fajne zbliżenie czyśćca i kostrzewy świetne zmiany porobiłaś...to Ci już pisałam. Może w przyszłym roku będzie szansa zawitać do Ciebie och...marzenie moje