Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Milka 14:29, 12 paź 2012

kasik778 napisał(a)

A dzisiaj wpadłam w szał ogrodowy
Posadziłam rozchodnika okazałego. Będzie w przyszłym roku przed Limelight sobie rósł.....nawet fajnie wygląda przed tym nieładnym zielono-żółtym płotkiem

Ale miałaś powera, ładnie ci wyszła rozsadka, też ostatnio dzieliłam rozchodnika

doskonały wybór, mam ten rozchodnik, szybko rośnie w wielkie kępy i kwiat jest o intensywnym zabarwieniu
Urszulla 15:41, 12 paź 2012

Irenko-podziękowania za dobre fluidy! I Tobie życzę aby pięknie rozkwitły wszystkie cebulki, nad którymi tyle popracowałaś.
Milka 15:45, 12 paź 2012

dziękuję
miałam jeszcze ochotę na krokusy, ale już mi czasowo się nie uda! ale co tam, tyle jeszcze razy przyjdzie wiosna, posadzę
Urszulla 15:56, 12 paź 2012

Och,jaka szkoda Irenko z tymi krokusami. W przyszłym tygodniu ma być +15, może jeszcze się skusisz na sadzenie. Życzę Ci tego. Pomyśl jaka będzie impreza wiosenna!

A ja dzisiaj z powodu przymrozku wyrwałam z warzywniaka całą marchewkę (duży pojemnik miniaturek 3-6cm), buraczki (mały pojemnik na 2 zupy) i seler (2szt.)ale cieszę się że i takie urosło

I posadziłam rozplenice od Alinki.

I jeszcze pochowałam rośliny do domu: trawkę rubrum,wrzosy z bluszczami aby się rozrastały do wiosny, sadzonki lawendy do ukorzenienia.
Zostawiłam tylko na zewnątrz pelargonie.

A jak zapowiadają w przyszłym tygodniu +15 może przekopię jednak ziemię na 2 rabaty hortensjowe???? pod wiosenne sadzenie????

Muszę więc jakieś fotki cyknąć dla Was i na pamiątkę końca tego sezonu.
Milka 16:25, 12 paź 2012

Ale radosna nowina!! ojej, może się skuszę

też bym się cieszyła ze zbiorów, własne i zdrowe; a skoro tak ma być z pogodą, ja nawet w szkółkach słyszałam, że do 20 grudnia ma być ciepło, to skop tę rabatkę, na wiosnę będziesz miała z głowy i będzie ta najprzyjemniejsza część, sadzenie; pięknie zamykasz sezon, tyle zrobione i zabezpieczone, super a trawki od Alinki pewnie bujną jak u niej, ma naprawdę giganty

cykaj fotki, zawsze lubię oglądać
eliza3 16:59, 12 paź 2012

Witaj, to pracowity dzień miałaś Ja swoich pelargoni nie schowałam i trochę mróz je " pogłaskał ". Właściwie to nie płaczę, bo i tak traktuję je jak jednoroczne, ale skoro ma być jeszcze ciepło to mogłyby jeszcze kwitnąć... cóż... tak bywa.
Urszulla 01:46, 13 paź 2012

A dzisiaj wieczorem poszłam spać o 20 z moim 4-latkiem, a o północy wstałam i siedzę na O. (przy okazji robię nocne pranie i zmywanie w zmywarce). Zjem jeszcze jajeczko i idę spać. Ciekawe życie prowadzę, ale naprawdę się na O. bardzo relaksuję.
Ewa 07:56, 13 paź 2012

Pozdrawiam Cię Ula o poranku, ale wyśpij się
Urszulla 10:24, 13 paź 2012

Tak wyspałam się i porządki w połowie już porobiłam. Teraz sobie na chwilkę kuknęłam do niektórych wątków i gotuję barszczyk z buraczków wykopanych z ogródka. Pozdrawiam wszystkich mnie odwiedzających.
Urszulla 11:56, 13 paź 2012

Obiecane fotki
Rozplenica od Alinki obsadzona wokół jednego kręgu koło szamba. Mam 3 takie, ale muszę zobaczyć jak będą ustawiały się do słońca. I w przyszłym roku sobie je podzielę. Narazie dookoła chwasty rosną, bo tam dużo do kopania mam -ale to rabata na wiosenne czasy.

Rozplenica druga

Rozplenice przy hortensji ogrodowej, którą miałam przesadzić z pelnego słońca-ale żal mi się zrobiło kiedy zaczęła puszczać nowe listki i pąki. Okryję ją na zimę, może zakwitnie. A w przyszłym roku przesadzę w bardziej spokojne miejsce. A tutaj będzie cały pas lawendy.

A z tyłu widać Little Zebrinuska i żurawki-to rabata w początkach tworzenia po drugiej stronie Szmaragdów