Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

popcorn 09:50, 16 paź 2012

Moje poziomki to Rugia i Regina, nie wiem jakie do Ciebie poszły, bo sama u siebie już mam wymieszane i się zgubiłam Obie smaczne, jedna ma ciut większe owoce ale za to mniej.. ale owocuja od czerwca do mrozów pozdrawiam!
Urszulla 10:07, 16 paź 2012

Kasi, Aniu, Bożenko,Wiktorio, Sylwio i Betysiu- dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam Was

Bożenko -dabrówkę mają sąsiedzi pod płotem i co roku jest jej więcej, więc myślę że przeżyje, a przynajmniej mam nadzieję że cała nie przemarznie. Zobaczymy. Cieszę się że się wogóle przed zimą się przyjęła bo sadzoneczki były jak ogryzek z jabłka a teraz dorodne listeczki. A u Ciebie takie mrozy bywają? Zawsze wydawało mi się że w górach i na Suwalszczyźnie zimno, a środkowo-zachodnia część Polski cieplejsza. Jak to różnie bywa, ostatnio dowiedziałam się że w Warszawie bywa zimniej niż u nas. Tylko u mnie jest bardziej surowe powietrze. Jak zimą bywałam w Lubuskim powietrze okazywało się delikatniejsze-jakby jesienne.

Sylwio-chciałoby się sięgnąć po Twoją poziomeczkę i zanurzyć do ubitej śmietanki

Wiktorio-uwielbiam widoki z Twojego ogrodu. Nie wiem czy u Ciebie oglądałam piwonię białą i białą z różowym środkiem czy u kogoś innego? Ja mam tylko ciemny róż, ale nie znam odmiany i marzą mi się te dwie o których piszę ale nie znam miejsca, w którym warto kupować piwonie. Może coś doradzisz. A w zeszłym tygodniu zrobiłam porządki na rabacie piwoniowej i ścięłam liście nad ziemią. Bałam się że za późno, bo były przymrozki.

Zapisuję odmiany poziomek polecane przez Was:Regina, Rugia- ja posadzę te które dostanę od Hani i Karolinki. Może wiosną dokupię żeby dzieci miały radość zbierania plonów.

Wczoraj zamiast przekopać przy tawułkach i dąbrówce siedziałam w domu i miałam jakiś nostalgiczny dzień. Nie chciało mi się iść kopać z powodu uciążliwego wiatru. Za to mój 4-latek biegał z psem po ogrodzie cały dzień i wiatr mu nie przeszkadzał. Co to znaczy młodość

Dzisiaj dla odmiany pada więc znowu nie pokopię.
Ale za to rozpędziłam się w rozmyślaniach nad dekoracjami na WS. Przejrzałam wczoraj pół internetu. Też zgromadziłam sobie gałązki do zaplatania. Coś będę montować z "darów lasu".
Mala_Mi 10:50, 16 paź 2012

Masz trochę do zagospodarowania
Ja też tak miałam 4 lata temu.. a teraz już się dzielę dobrem..bo porosło
Milka 13:35, 16 paź 2012

Powąchałam, pozaglądałam, pocztałam, nastrój dobry
betysia 13:39, 16 paź 2012

...Ula....ja tylko posiedze i ogorkowej powacham...moge????
Urszulla 14:02, 16 paź 2012

Słuchajcie-nie wiedziałam że ogórkowa zrobi taką furorę. Ale jest tylko na dzień, bo na drugi już nie smakuje.

I jeszcze żaby było nastrojowo, napiszę że w ten deszczowy nostalgiczny dzień zapaliłam w kominku. Jest ciepło i przytulnie.
Urszulla 15:54, 16 paź 2012

Wkleiłam sobie namiary od Karolinki, bo mi się przydadzą a potem nie znajdę. U Ciebie Karola jest jak w okienku informacyjnym służysz pomocą na każde zawołanie.

Kasia - stożki, Rybnik, użytkownik mnps z allegro; NUMER KONTAKTOWY: 502-346-522
kule z Wrocka po 18 zł; user Goromato:
http://allegro.pl/bukszpan-kula-30cm-producent-i2707110725.html
AniaDS 15:58, 16 paź 2012

No popatrz, takie bukszpany chodzą u nas dwa razy drożej, jak nie lepiej.
kasik778 16:14, 16 paź 2012

Ula ja też soboe zapisałam te namiary, jeszcze chcę zrobic kilka obwódek bukszpanowych, więc oprócz stożków, kul doszły jeszcze sadzonki na obwódki, naprawdę muszę zbierać grosiki do grosika
eliza3 16:46, 16 paź 2012

Widzę, że dzisiaj dzień ogórkowej. Hania też zaprasza na gorącą zupkę, więc wiwat ogórkowa !!!