Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

gierczusia 22:41, 04 sty 2014

Ulica ... Żadnych już odcięć od zdobyczy techniki żeby już ńie było ... Tego życzę ....

Buziaki
AniaDS 23:15, 04 sty 2014

Pozdrowienia zostawiam :*
Urszulla 10:41, 05 sty 2014

EdytaB napisał(a)
mi sie nigdy agapandy nie udały
czy Ty wg zaleceń trzymasz je w za ciasnej donicy, czytalam, że tak należy z nimi postępować

Tak Edytko,
wsadziłam kłącza do niezbyt dużej donicy i wiem że one tak mogą kilka lat rosnąć w jednej. Latem myślałam że suszą je zabiłam, ale nadal podlewałam od czasu do czasu Jesienią też, bo oglądałam taką poradę angielską. One jesienią też potrzebują podlewania żeby się układ korzeniowy wzmacniał. Więc skoro przeżyły i wypuściły odrosty to coś z nich będzie w tym roku-mam nadzieję.
Urszulla 10:47, 05 sty 2014

Danusiu, Aniu_g,Irenko z Miłkowa, Aniu Monte,
Aniu DS, Marzenko, BasiuM, Bogdziu, Bożenko, Jolu, Bogusiu, Elu- Gierczusiu

dziękuję Was za tyle serdeczności i wspaniałe życzenia

Takie mam przemyślenia, że ten wirtualny świat też zbliża ludzi a życie potem kształtuje resztę spraw
Jestem na tym forum 1,5 roku (od lipca 2012r) a właściwie to 2 lata bo przez kilka miesięcy podglądałam i czytałam wątki- chyba jak każdy z nas tutaj
i życzę sobie i nam wszystkim aby tak miło razem spędzało się trochę ukradzionego z życia czasu
aby wspólnie go wykorzystać w pozytywnych dla nas sprawach
i oczywiście abyśmy się w 2014r. mogli gdzieś spotykać choć na chwilkę
Urszulla 14:19, 05 sty 2014

I kilka zdjęć z początku roku żeby była pamiątka bezśnieżnej zimy
ostrokrzew malutki, bardzo go lubię bo jest zimozielony- ciekawe czy w tym miejscu latem będzie sobie radził

hortensje obsypane i gotowe na przyjście zimy i żurawka z donicy też poszła do ziemi

a te zielone zurawki uwielbiam bo fajnie rozświetlają rabatę i cieszą oko każdego dnia gdy je z salonu widzę

co jeszcze uwielbiam to małych rozmiarów choinę kanadyjską

Urszulla 14:28, 05 sty 2014

a to małe bukszpany -

za nimi chciałabym posadzić jakieś drzewo i się waham pomiędzy magnolią kolumnową a wiśnią piłkowaną amanogawa- bo tam jest mało miejsca i zbyt rozłożyste drzewo będzie później problemem ze względu na rozrośnięte hortensje i trawy- poza tym trzeba wziąć pod uwagę że to iście południowa strona i praży latem od południa do zachodu.
Tak wygląda ta rabata od strony domu i drzewo miałoby być na samym prawie jej końcu
zasłaniając widok tej psiej budy
Kindzia 14:38, 05 sty 2014

Wszędzie wiosna...oglądałam dzisiaj taką mega długoterminową prognozę...do końca lutego najwyżej - 5 ...

Z moich sześciu kulek bukszpanowych jedna też ma taką żółtawą czuprynkę jak Twoje...chyba nic to?

Pozdrówka
Gabriela 15:05, 05 sty 2014

I tutaj marcowo, ale miło się ogląda te zieloności.

Pomysł z kolumnowym drzewkiem dobry, wolałabym magnolię ze względu na bardziej spektakularne kwitnienie i duże liście.
dominika_rew 15:38, 05 sty 2014

Urszulla napisał(a)

a te zielone zurawki uwielbiam bo fajnie rozświetlają rabatę i cieszą oko każdego dnia gdy je z salonu widzę

co jeszcze uwielbiam to małych rozmiarów choinę kanadyjską

Mam te same żurawki od tego roku, pięknie się rozrastają i tak jak piszesz rozświetlają ładnie rabatę
choinę kanadyjską kupiłam w zesżłym roku i ubiegłej zimy sarny zjadły ją do zera nie mogłam tego przeżyć po prostu, ale dzisiaj zobaczyłam, że ładnie odbija i może będzie z niej jeszcze pożytek pozdrowienia!
Urszulla 17:33, 05 sty 2014

Gabriela napisał(a)
I tutaj marcowo, ale miło się ogląda te zieloności.

Pomysł z kolumnowym drzewkiem dobry, wolałabym magnolię ze względu na bardziej spektakularne kwitnienie i duże liście.

Gabrysiu, dzięki
może ktoś mi podeśle zdjęcie kolumnowej magnoli od siebie
też bym wolała, są piękne i lubią słoneczne stanowiska.