Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 08:01, 02 maj 2014

EdytaB napisał(a)

jeszcze się nie odważyłam

Dla Twojej odwagi spójrz na moje początki, rozczłonkowywałam jedną rabatę w moich arach na części pierwsze, a teraz i tak rośnie tam całkiem coś innego Załóż wątek to Ci pomogę i inni też - doradców tu mnóstwo, fantastycznych!!!
Bratki dla Ciebie
Urszulla 08:06, 02 maj 2014

BarbaraM napisał(a)
Bardzo mi się podobają twoje kulki bukszpanowe w tym co nasadziłaś.
Pierwsze co mi się nasunęło - czy nie sa zbyt blisko siebie?

Może tak Basiu, ale jak się rozrosną najwyżej ograniczę do 3 szt na,razie zapełniają przestrzeń, może na jesień włożę pomiędzy cebulki tulipanów, bo ziemia tam wreszcie jakaś bardziej przyzwoita po moich rocznych zmaganiach

Dla Ciebie szafirki jasno niebieskie, prawda że ładne
dostałam je gratis przy krokusach
warto byłoby jesienią w takie zainwestować

BarbaraM 08:35, 02 maj 2014

Masz rację Ula.Podoba mi się twoje podejście.
Teraz jest dobrze a zawsze można zbędną ilość później wysadzić.
Człowiek całe życie się uczy
Szafirki cudenka.
Polecam ci moje roziązanie: szafirki + funkia.
Ja mam posadzone w rzędzie.Wiosną sa szafirki i funki brak a potem wyrasta funkia i jest za szafirki.
Sprawdzone.Super.
Kindzia 09:23, 02 maj 2014

Ula, jaki wielki pąk piwonii już u Ciebie!!! W zeszłym roku dostałam od Bogusi piwonię, jak się cieszyłam, że ma dwa pąki, ale moje przez lupę trzeba oglądać
Nie może przymrozków być...wszystko już wylazło...
Urszulla 09:33, 02 maj 2014

BarbaraM napisał(a)
Masz rację Ula.Podoba mi się twoje podejście.
Teraz jest dobrze a zawsze można zbędną ilość później wysadzić.
Człowiek całe życie się uczy
Szafirki cudenka.
Polecam ci moje roziązanie: szafirki + funkia.
Ja mam posadzone w rzędzie.Wiosną sa szafirki i funki brak a potem wyrasta funkia i jest za szafirki.
Sprawdzone.Super.

To wiem już gdzie te szafirki przesadzę dzięki

Urszulla 09:35, 02 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Ula, jaki wielki pąk piwonii już u Ciebie!!! W zeszłym roku dostałam od Bogusi piwonię, jak się cieszyłam, że ma dwa pąki, ale moje przez lupę trzeba oglądać
Nie może przymrozków być...wszystko już wylazło...

Kasiu tę piwonię mam wiele lat i rośnie w całkowitej suszy- strona południowo-zachodnia i jest niezawodna, chciałabym tam też inne piwonie mieć- ale wszystkiego naraz się nie da mieć

a to moja trzmielina do ukorzenienia, będzie zajmowała na razie wolną przestrzeń pod jabłonką

Urszulla 09:38, 02 maj 2014

Moja limka Magical Candle najwyższa gałązka sięga do pół uda i jest wiele niskich, zastanawiam się czy nie wyciąć kilka żeby wzmocnić pozostałe. Kto się zna niech mi doradzi.
I obok cała rabata od limki do jabłonki- żurawki jasne po wczorajszym przesadzaniu się zbierają

EdytaB 09:41, 02 maj 2014

Ja własnie reanimuję 2 Polar Bear i jedną , której nazwy zapomniałam, generalnie teraz mam pobojowisko bo kładziemy kostke, wybrana ziemia zalega na trawniku, teśc przysypłał mi nią 1/2 tylnej rabaty (płakac mi się chciało) .
Generalnie pobojowisko.
Mala_Mi 10:17, 02 maj 2014

Ula.. ta magnolia mi na NIgrę nie wygląda...za jasne kwiaty.
Urszulla 13:46, 02 maj 2014

EdytaB napisał(a)
Ja własnie reanimuję 2 Polar Bear i jedną , której nazwy zapomniałam, generalnie teraz mam pobojowisko bo kładziemy kostke, wybrana ziemia zalega na trawniku, teśc przysypłał mi nią 1/2 tylnej rabaty (płakac mi się chciało) .
Generalnie pobojowisko.

No tak, rozumiem Twój ból.
Na pocieszenie