Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Bogdzia 21:26, 18 maj 2014

Spotkaniowe fotki super ale Wy rozrabiary jestescie , choc Ty Ula nieco poważniejsza.Ogródek też nie uszedl mojej uwadze, piwonia wielka i sliczna. Pozdrówka.
Urszulla 07:09, 19 maj 2014

Bogdziu, rzeczywiście wesoło było- Kasia duszą tego rozrabiania. Piwonia moja sama nie wiem kiedy tak urosła, ale od dwóch lat ogrodowiska lepiej o nią dbam a ona rośnie w oczach.Pozdr.
BarbaraM 09:39, 19 maj 2014

Ula,ale poszalałyście.
Super spotkanie.Zresztą te spotkania zawsze są fajne.
Ja w niedzielę wybrałam się z moją rodzinką do Pisarzowic.
Urszulla 12:32, 19 maj 2014

Ja Basiu jak zwykle tydzień luźniejszy rozpoczynam od napraw samochodu, bo aż strach nim już jeździć, a dziś chyba jeszcze mi się klocki hamulcowe rozsypały. Więc będzie miał totalną wymiankę w kołach i nie tylko tam Umówiona jestem na odstawkę.

Woda w ogrodzie o dziwo, zeszła w bardzo szybkim tempie, ale ogród podmokły bardzo,
wczoraj trawkę buchanani wyciągnęłam- zgniła w gruncie
i jeszcze jedną Mint Mist też chyba już na straty będę musiała dać,
nawet nie zdążyły ruszyć po zimie.

A teraz pędzę bo kilka spraw się mi namnożyło, a popoł chciałam jeszcze wyrośnięte bratki wysadzić przy drodze (a tam trochę roboty z tym będzie) i do donic okiennych wsadzić już pelargonie.
BarbaraM 13:09, 19 maj 2014

No to działaj
Kindzia 18:06, 19 maj 2014

Z moich niedawno sadzonych 6 buchanani ostały się 2 szt. Reszta zgniła Natomiast ubiegłoroczny gratis rośnie w newralgicznym u mnie punkcie zalaniowym (przy turzycach palmowych) i siedzi w ziemi mocno...
Jeden Variegatus (miskant) nie ruszył i ML zadeptywany systematycznie przez M powiedział dość...czyli znowu za trawkami muszę się oglądać.

Dzisiaj już piękna pogoda na całej linii
Urszulla 21:28, 19 maj 2014

Kasiu, to mamy doświadczenia
Już wiem dlaczego buchanani tak ładnie rósł na suchym, bo nadmiaru wody nie cierpi

Też będę trawki kupować bo wypadają, albo kapryszą

Podziałałam dziś, zrobiłam co chciałam..nawet ponad...czyli wykancikowałam asfalt, albo lepiej mówiąc zwinęłam trawę z asfaltu zdjęcia już nie zrobiłam bo nie zdążyłam.
AniaDS 23:03, 19 maj 2014

Ale Wam fajnie było, zazdraszczam
Madzenka 07:04, 20 maj 2014

bociek napisał(a)

Ulcia, daj zblizenie tego gracka. Mnie sie wydaje, ze cos w nim siedzi niepotrzebnego... Ale nie chce siac popeliny, wolalabym zerknac blizej.
A niepokoje sie, bo mnie sie takie cholerstwo wdalo w trawach. Jakas rozlogowa mini turzyca albo cos w ten desen i ciezko to opanowac...

PS. Fajnie Cie zobaczyc

Tak samo mi sie w jednym zebrinusie panoszyło, wytępić tego nie moge a zebrinus malutki w porownaniu z sąsiednimi ...wyrywam to, ma rozlogowe korzenie i lepiej się rozratsa niż miskant... Ula eliminuj.
Busz u Ciebie Uleńka sie robi
Urszulla 07:14, 20 maj 2014

Włąśnie Marzenko , piszesz nie Ty pierwsza że się coś przyplątało. Muszę odkopać i się temu przyjrzeć Dzięki