Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 17:55, 16 maj 2014

Acha
jak tak mówisz to pewnie tak będzie.
gierczusia 19:27, 16 maj 2014

Urszulla napisał(a)
Oznajmiam, że się z lekka topię właściwie do bramki na pontonie powinnam płynąć.
Czekam aż opady ustaną, bo współczuję wszystkim którzy na terenach zalewowych mieszkają. U nas stany wód sięgają wysokich poziomów. Deszcz podobno ustanie dziś wieczorem a potem konwekcyjny, ale czy na pewno???

Jezusicku .... Katastrofa ... To może my zamiast do Pisarzowic do Ciebie pompować przyjedziemy
Urszulla 19:31, 16 maj 2014

Elu ja pompuję co 2 godz.
tylko to wlał - wylał, z ziemi na trawę i do ziemi
i tak przez kilka dni będzie pod warunkiem że przestanie padać
EPODLAS 19:43, 16 maj 2014

A u nas padało, ale spokojnie. Myślę, że deszcz był potrzebny, bo u mnie na działce piaski. Ale współczuje bardzo tym co mieszkają na terenach zalewowych. Czosnek niedźwiedzi przekwitał, sporo listków zjadłam Pozdrówka
Krys 08:38, 17 maj 2014

Ula jaki stan wody u Ciebie,pogoda straszna u nas pada od wczoraj no stop,ale to pikus bo nie podtapia ale martwie sie o innyc i Ciebie co mieszkaja blisko rzek,rowów
Urszulla 08:42, 17 maj 2014

EPODLAS napisał(a)
A u nas padało, ale spokojnie. Myślę, że deszcz był potrzebny, bo u mnie na działce piaski. Ale współczuje bardzo tym co mieszkają na terenach zalewowych. Czosnek niedźwiedzi przekwitał, sporo listków zjadłam Pozdrówka

To prawda że na piaskach deszcz jest zbawienny, ale szybko przechodzi cieszę się że czosnek Ci smakował, ja swojego przesadziłam do hostowiska bo miał bardzo tymczasowe złe miejsce. Teraz będzie mu dobrze.Za dwa lata będę go rozdawać
Urszulla 08:44, 17 maj 2014

Krys napisał(a)
Ula jaki stan wody u Ciebie,pogoda straszna u nas pada od wczoraj no stop,ale to pikus bo nie podtapia ale martwie sie o innyc i Ciebie co mieszkaja blisko rzek,rowów

Krysiu, jestem podtopiona bo nie mam żadnych odwodnień wokół domu i same prowizorki, ale gorsze jest podtopienie ściekami bo przy takim poziomie wód w gruntach mam zerowy odbiór ścieków z biologicznej. Pompujemy co 2godz. Pełne uziemienie w domuTo jest największa masakra.
wietrzyk 09:00, 17 maj 2014

Ula, obejrzałam dziś rano prognozę pogody i się zaniepokoiłam co tam u Was Piszesz, że niedobrze, więc trzymam kciuki i zaklinam deszcz coby przestał padać.
uściski
Kasik 09:21, 17 maj 2014

Ula wszyscy trzymamy kciuki, by nic Wam się nie stało. Nie ma nic gorszego jak brak możliwości zapanowania nad ściekami. Aż myśleć nie chcę.
Miejmy nadzieję, ze to się właśnie zaraz skończy i przyjdzie upragnione słoneczko.

Życzę Wam tego z całego serca.
Kindzia 09:55, 17 maj 2014

Ula jak tam? Dajecie radę? U nas nie pada, u Was już też chyba nie...teraz już coraz lepiej będzie. Trzymam kciuki!!!