Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Krys 15:16, 08 lip 2014

Urszulla napisał(a)
A taką tęczę mieliśmy wieczorem, z okna domu wyglądało jakby zaczynała się zaraz za drzewami....niesamowite są te zjawiska przyrody

Ula na końcu tęczy garnek złota pozdrawiam
EPODLAS 17:20, 08 lip 2014

Ula, bardzo fajna fotka z tęczą. Widać jak słońce oświetla ciepłym światłem drzewa. U nas wczoraj padało, ale upał dalej nieznośny. W czwartek po południu jadę na działkę, mam nadzieję że rośliny przeżyją. Języczki i rudbekie na pewno będą leżały.
kasiek 19:32, 08 lip 2014

Ale tecza piekna, a na jej koncu był kociołek ze złotem?
Bogdzia 21:42, 08 lip 2014

U mnie też wczoraj była tęcza ale zdjec nie zrobilam bo musiałam ogród podlewac. Pozdrawiam Ula.
Urszulla 10:17, 09 lip 2014

anna_g napisał(a)
Spotkanie super, hortki piękne, synuś wybawiony, plecki opalone... czyli w sumie wszystko dobrze to cieszy Pozdrawiam Ula.

Fajnie to podsumowałaś jest jeszcze lepiej, bo wróciłam dziś po imprezie

Krys napisał(a)

Ula na końcu tęczy garnek złota pozdrawiam

kasiek napisał(a)
Ale tecza piekna, a na jej koncu był kociołek ze złotem?

Nie znałam tego powiedzenia szkoda że końca nie było widać bo u mnie był początek

Bogdzia napisał(a)
U mnie też wczoraj była tęcza ale zdjec nie zrobilam bo musiałam ogród podlewac. Pozdrawiam Ula.

Szkoda, pewnie byłyby piękne zdjęcia. A tęcza nie trafia się codziennie. U nas Bogdziu w tym upale podlewa. Jeśli chodzi o deszcz to zrehabilitował się po zimowo-wiosennej suszy. Nic nie muszę podlewać

EPODLAS napisał(a)
Ula, bardzo fajna fotka z tęczą. Widać jak słońce oświetla ciepłym światłem drzewa. U nas wczoraj padało, ale upał dalej nieznośny. W czwartek po południu jadę na działkę, mam nadzieję że rośliny przeżyją. Języczki i rudbekie na pewno będą leżały.

Właśnie u nas podlewa, cieszę się
roślinki tak naprawdę w tym roku mają szansę się ukorzenić na stałe i taka zmienna pogoda im w tym pomoże. Na jesień dosypię ziemi i kory.
Urszulla 10:18, 09 lip 2014

Jak przestanie padać zrobię zdjęcia hortensjom bukietowym, bo niedługo wybuchną
Krys 10:41, 09 lip 2014

Ula miałas racje z parasolem nad moją Anabelką,oj mimo podpór po wczorajszej ulewie i silnym wietrze powyginała,juz anie wsadze więcej Anabell tylko Limki pozdrawiam
anna_g 14:14, 09 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Jak przestanie padać zrobię zdjęcia hortensjom bukietowym, bo niedługo wybuchną

Hmmm... to dlaczego moje nie mają jeszcze kwiatuchów??? Hmmmm... Dzisiaj pogoda dla Ciebie lepsza - 20 stopni - no trochę kropi (u nas) ale można pooddychać.
Urszulla 16:09, 09 lip 2014

Krysiu, anabelki mają tak cudne kwiaty, ale w lipcu przeważnie pada i niestety one na tym cierpią.
Urszulla 16:12, 09 lip 2014

Aniu, zauważyłam że hortensje uwielbiają słoneczko, te pod drzewami mają mniej atrakcyjne nawet liście a co dopiero kwiaty. A Ty przesadzałaś swoje hortki, może dlatego....potrzebują czasu na wykształcenie kwiatostanów.